Fenerbahçe'nin geleceği emin ellerde
02.03.2022

1/15
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un göreve geldiğinden bu yana altyapıya yaptığı yatırım artık Sarı Lacivertliler'in geleceğine şekil vermiş durumda. Geleceğin takımı şimdiden kurulmuş ve yetenekleri ile isimlerinden söz ettirmeye başladılar. İşte o isimler...

2/15
İSAK VURAL (15)

Benfica ve Barcelona altyapısında forma giyen 2006 doğumlu genç futbolcu dün itibariyle resmen Fenerbahçeli oldu. Dünya futbol otoritelerinin 'Wonderkid' statüsünde gösterdikleri isimlerden biri olan İsak Vural'ı sahada izlemek için futbolseverler dörtgözle bekliyorlar. İsak Vurak, 2006 yılında İsveç'in Stockholm şehrinde dünyaya geldi. Çok küçük yaşlarda yeteneği keşfedilen İsak, futbola Sant Cugat FC takımında başladı. Daha sonra ülkenin köklü ekiplerinden Hammarby'nin dikkatini çeken ve buraya transfer edilen İshak, gelişimine devam etti, gösterdiği başarılı performansla birçok Avrupa kulübün radarına girdi. İsveç'e geri dönen İsak'ın yeni durağı 2018 yılında Portekiz oldu. Altyapıdan çıkardığı oyuncuları dünya devlerini yüksek bonservislerle satan Benfica genç yıldızı kadrosuna kattı. Burada 4 yıl geçiren İsak Vural, Şubat 2022'de Portekiz ekibinden ayrılarak taraftarı olduğu Fenerbahçe'ye imza attı. Genç yıldız adayının babası Türk, annesi ise Norveçli. Merkez orta saha oynayan İsak'ın Fenerbahçe'nin gelecekteki önemli isimlerinden biri olması bekleniyor.

3/15
ARDA GÜLER (17)

Şu anda Fenerbahçe'nin göz bebeği diyebiliriz. Sahaya adım attığı andan itibaren taraftarları olgunluğuyla etkileyen Arda Güler, klasıyla da son dönemde taraftardan geçer not aldı. Şubat 2022'de Hatayspor maçında ilk kez 11'de sahaya çıkan genç yetenek, bulduğu şansı iyi değerlendirdi ve gelecek adına ümit verdi. Şık çalımları, başarılı frikikleri, şutları ve orta sahada oyun kurucu rolündeki başarısıyla genç yaş gruplarında 10 numarayı alan 16 yaşındaki oyuncu, Şubat 2019'da Gençlerbirliği'nden transfer edildi. 14 yaşında Fenerbahçe'ye katılan Arda, hayalini kurduğu kulübe geldiğini belirtmiş ve “Bir yanda yıllardır beraber futbol oynadığım takım arkadaşlarımdan ve hocalarımdan ayrılmanın üzüntüsü, diğer tarafta taraftarı olduğum ve hayalini kurduğum kulübe gelmenin mutluluğu...“ ifadelerini kullanmıştı.

4/15
FERDİ KADIOĞLU (22)

Fenerbahçe'ye Comolli dönemi gelen Ferdi Kadıoğlu artık Sarı Lacivertli camianın vazgeçilmezi durumda. Hangi mevkiide görev yaparsa yapsın en iyi şekilde performans sergileyen genç oyuncu yeni teknik direktör kim olursa olsun esame listesine ilk yazılacak isimlerden.Sezon sonu sözleşmesi biten genç futbolcu ile anlaşmaya varılmak üzere. Ferdi Kadıoğlu yeni Fenerbahçe'nin şu anda en tecrübeli isimlerinden biri diyebiliriz. Milli Takım olarak da Türkiye'yi seçen yıldız futbolcunun sakatlığını atlattıktan sonra takıma yeniden dönmesi bekleniyor.

5/15
BERKE ÖZER (21)

Altınordu'dan Fenerbahçe'ye transfer edildikten sonra deneyim kazanması için Westerlo'da iki sezon kiralık olarak forma giyen Berke Özer, bu şansı iyi kullandı ve bu sezon Fenerbahçe'nin A takımında boy gösterdi. Altay Bayındır'ın sakatlığı sonrası bütün gözler genç kalecinin üstündeydi. Fenerbahçe formasını bu sezon Altay'ın yokluğunda taşıyan Berke Özer, zaman zaman da eleştirilerin hedefindeki isim oldu. Hatta bazı maçlar iyi işler çıkartırken, bazı maçlarda da işler yolunda gitmedi. Sezon sonu sözleşmesi biten genç kaleci ile Fenerbahçe yola devam etmek istiyor. Her türlü eleştiriye rağmen genç kalecinin yeteneğinden şüphesi olmayan Sarı Lacivertli yönetim yeni sözleşme için tüm şartları zorluyor. Ancak burada Berke Özer'in yurt dışında çok taliplisi olması işleri zorlaştırıyor. Genç kaleci de Fenerbahçeli olarak yetişenlerden. En kısa zamanda durumun nihayete ermesi bekleniyor.

6/15
MUHAMMED GÜMÜŞKAYA (21)

Fenerbahçe altyapısının göz bebeklerinden biri de Muhammed Gümüşkaya. Yıllardır altyapı yaş gruplarında boy gösteren Muhammed Gümüşkaya, Vitor Pereira ile bu sezon yakaladığı şansı iyi değerlendirdi. Sezonun ilk yarısında Fenerbahçe'nin iyileri arasındaydı. Vitor Pereira'nın ayrılığı sonrası yönetim daha fazla forma şansı bulmasını istemesi nedeniyle genç futbolcuyu Giresunspor'a oynatma süresi garantisiyle kiraladı. Genç futbolcu da bu şansı iyi değerlendirdi ve sezon sonu Fenerbahçe'ye daha iyi döneceğinin sinyallerini verdi.

7/15
ÇAĞTAY KURUKALIP (20)

Fenerbahçe'nin son dönemde Arda Güler ile birlikte en fazla telaffuz edilen ismi Çağtay Kurukalıp. Sol bek yokluğunda taraftarların en fazla beklentisi olan isimlerden biri. Hatayspor maçında da ilk kez forma giyen genç futbolcu 1-2 hatası olmasına rağmen bu şansı iyi değerlendirdi. 24 Şubat 2002'de İstanbul/Gaziosmanpaşa'da dünyaya gelen Çağtay Kurukalıp, futbola Kasımpaşa'da başladı. 2014'te İstanbul ekibine katılan genç sol bek, 2018'de profesyonel oldu ve 3 yıllık sözleşmeye imza attı. 19 yaşındaki oyuncu, Kasımpaşa A takımında Süper Lig'de şans bulamadı. 7 kez Türkiye Kupası'nda forma giyen genç yetenek, alt yaş gruplarının ise değişilmez isimleri arasında yer aldı. U14'te 28, U15'te 32, U16'da 23, U17'de 5, U19'da ise 9 maça çıkan Çağtay, 4 gol atma başarısı gösterdi. Genç milli takımlarda da görev alan 19 yaşındaki sol bek, U16'da 12, U17'de 21, U18'de ise 10 maça çıktı.

8/15
BURAK KAPACAK (22)

Fenerbahçe'de beklentilerin yüksek olduğu ancak sezon başından bu yana bir türlü forma şansı bulamayan Burak Kapacak'ın sahada ne zaman düzenli forma giyeceği büyük merakla bekleniyor. Burak Kapacak, 8 Aralık 1999 yılında Bursa'nın Osmangazi ilçesinde doğdu. 2012 yılında Tuna Gençlikspor'da futbol hayatına başlayan Burak, Altınsaban'da forma giydikten sonra Bursaspor altyapısına katıldı. Altyaş gruplarında öne çıkan genç oyuncu, 2018 yılında Yeşil Beyazlı ekip ile 3 yıllık profesyonel sözleşmeye imza attı. İlk imzasından beri Bursaspor'un en önemli oyuncuları arasında yer alan 21 yaşındaki oyuncu, tam bir joker. Asıl mevkisi sağ kanat olan Burak, sağ bek ve sol kanat olarak da forma giyebiliyor. 1.80 boyundaki genç oyuncu, sağ ayağını kullanıyor. Bursaspor'la 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunan Burak'ın piyasa değeri ise 1.8 milyon euro. Bursaspor formasıyla 63 resmi maça çıkan Burak, 5 gol, 11 asistlik bir performans sergiledi. U17'de 3, U19'da 5, U21'de ise 2 maça çıkan genç yetenek, henüz A Milli Takım formasını terletmedi.

9/15
MELİH BOSTAN (17)

Fenerbahçe altyapısının en önemli isimlerinden biri olan golcü futbolcu Melih Bostan, özellikle hücum bölgesinde sıkıtı yaşayan Sarı Lacivertliler için bir umut ışığı. Genç futbolcu altyapı maçlarında attığı gollerin yanı sıra arkadaşlarına hazırladığı gol pozisyonlarıyla da ön plana çıkıyor. Bu sezon U-19'da 14 maça çıkan futbolcu 12 gollük katkı sağladı takımına. 8 Nisan 2004'te Kocaeli'de dünyaya gelen Melih Bostan, futbola 2015 yılında Derincespor altyapısında başladı. 2016'da Derincespor'un altyapısından Fenerbahçe altyapısına geçen Melih Bostan, o tarihten bu yana sarı-lacivertli kulüpte forma giyiyor.

10/15
İSMAİL YÜKSEK (23)

Fenerbahçe'ye transfer olduktan sonra sürekli kiralanan ve sezon boyunca maç formunu kaybetmeyen İsmail Yüksek'in gelecek sezondan itibaren Fenerbahçe orta sahasında kendisine yer bulması bekleniyor. Bu sezon da Bursaspor'da kiralık olarak forma giyen genç futbolcu 21 maçta forma giydi ve 3 gol, 2 asistlik performansa imza attı. 26 Ocak 1999 İznik doğumlu İsmail Yüksek, futbola Bursaspor'da başladı. İsmail Yüksek, Yeşil Bursa ve Bursa Yıldırımspor'da amatör lisans ile mücadele ettikten sonra 31 Ağustos 2018'de Gölcükspor'la 3 yıllık profesyonel sözleşme imzaladı. 8 ve 10 numara pozisyonlarında görev alan ve her iki ayağını kullanabilen 21 yaşındaki futbolcu bu sezon Gölcükspor'da 26 maçta forma giydi ve 8 gol attı.

11/15
BARIŞ SUNGUR (20)

Emre Belözoğlu'nun sportif direktör iken bizzat transferini yönettiği Barış Sungur'un ismi henüz Fenerbahçe'de telafuz edilmeye başlanmadı. Deneyim kazanması için Fenerbahçe tarafından sürekli kiralanan genç futbolcu bu sezonu 3.Lig takımlarından Kuşadasıspor'da geçiriyor. Forvet bölgesinde görev yapan Barış Sungur ise bu sezon 15 maçta 1 gol atabildi. Barış Sungur, 28 Şubat 2002'de Almanya'nın Mannheim şehrinde dünyaya geldi. 2012 yılında İzmir ekibi Yalıkavak Belediyespor'da futbola başlayan Barış, 2013'te Bucaspor altyapısına transfer edildi. Alt yaş gruplarında sergilediği performansla beğeni toplayan genç futbolcu, 2019 yılında 1928 Bucaspor'un yolunu tuttu. Genç forvet; Akademi Ligi U15'te 30 maçta 15, U16'da 17 maçta 8, U17'de 33 maçta 24, U19'da ise 18 maçta 9 gol kaydetti.

12/15
ARDA OKAN KURTULAN (19)

2002 doğumlu Kuzey Makedonya asıllı genç yetenek Arda Okan Kurtulan, Arda Güler ile aynı zamanda altyapıda forma giymeye başladı. Altyapıda gösterdiği başarılı performans ile dikkatleri üzerine çeken genç futbolcunun yakın zamanda A takımda şans bulması bekleniyor. 19 Kasım 2002'de İstanbul/Eminönü'de dünyaya gelen Arda Okan Kurtulan, futbol hayatına 2014 yılında Akşemsettin Parseller Spor'da başladı. 2015 yılında kısa süreli Göktürk Saray Spor macerasının ardından eski kulübüne dönen Arda, 2017'ye kadar burada forma giydi ve Esenler Erokspor'a katıldı. Erokspor'da geçirdiği 2 sezonda göz dolduran genç oyuncu, 2019 Şubat'ta Fenerbahçe altyapısına katıldı. 1.83 boyundaki forvet oyuncusu, sağ ayağını etkili bir şekilde kullanıyor. Zaman zaman A takım ile idmanlara da çıktı.

13/15
RUHAN ARDA AKSOY (18)

Fenerbahçe'de genç yeteneklerin başında Ruhan Arda Aksoy geliyor. Sağ bekte özellikle sorun yaşayan Sarı Lacivertliler'in sosyal medyada sık sık gündeme getirdiği nokta Ruhan Arda Aksoy'un oynamalarını istemeleri. Fenerbahçe takımında forma giyen Ruhan Arda Aksoy, 31 Mart 2003 tarihinde dünyaya gelmiştir. Kocaeli doğumlu oyuncu, 1.74 boyunda ve kilo olan Ruhan Arda Aksoy, sağ ayağını kullanmaktadır. Genç futbolcu, defans ve sağ bek pozisyonlarında forma giymekte.

14/15
EMİR ORTAKAYA (17)

Gençlerbirliği altyapısından yetişen Emir Ortakaya şimdiden Fenerbahçe altyapısının savunmada sigortası olmuş durumda. Yaşına rağmen olgun oyun tarzı onu diğer arkadaşlarından ayıran özelliği. Bazı futbol otoritelerinin yaptığı yorumlarda Fenerbahçe'nin yeni kaptanı olarak bile nitelendiriliyor. Yeni teknik direktörün belli olmasının ardından genç futbolcunun da takımla birlikte forma şansı bulması bekleniyor. Emir Ortakaya, 22 Haziran 2004'te Ankara'da dünyaya geldi. Futbola Gençlerbirliği altyapısında başlayan 17 yaşındaki stoper, geçtiğimiz sezon A takım kadrosuna dahil edildi. Gelecek vadeden oyuncu, Ziraat Türkiye Kupası'nda Gençlerbirliği'nin 5. Tur maçında Tuzlaspor'a 2-0 kaybettiği maçta 16 dakika süre aldı. Emir Ortakaya, U19 Süper Lig'de ise 14 maçta 1 gol kaydetti.

15/15
OSMAN ERTUĞRUL ÇETİN (18)

Fenerbahçe'de 3. kaleci durumunda bulunan bu sezon da sakatlıklardan dolayı 2 resmi maçta forma giyen Osman Ertuğrul Çetin performansıyla umut saçtı. Sarı Lacivertli yönetimin planı ise olası bir Berke Özer ayrılığı sonrası genç kaleciyi Altay Bayındır'ın arkasında hazır tutmak. Tam adı Osman Ertuğrul Çetin olan genç kaleci, 21 Nisan 2003'te İstanbul'da dünyaya geldi. 11 yaşında Fenerbahçe altyapısına katılan ve alt yaş gruplarında forma giyen Ertuğrul, Ekim 2020'de futbolcu fabrikası Altınordu'ya transfer oldu. Burada 1 sezon geçiren 18 yaşındaki kaleci, Ocak 2021'de Fenerbahçe'ye geri döndü. U19 Takımı'nda 24 maça çıkan, Şubat 2019'da profesyonel sözleşmeye imza atan Ertuğrul'un Sarı Lacivertliler ile Haziran 2023'e kadar sözleşmesi bulunuyor. oyuncunun boyu 1.88. Comolli döneminde A takımla idmanlara çıkmaya başlayan Ertuğrul, aynı zamanda Fenerbahçe'nin eski kalecisi olan ve Vedat Muriç transferinde Çaykur Rizespor 'a verilen Tarık Çetin'in kuzeni. (Fanatik)


Mourinho'dan Arda'ya transfer telefonu

Arrow

Rıdvan Dilmen'den Mourinho ve İrfan Can Kahveci için flaş iddia

Arrow

Fenerbahçe'de Mourinho'yu bekleyen zor karar!

Arrow

Twente - Fenerbahçe maçında Chris Kavanagh düdük çalacak

Arrow

İsmail Kartal dönüyor! Yeni takımı...

Arrow

2 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Acun Ilıcalı Galatasaray'ı hedef aldı!

Arrow

Acun Ilıcalı: 'Torreira'nın yumrukları Türk futboluna kalktı'

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.