Spor yazarlarından Fenerbahçe - Göztepe maçı değerlendirmesi
17.04.2022

1/13
Spor yazarları, Fenerbahçe'nin sahasında Göztepe'yi 2-0 mağlup ettiği maçı değerlendirdi. Yazar görüşlerinin tamamını paragraf sonunda ismi verilen gazeteyi satın alarak okuyabilirsiniz.

2/13
İSMAİL KARTAL'A TAVSİYEM VAR

ÖMER ÜRÜNDÜL:
“Fenerbahçe, Slavia Prag'la play-off ilk maçı oynuyor, Kadıköy'deki seyirci sayısı 12 bin... Teknik direktör de İsmail Kartal. Ben bugüne kadar F.Bahçe'nin şampiyonluk şansı kalmamışken derbiler dışındaki bir rakip karşısında kapalı gişe oynadığı bir maça ilk defa şahit oluyorum. Kendime göre de mantıklı bir açıklamasını bulamadım. İkinci devre yine kora kor oynandı. F.Bahçe disiplinliydi, koşuyordu ama üretemiyordu. Bu yarıda Göztepe'ye de pozisyon vermedi. Sonra VAR'dan gelen bir penaltıyla skor garantilendi. Penaltıyı da seyircinin isteğiyle Arda attı. Bu arada İsmail Kartal'a bir tavsiyem var; bir defa da Arda'yı seyirci “Arda, Arda“ diye bağırmadan oyuna al. Göztepe maçı buna çok müsaitti. Sonuçta F.Bahçe dün gece üç puanı kazandı. Karşılaşma oynanırken şöyle bir düşündüm; Fenerbahçe'de haksız yere harcanan futbolcular var. Eljif Elmas, Zajc, bu sezonun başına kadar Ferdi, bu sezon da Pelkas… Yazık değil mi? Bunların hiçbirinin yedekliğe mahkum olmaması gerekirdi. Göztepe dün iyi bir prestij mücadelesi verdi. Böyle köklü bir kulübün matematiksel olmasa da küme düşmeye çok yakın olması çok üzücü. Hakem Yasin Kol'un genel yönetimi başarılıydı. Ancak penaltı pozisyonunda bence VAR müdahale etmemeliydi. Pozisyon net bir kanıt değildi.“ (SABAH)

3/13
KEŞKE DEDİRTEN EMEKLERİNE SAĞLIK

GÜRCAN BİLGİÇ:
“Kadıköy'ün keyif gecesiydi. Tribünleri dolduranlar bir hafta önceki Galatasaray galibiyetini, Göztepe maçıyla kutlamak istediler. Takımın yakaladığı rüzgar ile birlikte, sahada inandıkları oyuncuların olduğunu gördüler. Ama futbolda en 'kolay' görünenler, aslında en 'zor'dur. Erken gelen golle birlikte, haftaların “sihirli değneği“ etkisini kaybetti. Koşan-mücadele eden, planlayan, deneyen oyuncu grubu için, maç farklı bir hal aldı. En büyük hatanın içindeydiler; 'Nasıl olsa kazanırız…' Mert Hakan'dan bir 'takım lideri' oluşturdular ama İrfan Can'ın 'oyun liderliği' için mevcut kadroda rol yoktu. Pelkas'ı seçti İsmail Kartal… Sakatlanıp, çıkınca Mert Hakan bölgeye geldi. Süreçte Göztepe ilmik gibi ördü baskısını. İsmail hocanın rakibe çare bulan analizleri, bu kez kendi takımını kilitleyen oyunda işlemiyordu. Zor anları Altay'ın kurtarışları ile atlatan, pozisyona giremediği gibi rakibine ikramları yapan Fenerbahçe vardı sahada. Keyif gecesini, kötü oynama hakkı olarak kullandı oyuncular. Ne zaman ki; ikinci yarı hamleleri geldi, maçın yönü tekrar değişti. Göztepe fizik güç olarak sınırını doldurdu, Arda, Valencia hamlesiyle tribünler de oyuna girdi. Taraftarın 'genç kalbi' Arda Güler'in sahnesi vardı artık. Adam eksilterek baskıdan çıktı, sıfıra inerek orta yaptı, penaltı pozisyonunu hazırladı, penaltıyı da attı. Derbi sonrası 'Anka Kuşu' diye yazdım. Küllerinden öyle bir doğuyorlar ki, taraftarlarının 'sevgisiyle' harmanlanıyorlar. Yanlış tercihlerin, hesapta olmayan kayıpların tartışıldığı son 5 hafta süreci başladı Fenerbahçeliler için... İsmail Kartal'ın 'keşke' dedirten emeklerine sağlık…“ (SABAH)

4/13
TARAFTARI KUTLAMAK LAZIM

ERMAN TOROĞLU:
“Öncelikle F.Bahçe seyircisini kutlamak lazım. Takımı ikinci, şampiyonluk çok uzak, ama yine de stat full ve coşkulu. Bu sene Trabzonspor hep öyle, F.Bahçe ve Beşiktaş son zamanlarda böyle. Seyircisiz bu iş oymuyor. İlla şampiyon olacaksın diye bir kanun yok. Dün bir tek şey çirkindi. Korner pozisyonunda sahaya atılan su bardakları. Aslında bu suların insanlara ağzı açık şekilde verilmesi lazım. F.Bahçe arkadan geldi ve ikinci sıraya yerleşti. 2-3 haftadır oynadıkları futbolu, dün akşam oynayamadılar. Her zaman da iyi oynayamazsın tabii. Buradaki olay sezon sonunda verilecek karar. Şu andaki teknik adam İsmail, başkan Ali Koç ve F.Bahçe seyircisi. Hep beraber karar verecekler, çünkü seneye lig böyle olmayacak. 4-5 takımın şampiyonluğa oynayacağı pozisyonda, teknik adam-başkan- seyirci başka boyutlara gelecek.“ (SABAH)

5/13
TARAFTARIN SEVGİLİSİ

AHMET ÇAKAR:
“Fenerbahçe'nin ikincilik mücadelesi dolu dizgin devam ediyor. Dün gece geride bıraktığımız haftalar kadar iyi oynamasalar da sonucu almasını bildiler. Tuhaf olan şu; yakaladıkları iki pozisyon var ikisi de gol oldu. Top çevirmek, topa sahip olmak çok önemli değil. Hızlı oynamak, dikine oynayıp pozisyon üretebilmek daha önemli. Fenerbahçe dün gece Göztepe karşısında üretemedi. Maç Fenerbahçe'nin galibiyetiyle biter diye düşünüyorduk, yerse bir kaza golü olur diyorduk, oyuna Arda Güler giriverdi. Seyirci ve Arda Fenerbahçe tarihinde olmamışçasına büyük bir bütünleşme içindeler. Takım bu dakikadan sonra üretmeye başladı. Arda soldan girdi, çizgiye ortaladı ve ardından da Rossi'ye yapılan penaltı geldi. Türk futbolunda herkes Arda Güler'e gözü gibi bakmak zorunda. İsmail Kartal da dün gece Fenerbahçe'nin sevgilisi oluverdi. Bu sevgi tribünlerde 42 bin kişinin haykırışı ile tescillendi.“ (SABAH)

6/13
DOLUDİZGİN FENERBAHÇE

REHA KAPSAL:
“Bir yanda son haftaların formda takımı Fenerbahçe diğer yanda küme düşmesi kesinleşmesi için matematiksel durumu beklenen Göztepe... Tabii ki bu maçın tartışmasız favorisi sarı-lacivertlilerdi. Son haftalarda oyununu geliştiren ve mücadele gücünü artıran takıma, derbi maçından sonra taraftarlar yine takımını yalnız bırakmadı. Oyuna bir anda yapılan yüksek şiddetli presle başlayan sarı-lacivertliler golü de erken buldu. Fenerbahçe, belirli bir standardı yakaladığı kaliteli oyununu Göztepe maçında gösteremese de aldığı 3 puanla yoluna doludizgin devam ediyor.“ (FOTOMAÇ)

7/13
İSMAİL KARTAL'A TEBRİKLER

ENGİN VEREL:
“Fenerbahçe için böyle maçlar hep zor olmuştur. En formda oldukları zamanlarda bile ligin en dibindeki takımlara karşı rahat galibiyeti yok denecek kadar azdır. Göztepe karşısında açıkçası böyle bir senaryoyu bekliyordum. Ama Fenerbahçe maça o kadar iyi ve etkili başladı ki, gole çok yakın bir havası vardı. Nitekim golün gelmesi de gecikmedi. Taraftarın özel isteğiyle maça giren Arda Güler bu anlamda takımın görüntüsünü değiştirecek bir umut olarak ortaya çıktı. Bu gencecik çocuğa böyle bir yük ve misyon yüklenmesi bir anlamda sahadaki takımın düşüşünün de göstergesiydi. Ama Arda bu yükün altından kalkmasını bildi. Klas hareketleriyle Fenerbahçe'nin penaltı kazanmasını sağladı. Penaltıyı atmak da onun hakkıydı, arkadaşları da bu jesti yaptı Türk futbolunun gelecekteki iftiharı olma işaretleri veren bu genç çocuğu ayakta alkışlarken, onu Fenerbahçe'ye kazandıran İsmail Kartal'a da tebriklerimizi gönderelim.“ (AKŞAM)

8/13
ALNININ AKIYLA

İLKER YAĞCIOĞLU:
“Fenerbahçe, Göztepe engelini de aşmasını bildi ve müthiş serisi devam etti. Ama oyun geçen haftalara göre beklentilerin altında kaldı. Maçın hemen başında gelen gol ve sonrasında Zajc'ın iptal olan golü Fenerbahçeli oyuncuları maçı erkenden kazandık düşüncesine soktu ve devamında fazla istekli olamadılar... İlk yarıda Fenerbahçe'nin en başarılı oyuncusu kaleci Altay'dı. İkinci yarıda üretken olamasa da Göztepe'nin pozisyon üretmesine engel olan bir Fenerbahçe vardı. İsmail hocanın değişikliklerine bakarsak ön bölgedeki oyuncuların performanslarının beklentilerin altında kaldığını görürüz. Genç Arda'nın oyuna girdikten sonra stada verdiği enerji gerçekten son derece güzel ve gelecek adına beklentilerin her dakika arttığına şahit oluyoruz. O da beklentinin karşılığını veriyor. İnşallah böyle devam eder. 9'da 8 galibiyet önemli bir seri. İster istemez insanın aklına “İsmail hoca birkaç hafta erken gelse ne olurdu“ sorusu geliyor. Seneye hoca kim olacak belli değil ama İsmail Kartal görev aldığı sürede alnını akıyla bu işin altından kalktı“ (TAKVİM)

9/13
BU NASIL BİR YÜREK CRESPO

ŞANSAL BÜYÜKA:
“Fenerbahçe belki de erken golü de bulunca, “Nasıl olsa kazanırım” anlayışına kapıldı. Ancak kaleci Altay’ın çıkardığı iki top olmasa, ilk yarı sonunda soyunma odasına yenik giden taraf olurdu. İkinci yarıda fazla değişen birşey olmadı. Sahada durgun Fenerbahçe karşısında, diri Göztepe vardı. Fenerbahçe pozisyon bulmakta zorlandı ama ilk yarıda olduğu gibi Göztepe’ye “bol keseden” pozisyon da vermedi. Maçın başından sonuna kadar “canavar” gibi oynayan, sahanın her yerini dolaşan, her tehlikeyi büyümeden bastıran adeta “deli danalar” gibi dolaşan, daha doğrusu “canını dişine takıp koşan” Crespo vardı. Bu nasıl bir kondisyon, bu nasıl bir yürek, bu nasıl bir takımdaşlık duygusu... Nerede bir topa müdahale gerekiyorsa, savunmada, hücumda, orta alanda; her yerde Crespo vardı... Fenerbahçe’nin penaltısını kullanmak için topu eline alan Valencia’nın, seyircinin isteği üzerine topu Arda‘ya bırakması, çarpıcı bir “Abilik” örneğiydi. Göztepe 9 maçtır kaybediyordu. Fenerbahçe yenilgisi ile bu seri 10 maça çıktı. Yazık... Koca Göztepe takımı, “dönülmez akşamın ufkunda” gibi... Tıpkı geçen hafta Galatasaray maçında olduğu gibi Fenerbahçe’nin en iyi maçlarından biri değildi. Ama Fenerbahçe kazanmayı alışkanlık haline getirdi. Biraz kımıldaması bile kazanması için yetiyor. Göztepe maçı da kımıldayarak kazandığı maçlardan biri oldu.“ (MİLLİYET)

10/13
CRESPO VE ARDA GÜLER ÇOK İYİYDİ

GÜNTEKİN ONAY:
“İsmail Kartal 69. dakikada Arda Güler, Enner Valencia ve Mergim Berisha’yı sahaya sürerek hücumdaki tıkanıklığı giderdi. Sarı lacivertliler VAR ile gelen penaltıyı genç Arda Güler’le gole çevirip 2 farka ulaşınca rahatladı. İsmail Hoca maç boyunca karşılaşmak durumda kaldığı problemlere dün pratik çözümler getirdi. Dimitris Pelkas sakatlanınca oyuna aldığı Attila Szalai’yi sol beke çekti. Ferdi Kadıoğlu’nu sol öne sürdü. Serdar Aziz’in sakatlığından sonra bu kez Szalai stopere geçti, Ferdi tekrar sol beke döndü. Valencia sol açık, Diego Rossi sağ ön; Arda forvet arkası serbest oyuncu ve Berisha da santrfor olarak 90 dakikayı tamamladı. Fenerbahçe dün akşam son 2 aydaki performansının altında kalsa da 2-0’lık galibiyetle çıkışını ve takibini sürdürdü. Bir kez daha son haftaların formda ismi Miguel Crespo’yu çok beğendim. Genç Arda Güler de oyuna girdikten sonra maça hareket getirdi ve ofansif bölgedeki yavanlığı zenginliğe dönüştürdü.“ (HÜRRİYET)

11/13
ARTIK ARDA'NIN ZAMANI

RIDVAN DİLMEN:
“Arda'nın oyun yapısını Sergen Yalçın'a benzetiyorum. Sergen de benzer yaşlarda böyle bir oyuncuydu. Büyük bir yıldız Türk futboluna geliyor, çok belli. Arda şu anda 27 yaşında gibi oynuyor. İsmail Kartal'ın Arda Güler stratejisini doğru buluyorum. Ben de olsam onu böyle kullanırdım. Ancak artık Arda'nın zamanı geldi diyebiliriz. Önümüzdeki hafta Rize deplasmanında son 30 dakika değil de ilk 60 dakika oynarsa şaşırmayız. Camiada şu anda İsmail Kartal'ın devam etmesi yönünde bir istek var gibi görünüyor. Şu anda hocanın tartışılma durumu yok. Crespo'nun savunmadaki mücadelesi, Miha Zajc'ın hücumda daha etkili bir oyun göstermesini sağlıyor. Zajc, bambaşka bir oyuncuya dönüşmüş durumda. İsmail Kartal, oyuncuları kendi yerinde oynatarak fark yaratıyor. Kadrodaki oyuncuları nereye dizersin diye kime sorarsan sor bu oyuncuları bu pozisonlarda oynatır. Doğru olan da bu.“

12/13
“KONTRAT ÜMİT VERENE Mİ GİDECEK YOKSA...“

ÖNDER ÖZEN:
“İsmail hocanın vadettiği oyun ile Jesus veya Löw'ün veya başka bir ismin vadettiği oyun birbirine çok yakın. Fenerbahçe artık yapılanma dönemini tamamladı. Fenerbahçe hazır artık. Kadıköy'de bahar havası var. Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır diyen ekibe mi gidecek kontrat yoksa ümit veren birine mi? Fenerbahçe yönetim kurulunu çok zor bir karar bekliyor. Çünkü iki kararında çağrıştıracağı olasıklar birbirine çok yakın.“

13/13
RÜZGARI ARKASINA ALDI

METİN TEKİN:
“İsmail Kartal geldiğinden beri galip gelen ve güvenilir bir oyun ortaya koymaya başladı. Zaman zaman görkemli ve güçlü oyunlar verdi. İsmail hocanın yüzünden de bu değişimi anlayabiliyoruz. Bazen küçücük bir çocuk kocaman bir takımın önüne geçebilir. Koskoca takımdan rol çaldı. 40 bin seyirci top Arda'ya gelsin istiyor. Takımı dışarıya itmek için değil, Arda'yı kucaklamak istiyorlar. Seyirciler bağırmasa da kenar yönetimi onların ne istediğini biliyor. “Arda'da Alex'in bazı özelliklerini görüyorum. Alex bazen muazzam işler yapardı ama gerektiğinde en basit olanı yapardı. Resme bakardı ve yanına verirdi. Arda'da o tip oyuncu özellikleri var. Çok sempatik. Seyirci sadece yeteneğe değil. İkisinin karışımından dolayı bu kadar seviyor Arda'yı. Fenerbahçe ikinciliğin en büyük adayı olduğunu gösterdi. Rüzgarı artık arkasına aldı.“


Acun Ilıcalı Galatasaray'ı hedef aldı!

Arrow

Acun Ilıcalı: 'Torreira'nın yumrukları Türk futboluna kalktı'

Arrow

Acun Ilıcalı, Okan Buruk'u hedef aldı!

Arrow

Jose Mourinho'dan soyunma odasında büyük etki! 'Basit oynayın'

Arrow

1 maç 5 isyan: Fenerbahçe'nin TFF'ye göndereceği dosyada neler var?

Arrow

Çağlar Söyüncü'nün sakatlık durumuna ilişkin açıklama

Arrow

Mourinho'nun laptoplu protestosu dünyada yankılandı

Arrow

Herkes Elazığspor'un Jose Mourinho paylaşımını konuşuyor

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.