Ali Koç'tan hoca kararı; İsmail Kartal'a yakınlaştı
21.04.2022

1/9
Gelecek sezon Fenerbahçe’nin başında olacak teknik direktör büyük ölçüde netleşti. Başkan Ali Koç, görüşülen hocalar Löw ve Jorge Jesus'un yüksek maliyeti nedeniyle, camianın da desteğini arkasına alan İsmail Kartal'la yola devam etme fikrine yakınlaştı.

2/9
YENİ SEZONDA DEVAM ETME İHTİMALİNİ YÜKSELTTİ

Yakaladığı müthiş seri ile Fenerbahçe'yi Süper Lig'de ikinci sıraya taşıyan teknik direktör İsmail Kartal, geçici olarak göreve geldiği takımın başında yeni sezonda da devam etme ihtimalini çok yükseltti. (Sabah)

3/9
İSMAİL KARTAL'LA ÇALIŞMA FİKRİNE YAKINLAŞTI

Joachim Löw ve Jorge Jesus ile görüşmelerini sürdüren Başkan Ali Koç'un hem camianın hocaya büyük desteği hem de yüksek maliyet nedeniyle gelecek dönemde de İsmail Kartal ile çalışma fikrine yakınlaştığı öğrenildi.

4/9
YENİ BİR RİSK ALMAKTAN KAÇINACAK

Alman teknik adam Löw'ün istediği kadroyu kurmak için 30 milyon Euro bütçe talep etmesi de Başkan Koç'u sıkıntıya sokarken, kadrosunu ve sistemini oturtan Kartal ile devam ederek yeni bir risk almaktan kaçınacağı bildirildi.

5/9
9 GALİBİYET, 3 BERABERLİK, 1 MAĞLUBİYET

60 yaşındaki hoca, Fenerbahçe'nin başında bu sezon ligde 13 maça çıkarken 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti.

6/9
VITOR PEREIRA'YI GERİDE BIRAKTI

İsmail Kartal birçok istatistikte selefi Vitor Pereira’yı geride bıraktı. Pereira ile 17 lig maçında 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 yenilgi alan Kanarya’nın maç başı puan ortalaması 1.65’te kaldı. Fenerbahçe bu seride 28 kez ağları havalandırırken maç başına gol ortalaması 1.64’tü. Rakipler 17 kez fileleri sarsarken maç başına yenen golün ortalaması ise 1.3’tü. Kartal yönetiminde ise 13 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi alan Fenerbahçe 28 gol attı ve maç başı 2.15 gol ortalaması yakaladı. 13 maçta 10 gole izin veren sarı lacivertlilerde yenen golün ortalaması ise 0.8’e geriledi.

7/9
PERFORMANS DA MESAFE DE ARTTI

Fenerbahçe’nin hem oyun kalitesi hem oyuncuların bireysel performansı arttı. Konsantrasyon yükselince futbolcuların koşu mesafesi 116-117 km seviyesine ulaştı.

8/9
İDEAL 11'LE FAZLA OYNAMADI

İsmail Kartal, kadro istikrarını yakalayarak başarıya koştu. Tecrübeli teknik adam, 13 maçlık döneminde 25 farklı oyuncuyu 11'de oynatsa da tam 9 oyuncu, 9 veya daha fazla kez lig maçına 11'de çıktı. Bu değişikliklerde sakatlık ve cezalar en önemli etken olurken, ideal 11'le fazla oynanmadı.

9/9
TARİHE GEÇTİ

Süper Lig'de Fenerbahçe'yi en az 15 maç çalıştıran yerli hocalar arasında maç başı puan ortalaması en yüksek Teknik Direktör İsmail Kartal oldu. Sarı-Lacivertli takımın başında 47 maça çıkan Kartal, 104 puan toplamayı başardı ve 2.21'lik puan ortalaması tutturdu. 60 yaşındaki teknik adam bu etkili performansıyla yerli antrenörler arasında zirvede yer aldı. İsmail Kartal'a yakın grafik sergileyen diğer isim Mustafa Denizli... Fenerahçe'nin başında 51 maça çıkan Denizli 2.16'lık puan ortalaması yakaladı. 3. sırada ise Aykut Kocaman var.


Acun Ilıcalı Galatasaray'ı hedef aldı!

Arrow

Acun Ilıcalı: 'Torreira'nın yumrukları Türk futboluna kalktı'

Arrow

Acun Ilıcalı, Okan Buruk'u hedef aldı!

Arrow

Jose Mourinho'dan soyunma odasında büyük etki! 'Basit oynayın'

Arrow

1 maç 5 isyan: Fenerbahçe'nin TFF'ye göndereceği dosyada neler var?

Arrow

Çağlar Söyüncü'nün sakatlık durumuna ilişkin açıklama

Arrow

Mourinho'nun laptoplu protestosu dünyada yankılandı

Arrow

Herkes Elazığspor'un Jose Mourinho paylaşımını konuşuyor

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.