Yazarlardan Fenerbahçe değerlendirmesi
21.02.2022

1/12
Fenerbahçe'nin sahasında Atakaş Hatayspor'u 2-0 mağlup ettiği karşılaşmayı spor yazarları değerlendirdi. Yazıların tamamını paragraf sonunda adı geçen gazetede bulabilirsiniz.

2/12
GÖZ ALICI BİR SADELİK

UĞUR MELEKE:
Kadıköy’de çok iyi bir müsabaka izlediğimizi söyleyemem, Arda içinse ayrı bir parantez açmak lazım: Gösterişsiz bir ışıltısı var genç adamın. Göz alıcı bir sadelik. Faul yaptığı rakibini yerden kaldırıyor. Kendisine faul yapıldığında hemen kalkıp atışı kullanma derdinde. Haksız kazanç peşinde değil. İlk penaltı vuruşu öncesi tüm tribünler onun ismini haykırırken mahcubiyetle yere bakışını da sevdim, gol sonrası Serdar Dursun’u ilk kutlayan olmak için koşturmasını da. Dört gün sonra 17 yaşına giriyormuş genç adam. Umarım önümüzdeki 15-20 yıl onu konuşuruz, onu yazarız. Sadece iyi futbolcu değil, aynı zamanda ahlaklı bir birey, iyi bir vatandaş olarak da faydalı olur dünyaya. Arda'yı dün öne çıkaran unsurlardan biri de sorumluluktan kaçmamasıydı. İlk devrede 11 kez ikili mücadele kazanmış. Kendisine 4 faul yapılmış, 4 de başarılı çalım denemesi olmuş. Topu her ayağına aldığında dripling deniyor. Ürkmüyor, cüret ediyor her şeye. Nazar eğmesin sana genç adam. (Hürriyet)

3/12
KAÇINCI KEZ KURTARDI?

ENGİN VEREL:
Normalde Arda ve Çağtay gibi iki genci sahaya sürmek cesaret ister. Ama lider Trabzonspor'la aradaki fark, şarkıdaki gibi “Buradan köye yol olur“. Lige havlu değil, bornoz atmışsın. Bu çocukların çok daha önce ilk 11'e girmesi gerekiyordu. Yani bu çocukları oynatmak için mevcut koşullarda cesarete ihtiyaç yok. Lig gitmiş, kupadan elenmişsin, 3-4 gün sonraki Avrupa maçının sonucu sana göre meçhul, bana göre belli! Felaket şeklinde geçen sezon bari bir işe yarasın. ilk devrede takım halinde girilebilen tek pozisyon da Tisserand'ın vuruşuydu. Sonuçta penaltılarla kilit açıldı. Yanlış anlaşılmasın, kilit açıldı ama senin kapın da çok zorlandı. Burada da kaleci Altay öne çıktı. Zaten Altay'ın kaçıncı kez galibiyeti kurtardığını hatırlamıyorum. (Akşam)

4/12
KARANLIĞA IŞIK GETİRİR

GÜRCAN BİLGİÇ:
Esame listesi geldiğinde sonucun değil, iki gencin nasıl oynayacağı önemli hale geldi. İlk yarı bittiğinde ise Arda Güler, tüm Türkiye'nin keyfini yerine getiren merkez noktasına oturttu kendini. İsmail Kartal, Altay dışında defansın tamamını değiştirdiği bu maçta çok büyük risk alarak oynattı gençlerini. Bakmayın siz, “Kaybedeceksek, gençlerle kaybedelim“ diyenlere... Aynı kişiler 21 yaşındaki Berke'yi linç ettiler, evden çıkamaz hale getirdiler. Maçın galibiyetle bitmesi, bundan sonraki maçlarda İsmail Hoca'nın da önünü açacaktır. Bu seçeneklerde ısrar etmesi, kırgın Fenerbahçe taraftarını tribünlere çekecek, genç oyuncularının mücadelesinde kendi kalplerini aratacaktır. Bir umut lazımdı bu takıma, bu pırıltılar, “karanlık“ sezona biraz olsun ışık getirir. (Fotomaç)

5/12
BU ÇOCUKLARDA BİR IŞIK VAR

ERMAN TOROĞLU:
Bu maçın bir güzel tarafı var. Sahada ter döken pırıl pırıl genç futbolcular demeyeceğim, genç çocuklar. Fenerbahçe'nin genç çocukları. Aferin İsmail'e. Elinde böyle cevherler varken gidip yurt dışından milyon euro'lar verip turşuları, tortuları alıyorsunuz. Tamam çocukları da hemen öyle böyle diyerek havaya sokmayalım ama bunlar aşağıdan gelen, işlendikleri zaman bayağı bir şey olacak çocuklar. Belli oluyor. Bu çocuklarda bir ışık var. Tamam bir anda olmazlar ama şans verile verile olurlar. Yine söylüyorum aferin İsmail'e. (Fotomaç)

6/12
MÜTHİŞ BİR OYUNCU GELİYOR

İLKER YAĞCIOĞLU:
İlk 45 dakika her iki takım için de kötü geçti. Genç Arda hariç Fenerbahçe taraftarını heyecanlandıran bir oyuncu yoktu. Arda kusursuza yakın bir maç oynadı. Ve çok iyi geliyor. Bizim 'severken öldürme huyumuz' vardır. Bu yüzden Arda'yı da bir anda göklere çıkartıp ayaklarını yerden kesmeyelim. Çünkü gerçekten müthiş bir oyuncu geliyor. Diğer genç Çağatay da sanki yıllardır bu takımda oynarmışcasına rahat ve iyi bir oyun ortaya koydu. Oynadıkça o da performansını artıracaktır. İsmail hoca onda da ısrar etmeli. (Takvim)

7/12
SEYİRCİ GENÇLER İLE ÖVÜNÜYOR

AHMET ÇAKAR:
Fenerbahçe'ye gelince yendiler, çok iyi oynamadılar, 3 puanı aldılar ama artık Fenerbahçe'de gündem; Ali Koç falan değil! Başta Arda Güler olmak üzere birkaç genç futbolcu… Artık seyirci hiçbir hedefi kalmamış F.Bahçe'de gençleri ile övünüyor. Arda'ya baktığımızda kumaşı çok iyi. Çok da iyi oynadı ama gelişimini nasıl sürdürecek kestiremiyoruz. Aslında F.Bahçe'de 90 dakikada bulduğu penaltılar dışında fazla pozisyon yok. Hele hele ikinci yarıda tekrar sahalara dönen Altay'ın birkaç önemli kurtarışı olmasa sonuç, çok kötü futbol oynayan Hatay karşısında çok farklı olur. Sonuçta Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal'ın sezon sonuna kadar yapması gereken; maç kazanmakla birlikte olabildiğince genci sahaya sürmek. Belki içlerinden biri veya ikisi kalıcı olabilir. (Sabah)

8/12
OLUMLU MESAJLAR VERDİ

ÖMER ÜRÜNDÜL:
İlk devre sahaya bakıyorum sergilenen futbol adına bir teknik analiz yapmak gerçekten çok zor. Tempo çok düşük, ağır çekim film gibi. Organize ataklar yok. Karşılıklı basit top kayıpları rekor seviyede. Seyir zevki son derece düşük bir 45 dakika izledim. 2. yarı oyun biraz hareketlendi. Fenerbahçe kazanmak için hırslanmıştı. Ama ataklarda kolektif bir uyum yoktu. Sonrasında Hatayspor üst üste gereksiz 2 penaltı hediye etti. Fenerbahçe'de Serdar Dursun, penaltıları değerlendirip 3 puanı kazandırdı. Arda yine oyun görüşü ve teknik kapasitesiyle başarılı bir performans sergiledi. Takımda ilk defa 11'de görev almasına rağmen Çağtay da ileriye dönük olumlu mesajlar verdi. (Sabah)

9/12
BERABERLİK SİNYALİ VERİYORDU

ERCAN GÜVEN:
Keçiboynuzu gibiydi maçın yarısı… İki damla bal varsa biri Çağtay, diğeri Arda’ydı. Onlar da “Fenerbahçe konjonktüründen / genç kontenjanından / olanca hoşgörü ve iyi niyetle” bakınca. Zaten başka da bakıp görülecek şey yoktu ki sahada. Penaltı hem Fenerbahçe’nin 8. Haftadan beri üst üste ikinci maçı kazanmasını sağladı hem Serdar Dursun’un ayağını gole alıştırmış olmalı. Hemen sonra direkten dönen sürpriz şutu vardı Serdar’ın.Serdar Dursun gol sıkıntısı çekse de gol şansı yaratmakta zorlanmayan bir adam… Takipçiliği Hatayspor kalecisi Münir’in kendisine penaltı yapmasına sebep oldu ikinci penaltısını da attı Serdar. Aksi halde beraberlik sinyali veriyordu maç. Amaç kazanmaksa iki maçlık mütevazı bir seri yaptı Fenerbahçe. (Milliyet)

10/12
ÇOK İYİ OYUNLA KAZANMADI

METİN TEKİN:
Fenerbahçe 2-0'lık net bir skorla kazandı. Bu yıl, ligimizde çok rastladığımız bir şey değildi bu. Ancak çok iyi bir oyunla kazanmadı. Ben, Fenerbahçe'nin çok pozisyon ürettiğini de düşünmüyorum. Üretkenlik açısından çok zengin değildi. Arda'yla, bir lise öğrencisiyle tanıştık. Teknik kalitesi yüksek, oyun görüşü ve kalitesi olan bir oyuncu. Tam bir topçu, bakalım futbolcu olacak mı?

11/12
SIKINTILAR DEVAM EDİYOR

ELVIR BALIC:
Bence Hatayspor, Fenerbahçe'den daha net pozisyonlar yakaladı. Altay'ın çok güzel, kritik kurtarışları vardı. Tabi ki genç oyuncuların oynaması güzel bir şey. Arda çok yetenekli bir oyuncu, Çağtay'da iyi oynadı. Ellerinden geleni yaptılar. Bu Fenerbahçe açısından güzel bir şey. Hatayspor'un özellikle üçüncü bölgedeki gol sıkıntısı, Fenerbahçe'ye 3 puan kazandırdı. Fenerbahçe için bu üç puan çok önemliydi. Hem moral açısından, hem de Slavia maçı için iyi moral oldu. Ama Fenerbahçe'nin galibiyete rağmen sıkıntılarının devam ettiğini düşünüyorum ben. Evet 2-0 kazandı ama biz oyunu eleştiriyoruz. Kazandı diye mükemmel oynadı diyemeyiz. Genç oyuncular konusunda dikkat edilmesi lazım. Bu oyuncular çok genç hemen eleştirmek veya çok fazla övmek onları çok etkiliyor.

12/12
SINIFTA KALMIŞ 90 DAKİKA

ÖNDER ÖZEN:
Bir tarafıyla sıkıcı bir maç. Ara ara Arda'nın ayağına top geldiğinde heyecanlandığımız bir maç. Keyif vermez bu oyun, ortalama bir futbolsever bundan keyif almaz. Fenerbahçe'de Altay, Arda ve Serdar Dursun öne çıktı. İki takım da kendi kalitesinin bayağı altında oynadı. 3 puan harikulade. Gerek oyuncu performansı, gerek atmosfer, gerek tempo bağlamında sınıfta kalmış bir 90 dakika diyebiliriz. Tatmin edicilikten epey uzak. Oyunun gösteri tarafı vardır. Bu oyun taraftar için yapılır ve gösterişli oyunlarla yapılmalıdır. Fenerbahçe bir şekilde kazandı.


Mourinho'dan Arda'ya transfer telefonu

Arrow

Rıdvan Dilmen'den Mourinho ve İrfan Can Kahveci için flaş iddia

Arrow

Fenerbahçe'de Mourinho'yu bekleyen zor karar!

Arrow

Twente - Fenerbahçe maçında Chris Kavanagh düdük çalacak

Arrow

İsmail Kartal dönüyor! Yeni takımı...

Arrow

2 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Acun Ilıcalı Galatasaray'ı hedef aldı!

Arrow

Acun Ilıcalı: 'Torreira'nın yumrukları Türk futboluna kalktı'

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.