Gürcan Bilgiç: "Ali Koç, taraftarın öfkesini umuda çevirmeli"
18.02.2022

1/9
Gürcan Bilgiç, Fenerbahçe'nin UEFA Konferans Ligi'nde Slavia Prag'a 3-2 mağlup olduğu karşılaşmayı değerlendirdi.

2/9
KÖTÜ OYNAYALIM DİYE ANLAŞMIŞLAR

Hayal ediyorum, Fenerbahçe soyunma odasında maçtan önce İsmail hoca konuşma yapıyor oyuncularına. “Arkadaşlar ayağınıza gelen her topu rakibe atacaksınız. Size baskı yapıldığında arkadaşlarınızla yardımlaşma yapıp verkaç yapmadan topu kaptırıcaksınız. Orta sahalar, asla derinlemesine pas atmak yok. Ön taraf sakın bindirme yapmayın“ gibi bir taktik verilmiş sanki. Fenerbahçe takımı oyuncuları otursa, birbirleriyle konuşsalar, “Bu maç kötü oynayalım“ deseler ancak bu kadar olur.

3/9
“PROTESTO BÜTÜN SEZONA“

Taraftarın protestosu takımın oyununa değil, bütün sezona. Yediğin gollere baktığın zaman hiçbirinin pasını Slavialı oyuncu vermedi. İlk golde Kim veriyor, ikinci golde Attila veriyor, üçüncü golde Osayi Samuel veriyor. Fenerbahçe futbol takımı kendi kendine gol atmayı başaran bir takım. Bu kırılganlık sadece bu sezona ait değil, geçen sezon da vardı bir önceki sezon da vardı.

4/9
“BERABER OLMANIN AVANTAJINI KULLANDILAR“

İsmail Hoca “Rakibi çok iyi analiz ettik ona göre hazırlıklarımızı yaptık“ dedi. Rakip de seni iyi analiz etmiş. Demiş ki basacağız. Ve 75 dakika tam saha bastılar. 3-1 oldu ama kendi sahalarına çekilmediler. Rakip 4 yıldır beraber olmanın getirdiği takım olma avantajını ortaya koydu.

5/9
“TARAFTAR ALIŞIK DEĞİL“

İşin kötü tarafı Fenerbahçe'nin buna karşılık verememesi. Golle sonuçlanabilecek bir çok hata yaptı Fenerbahçe takımı. Fenerbahçe taraftarı böyle oyuncuların, bu takımda oynamasına alışık değil. Dolayısıyla hazmedemiyor, kendine yediremiyor. Bir kızgınlığı var. Bu taraftar kimleri kimleri gördü.

6/9
“TAKIMIN MİMARI DİREKT ALİ KOÇ'TUR“

Bu takımın direkt mimarı Ali Koç'tur. Bunun sorumluluğunu üstlenecek. Oyuncu grubunun çok genç olması, sistem değişmesi vs. bunlar etken. İsmail Hoca ikinci yarı hamle yapacak, bakıyorsun oyuncu yok. Çalışan hata yapar. Mert Hakan kötü bir gol kaçırdı, iki tane önemli top kaptırdı ama sahada terini sakınmadı. Sakınan oyuncular vardı.

7/9
“ÇOK GENÇLER“

Fenerbahçe'de 2 oyuncuyu çıkardığın zaman 24-25 yaş ortalamasıyla oynuyor. Çok gençler. Ve üzerlerindeki bu baskı oyuncuları etkiliyor. Takım bir gol yğyor, taraftar ıslıklıyor. Bir gol atıyor alkışlıyor. Osayi Samuel'i taraftar beğenir normalde bugün ayağına top gelince ıslıklandı. İşin dengesi kaçmış artık. Hiç kimse objektif bir değerlendirme yapamıyor.

8/9
“TARAFTARIN ÖFKESİNİ UMUDA ÇEVİRMELİ“

Fenerbahçe başkanına düşen Mayıs sonuna kadar bu taraftarın öfkesini umuda çeviren bir hamle yapmaktır. Bunun iki yolu vardı. Birincisi teknik direktörü açıklarsın. İkincisi de dersin ki “Ben kongre kararı aldım, ben de adayım, aday olmak isteyen varsa gelsin bir güven tazeleyelim“ demesi lazım. Çünkü on gün önce Antalya kampı bittiğinde Fenerbahçe'nin 3 hedefi vardı. Matemeatik olarak şampiyonluk hedefi sürüyordu. Türkiye Kupası ve Konferans Ligi. Üç kulvarda da olan tek takımdı. Bu maç üçü de bitti bence. Umarım yanılılırım. İkinci maçta daha farklı şeyler olur.

9/9
“RÖVANŞI KAZANABİLİR Mİ?“

Bugün çıkan kadroya ekleme yapamıyorsun. Mesut, İrfan, Gustavo iyileşmiyor. üstüne bir de Zajc cezalı. Bu kadronun kazanabilme ihtimali var mı? Var tabi ama zor.


Mourinho'dan Arda'ya transfer telefonu

Arrow

Rıdvan Dilmen'den Mourinho ve İrfan Can Kahveci için flaş iddia

Arrow

Fenerbahçe'de Mourinho'yu bekleyen zor karar!

Arrow

Twente - Fenerbahçe maçında Chris Kavanagh düdük çalacak

Arrow

İsmail Kartal dönüyor! Yeni takımı...

Arrow

2 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Acun Ilıcalı Galatasaray'ı hedef aldı!

Arrow

Acun Ilıcalı: 'Torreira'nın yumrukları Türk futboluna kalktı'

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.