Spor yazarlarından Rizespor - Fenerbahçe maçı değerlendirmesi
23.04.2022

1/17
Spor yazarları, Fenerbahçe'nin deplasmanda Çaykur Rizespor'u 6-0 yendiği maçı değerlendirdi. Yazar görüşlerinin tamamını paragraf sonunda ismi verilen gazeteyi satın alarak okuyabilirsiniz.

2/17
“BAŞARININ KAHRAMANI İSMAİL KARTAL'DIR“

F.Bahçe'ye baktığımızda eğer bugün ligin 10. haftası olsaydı F.Bahçe şampiyon olurdu. Türkiye'nin en iyi yerlileri onda. Serdar Aziz, Mert Hakan, Serdar Dursun, pek tabii İrfan Can ve pek pek pek tabii ki Arda Güler. Eğer 4'e 7 yerli- yabancı oranı seneye de kalırsa F.Bahçe büyük avantaj sağlayacak. F.Bahçe leblebi gibi goller attı, istedikleri gibi oynadı. Kim ne derse desin bu başarının kahramanı İsmail Kartal'dır. Takımı nereden aldı, nerelere getirdi. Takım mağlup olurken bile F.Bahçeli oyuncular vurdumduymazken şimdi ilk dakikadan sonuna kadar basıyorlar. Bravo İsmail Kartal. Sen çok şeyleri hak ettin. (AHMET ÇAKAR/SABAH)

3/17
“ARDA GÜLER ÇOKTAN PİŞMİŞ“

İkinci devrede de göze çarpan tek önemli konu vardı… O da oyuna giren Arda'ın performansı. Bu devrede F.Bahçe 3 gol daha attı, üçünün de yaratıcısı Arda oldu. Rize seyircisinin Arda tezahüratları da gerçekten çok anlamlıydı. İsmail Hoca, “Arda daha çok genç, pişmesi lazım“ diyor. Bence çoktan pişmiş. Aynı yaştaki Barcelonalı Gavi, milli takımda bile oynuyor. Tabii teknik olarak maçla ilgili yazacak bir şey bulmak mümkün değil. (ÖMER ÜRÜNDÜL/SABAH)

4/17
“ŞİMDİ ALKIŞ ZAMANI“

Rize’nin direnci ne kadar düşmüş olursa olsun, Fenerbahçe adeta “gözü kapalı”, ezbere futbol oynuyor. Bu kadar uyum, böyle bir koordinasyonu yakın zamanda Fenerbahçe‘de görmedik. Fenerbahçe’yi yıllardır çok eleştirdik. Şimdi alkış zamanı... İsmail Hoca’ya, “Yavru Arda”ya, bütün takıma alkış zamanı... Birini diğerinden ayırmadan bütün takıma alkış zamanı... (ŞANSAL BÜYÜKA/MİLLİYET)

5/17
“AŞAĞI TÜKÜRSEN SAKAL, YUKARI TÜKÜRSEN BIYIK“

Fenerbahçe yürüye yürüye kazandı maçı. Tempoyu istediği gibi ayarladı, hatta skoru bile... İsmail Kartal skoru bulunca da Arda'yı daha erken attı sahaya. Bizde onu doya doya izleme fırsatı bulduk. Bu kötü futbol ikliminde ihtiyacımız olan tek şey Arda gibi oyuncular. En azından futbol izlediğimizi anlıyoruz. İsmail hocayla şampiyon takım oyunu ve istatistiği yakalandı. Fenerbahçe yönetimini gerçekten çok zor bir karar bekliyor. Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık! Bakalım hoca konusunda nasıl bir karar verecekler? (EMRE BOL/TAKVİM)

6/17
“BAZI ŞEYLER ÇALIŞMAYLA ÖĞRETİLEMEZ“

Fenerbahçe adına ise seyircinin yıllardır özlediği tablo ortaya çıktı. Bu tablonun sanatçısı İsmail Kartal, eserinin adı ise “Kadro istikrarı“ idi. Sakat veya cezalılar haricinde ilk 11'i ezbere sayabiliyorsunuz. Ali Koç ise yurt dışında arayışlarını sürdürüyor. Kartal'ın tablosunun adı “Kadro istikrarı“ iken Ali Koç'un arayışlarının adı ise “Yeni Teknik Direktör“ imiş. O zaman kendisine bu konuda başarılar dileyelim! Rize karşılaşması özelinde hakem kararlarını sorgulamak isteyenler, sorgulayabilir. Ama ortada hakemlik bir durum yoktu. 11'e 11 de olsa Fenerbahçe her türlü kazanırdı. İsmail Kartal'ın fark 3'e çıktıktan sonra ikinci yarı başlarken Arda'yı oyuna alması çok doğru bir karardı. Eğer yine 60'lı dakikaları bekleseydi çok eleştirildi. Arda, kalitesini göstermek için pek zamana ihtiyaç duymadı. Skor anlarında hemen kendisini gösterdi. Özellikle Valencia'ya yaptığı asist görülmeye değerdi. Saha içinde oyun anlamında ona sahip çıkan İrfan Can'ı da tebrik ederim. Futbolda çalışmak çok önemli. Ancak bazı şeyler çalışmayla öğretilemez. Onlar doğuştan gelir. Arda doğuştan büyük bir yetenek. (ENGİN VEREL/AKŞAM)

7/17
“ALKIŞLAR İSMAİL KARTAL'A“

Fenerbahçe, İsmail Kartal ile önlenemez yükselişini dün de Rize’de çok farklı kazanarak sürdürdü. Böylece son maçta 9’uncu galibiyetine ulaşan sarı lacivertliler; üst üste 6’ncı 3 puanını hanesine yazdırarak 2’ncilik iddiasını pekiştirdi ve lideri takibine de devam etti. Üzerine fazla konuşulacak bir maç olmadı. Tek taraflı ve Fenerbahçe’nin hiç zorlanmadan farka koştuğu bir karşılaşma izledik. İsmail Kartal ve inşa ettiği takım bir kez daha alkışı ve övgüyü hak etti. Dünkü sonucun ardından Çaykur Rizespor için ise artık ligde kalma iddiası Kaf dağının bile ardında. (GÜNTEKİN ONAY/HÜRRİYET)

8/17
“PLANIN BİR PARÇASI“

İsmail Kartal yine maça hamle yaptı, yine bunlardan sonuç aldı. Neredeyse her maç kulübe katkısı tabelada görülüyor. Arda'nın asisti, Valencia'nın kafa vuruşuyla beşinci geldi. Oynayanın-bekleyenin kazanma odaklı olması da bu dönemin en “pozitif“ gelişmelerinden. Arda kelimelerimizi şimdiden tüketmeye başlamasa mıydı? Topu ayağına yakıştıran, düşünceleri ile aksiyonu yan yana koyan, hayal ettiğini yapan bir “dahi“ var karşımızda. İsmail Hoca'nın kariyerini yönetişi, rakibin en dirençsiz anında sorumluluğu Arda'ya vermesi de planın parçası. Rizeli taraftarın böyle travmatik bir maçta, gencecik yıldızı alkışlarıyla desteklemesi de başka bir güzellik. (GÜRCAN BİLGİÇ/SABAH)

9/17
“11'E 11 DE OLSA FENERBAHÇE ALIRDI“

Halil Umut Meler'e öyle bir VAR vermişler ki; Özgüç Türkalp! Bu size neyi hatırlatıyor? İlk yarıdaki Galatasaray-Fenerbahçe maçını Halil Umut Meler yönetmiş, Cüneyt Çakır'ın meşhur yardımcısı Tarık Ongun, VAR kayıtlarını dinlemek istemişti. Bunun ifadesini de Özgüç Türkalp vermişti, “Ongun'un tartışmalarını duydum“ demişti. Bu komite acaba bu tayini çok mu aradı? Bir düşünün bakalım. Özetle Rize'nin Fenerbahçe'ye gücü yetmedi. 11'e 11 de olsa Fenerbahçe alırdı. Sarı-lacivertliler, Trabzon'a baskı yapıyor. Bugünkü maç çok önemli… (ERMAN TOROĞLU/SABAH)

10/17
“KULÜBEDEN GELENLERDEN DE YÜKSEK VERİM“

Sarı lacivertliler aynen G.Saray ve Göztepe maçlarında olduğu gibi sağ kanadı çok etkili kullanarak başladılar. İlk golde Mert’in, ikinci golde İrfan-Crespo’nun, üçüncüde İrfan’ın, dördüncüde İrfan-Nazım’ın hayat verdiği sağ kanat organizasyonları maçın fişini çekti. Dünkü maçın F.Bahçe adına bir başka pozitif detayı da kenardan gelenlerin formu ve iştahıydı. Arda zaten bildiğiniz gibi. Nazım 2 gol katkısı yaptı. Valencia gol attı. Tisserand ve Gustavo da özlemişler uzun süre almayı. İsmail Kartal’ın ilk 11’iyle çok fazla oynamadığı halde kulübeden gelenlerden de böyle yüksek verim alabiliyor olması bir başka önemli artı puan hoca için. (UĞUR MELEKE/HÜRRİYET)

11/17
“TER ATTILAR“

Fenerbahçe o kadar rahat bir deplasman oyunu oynuyordu ki savunmasından iki tane oyuncuyu, önden iki tane oyuncuyu bir de sakatlanıp sahayı terk eden Crespo'nun yerine Gustavo'yu alarak, kenarda oynayan oyuncularına da ter atma fırsatı tanıdı. Fenerbahçe'nin bu farklı galibiyetindeki tek üzüntüsü olsa olsa Crespo'nun sedyeyle sahayı terk edip hastaneye taşınmasıdır. Sanıyorum bu ağır yenilgi Rizespor'un düşmeme mücadelesindeki en büyük zehri olacaktır. Fenerbahçe ise ligin tepesinde verdiği mücadelede bu farklı galibiyetle üç puanın dışında hiçbir başka avantaj elde edemiyordu. Çünkü liderle ikili averajda geri kalmıştı. Evet değerli okurlarım böyle bir daha dakika dolmadan futbol adına bir işkenceye maruz kaldık. (KEMAL BELGİN/TÜRKİYE)

12/17
“İSMAİL KARTAL VE EKİBİNİ TEBRİK ETMEK GEREK“

İsmail hoca, skoru garantiledikten sonra Nazım, Valencia gibi ilk 11'den uzak kalan oyuncuları ve Fenerbahçe'nin gözbebeği Arda'yı oyuna aldı. Arda girdikten sonra 2 asist yaptı. Valencia da golünü attı. Nazım diri gözüktü. Kısaca herkes 'hazırım' mesajı verdi. Sonuçta 10 maçta 9 galibiyet 1 beraberlik ve alınan 28 puan. Müthiş bir seri. İsmail Kartal ve ekibini bir kere daha tebrik etmek gerekir. Serdar, 3 gol ve 1 asistle maça damga vurdu Baiano'nun hareketi çok acemiceydi. (İLKER YAĞCIOĞLU/TAKVİM)

13/17
“FANTASTİK 'GERİ SAYIM' BAŞLADI“

Son altı maçını da kazanıp dün akşamdan itibaren kalan dördün hesabına başlayan Fenerbahçe’nin “İsmail Kartal Rampasındaki” fantastik ve kritik “geri sayımı” olaydır aslında. Fenerbahçe’de yakın geleceği, bu son dört rakam belirleyecektir. NASA Fırlatma Merkezi gibi... Antep(3), Beşiktaş(2), Karagümrük(1)... Her şey yolunda gidip Malatya maçında “sıfır” dendiğinde, Fenerbahçe göğe mi yükselir, ilk metrelerde bütün emekler heba mı olur?.. Başkan’dan başka kimse bilemez bundan sonra. Artık onun için de çok zor kendi dönemine ilk “10 maç yenilmezlik” unvanı taşıyan hoca hakkında karar vermek. Büyük bir olay var eşikte. Fenerbahçe “başarmış” hocayı gönderip ithal hoca alsa bir türlü, yeni sezona “emanetçi muamelesi” yaptığı teknik direktör ile devam etse bir türlü. Ne yaman çelişki... “Geri sayımda” bir hata olup her şeyin ertelenmesini umacak neredeyse “bir kısım” Fenerbahçeli!.. (ERCAN GÜVEN/MİLLİYET)

14/17
“İSMAİL HOCAYA KİMSE İTİRAZ EDEMEZ“

Milyonlarca Fenerbahçe taraftarı İsmail hocadan mutlu. Mutlu olmaması için bir sebep de yok. Futbol bugünün oyunu da değil dünün oyunu da değil. Teknik direktörlerin gerçek kimliğini bundan sonra kazanıp kazanmamasıyla vermeyeceksin. İsmail hoca diyor ki Ali Koç'a, teknik direktör benim. İsmail hoca Ivanovic diye gelseydi 5 sene şampiyon Fenerbahçe derdik. Herkesin istediği bir hoca geldi mesela diyelim 6 hafta kötü gitti. Ne yaptın sen diyecek herkes. Tersinde de olsa aynı şey. Kolay bir karar değil. İsmail hoca hak ederek aldı bu eşofmanı. İsmail hocanın mutluluğu hepimizi mutlu eder. İsmail hocayla devam edilirse kimse itiraz edemez. (RIDVAN DİLMEN)

15/17
“FENERBAHÇE, TAKIM OLDU“

Kadro yapılanmasında çok önemlidir, bir oyuncu sürekli değişebilir riski altında oynuyorsun. Stoper Serdar Aziz her maç oyundan çıkıyor. Her an beni yalnız bırakabilir durumu var. İhale bana kalmasın psikolojisi bu. Takım oldu Fenerbahçe, en önemlisi bu. Yıldızları bir araya getirmek maharettir. Yönetmek teknik direktörlük becerisidir. En önemli yıldızından arındı Fenerbahçe, bambaşka bir duruma büründü. Mesut Özil'le Fenerbahçe bu seriyi yakalayabilir miydi? Net yakalayamazdı. (TÜMER METİN)

16/17
“SERDAR İYİ AMA FORVET LAZIM“

Fenerbahçe'nin gelecek sezon için ilk 11'de 8 oyuncusu bence tamam. Serdar Dursun, Fenerbahçe için bir piyango oldu ancak böyle bir rüzgar varken seyirciye heyecan verecek marka bir santrafor gelirse daha uygun olacaktır.Fenerbahçe hücum bölgesinde %87 isabetle 212 pas yapmış. Çok az rastlayabileceğiniz bir durum. (ÖNDER ÖZEN)

17/17
“ŞAMPİYONLUK İÇİN ÇOK GEÇ“

“Fenerbahçe, ikincilik yarışında ayrı bir ivme yakalamış durumda. İsmail Kartal ile birlikte gerçekten inanılmaz bir karne ortaya çıktı. İkinciliğin en büyük adayı Fenerbahçe artık. Konyaspor takibini sürdürecektir ancak Fenerbahçe'nin ikinci olacağını düşünüyorum. Şampiyonluk için ise artık çok geç olduğunu düşünüyorum. (METİN TEKİN)


Acun Ilıcalı Galatasaray'ı hedef aldı!

Arrow

Acun Ilıcalı: 'Torreira'nın yumrukları Türk futboluna kalktı'

Arrow

Acun Ilıcalı, Okan Buruk'u hedef aldı!

Arrow

Jose Mourinho'dan soyunma odasında büyük etki! 'Basit oynayın'

Arrow

1 maç 5 isyan: Fenerbahçe'nin TFF'ye göndereceği dosyada neler var?

Arrow

Çağlar Söyüncü'nün sakatlık durumuna ilişkin açıklama

Arrow

Mourinho'nun laptoplu protestosu dünyada yankılandı

Arrow

Herkes Elazığspor'un Jose Mourinho paylaşımını konuşuyor

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.