Spor yazarlarından Fenerbahçe yorumları
13.02.2022

1/14
Spor yazarları, Fenerbahçe'nin Giresunspor'u 2-1 mağlup ettiği mücadeleyi değerlendirdiler. Yazar görüşlerinin tamamını paragraf sonunda ismi verilen gazeteleri satın alarak okuyabilirsiniz.

2/14
“FENERBAHÇE, NİHAYET“

GÜNTEKİN ONAY:
Koşan, istekli bir Fenerbahçe izledik. Orta alanda Mert Hakan çok çalıştı ve iyi futbol oynadı. Hücumda Valencia güçlü ve diriydi. Ferdi verilen görevi yine başarıyla yerine getirdi. Özellikle orta sahada bu kadar eksik olmasına rağmen dün iyi futbolla kazanmak Fenerbahçe için Slavia maçı öncesi önemliydi. Giresunspor’a gelince... Kollektif oyundan uzak, mücadele gücünden yoksun ve hücumda bireysel göründüler. (HÜRRİYET)

3/14
“İYİ İŞARETLER“

GÜRCAN BİLGİÇ:
Bu sonuca ihtiyaçları vardı. Kendilerine olan güvenin geri gelmesi, sahada sorumluluk almaları için üst üste iki galibiyete ihtiyaçları var. Sonrası hızlıca gelebilir. Çünkü sahada 24-25 yaş ortalaması olan bir takım var. (FOTOMAÇ)

4/14
“ÇIKIŞ PERİYODU OLACAK MI?“

ÖMER ÜRÜNDÜL:
İsmail Kartal 2. yarıya 2 doğru değişiklikle başladı. Zajc'ı çıkarıp ofansif orta saha Pelkas'ı aldı. Rossi'yi de çıkararak takımı 10 kişi oynamaktan kurtarmış oldu. İkinci devreye Fenerbahçe hızlı ve etkili başladı. Pelkas bu sezon ilk defa gerçek yeri 10 numara pozisyonuna geçmesinin moraliyle takımının 2. golünü attı. Ondan sonra maçın tek hakimi Fenerbahçe'ydi. Farkı arttıracak pozisyonlar da buldular. Savunmada da ciddi bir sıkıntı yaşamadan 90 dakikayı bitirdiler. Bakalım bu 3 puan bundan sonrası için bir çıkış periyodu yaratabilecek mi? (SABAH)

5/14
“DOĞRU SEÇMELİ“

REHA KAPSAL:
İsmail Kartal'ın doğru analiz ve tespitlerle saha içi oyun kurgusunu doğru belirlemesi gerekir. Buradan çıkaracağı derslerle atılan 2 gol, Valencia'nın rakibine gösterttiği kırmızı kartta gördük ki; hepsinde açık alana hızlıca geçiş oyunu doğru oynandı. Presle kazanılan toplar, savunmadan kısa pasla çıkmak yerine orta sahadan uzun pasla çıkılan bu oyun çeşitliliğinde goller bulundu. Fenerbahçe hücum organizasyon çeşitliliğiyle, direkt rakibe giden anlayışla çok pozisyon da kaçırdı. İsmail hoca, elindeki bu önemli somut veriler ışığında ve oyuncu özellikleriyle uygulayacağı oyun prensiplerini daha doğru seçmeli. (FOTOMAÇ)

6/14
“TAŞ MI KUŞA, KUŞ MU TAŞA“

ERCAN GÜVEN:
Dün akşamüstü “Kadıköy Gözlemevi’nin” bıkkın/bezgin/küskün milyonlarca gönüllüsü Fenerbahçe’nin kaybolduğu derin karanlıktan bir “sinyal” aldı ama… “Orada hayat mı var” yoksa “kuş taşa mı çarptı” birkaç haftalık incelemeyle anlaşılacak. Fenerbahçe’nin Süper Lig macerasını bilmeyenler için dirençli, istekli olmasına rağmen haftalardır galibiyet yüzü görmeyen büyük takımları yenme alışkanlığına sahip Giresunspor sahasında 1-0’dan oyunu çevirip 2-1 galip gelmek, özellikle ikinci yarıda yakın geçmişin en iyi futbolunu sergilemek, tarihi bir mesaj sayılabilir ama Fenerbahçe bu… Tek garantisi, garanti verememesi! (MİLLİYET)

7/14
“İYİ OYUN, İYİ SKOR“

İLKER YAĞCIOĞLU:
İsmail hocanın devre arasında yaptığı değişiklikler son derece yerindeydi. Pelkas uzun zaman sonra nihayet kendine yakışır bir gol attı ve son derece iyi oynadı. Eğer Berisha'nın her zamanki kalenin yerini unuttuğu vuruşları olmasa Fenerbahçe daha farklı, daha rahat maçı kazanabilirdi. Altay'ın aylar sonra geriye dönüp kaleye geçmesi Fenerbahçe takımına büyük bir güven verdi. Altay da kendi tabiriyle bıraktığı yerden devam edip çok iyi bir maç oynadı. Genelde Fenerbahçe'de Berisha hariç kötü oynayan oyuncu yoktu. Ama biri diğerlerinden ayırıp hakkını teslim etmek lazım. O da Ferdi Kadıoğlu. Nerede oynarsa oynasın her maçta daima takımın en iyilerinden biri olarak ön plana çıkıyor. (TAKVİM)

8/14
“BU GALİBİYET ÖNEMLİ“

ENGİN VEREL:
Fenerbahçe'nin oyunda Osayi, Mert Hakan, sonrasında Pelkas ve Sosa ile mücadeleye ağırlığını koymuş olmasına rağmen farklı galibiyeti kaçırmasının nedenlerini son vuruşu yapan futbolcuların zayıflığına bağlıyorum. Başta Berisha ve ne olursa olsun Valencia... Valencia takımın olmazsa olmazı, ancak kalecinin öne çıktığı pozisyonda topu boş kaleye atamaması hoş görülecek gibi değil. Zajc ve Rossi'ye gelirsek, onları da sezon sonunda Berisha ile birlikte uğurlamak lazım. Fenerbahçe'de dün en çok beğendiğim oyuncu Ferdi'ydi. Yine iki kişilik oynadı. Her şeye rağmen Fenerbahçe'nin Galatasaray deplasmanından sonra ilk kez deplasmanda 3 puan almasını önemsiyorum. Takımın toparlanmasında bu galibiyetin katkısı olacağını düşünüyorum. Ama birçok şey için geç kalındığını da vurgulamak zorundayım. (AKŞAM)

9/14
“FENERBAHÇE REAKSİYON VERDİ“

OKTAY DERELİOĞLU:
Son maçların etkisiz ismi Valencia'nın usta dokunuşu Fenerbahçe'nin devreye 1-1 girmesini sağladı. İlk yarıda kopuk olan Fenerbahçe 2. yanrıda etkisiydi. Giresun ise Fenerbahçe'nin hamlelerine karşılık veremedi. İstekli ve mücadelesi bir görüntü çizen Fenerbahçe, Pelkas'ın golünden onra skor üstünlüğünü de yakalayınca maçı çok sakin bitirdi. Berisha ve Valencia biraz daha becerikli olabilselerdi fark daha da fazla olabilirdi. (TAKVİM)

10/14
“DOĞRU HAMLE PELKAS“

HİLMİ TÜRKAY:
Pelkas girer girmez Mert Hakan’ı, Osayi’yi, Valencia’yı rahatlattı. Yunan yıldızın akıl dolu golü, hem 2-1 üstünlüğü hem de oyun hakimiyetini F.Bahçe’ye getirdi. Ardından hızlı hücumlardan yakalanan çok sayıda pozizyon vardı ama bitiricilik sorunu yaşandı. Mert Hakan’ı, Osayi’yi beğendim, Zajc da ilk 45’te etkiliydi. Bu 3 puan umarım F.Bahçe’ye biraz özgüven kazandırır. (CUMHURİYET)

11/14
“UZUN ZAMANDIR GÖRMEDİĞİMİZ TEMPO“

OGÜN TEMİZKANOĞLU:
Fenerbahçe, uzun süredir görmediğimiz bir tempoyla oynadı. Kupadan sonra bu maç, Fenerbahçeli oyuncular için çıkış maçıydı. Bunu gösterdiler. 1-0 geri düşünce tempo yapamayan bir Fenerbahçe vardı. Bugün tam tersi oldu. 2. dakikada yenilen golden sonra hakimiyet Fenerbahçe'ye geçti. Moralli olan Giresunspor, anlayamadığımız bir şekilde geriye çekildi. Alanı, zamanı, topu Fenerbahçe'ye bıraktı. Ayrıca, Sosa'nın liderliğinde başka bir oyun oynuyorlar.

12/14
“SEZONUN EN İYİ FUTBOLU“

“ÖNDER ÖZEN:
Fenerbahçe haklı bir galibiyet aldı. İkinci devre de pek şans vermedi rakibine. Son bölümde yoruldu ve oyundan düştü ama bölümde de Giresunspor'a lans vermedi. Gresunspor yeni transferleriyle daha iyi olabilirdi ama Fenerbahçe bu iyi oyunuyla bu sezonun ortalamasının üzerine çıktı.

13/14
“BU KADRO, O KADRO DEĞİL“

TÜMER METİN:
Pereira'yı da çok eleştirdik, İsmail hocanın da eleştirilecek unsurları var. Maçın kadro tercihiyle, maç içindeki kararlarıyla... Mevcut Fenerbahçe kadrosu, hem de İsmail hocanın oynadığı dönemdeki Fenerbahçe'nin yaptıklarını yapacak bir kadro değil. Biraz yaslanayım, arkada boşluk bulursam daha etkili olabileceğin bir kadrosu var Fenerbahçe'nin.

14/14
“OYUN ANLAMINDA İYİ!“

METİN TEKİN:
Fenerbahçe'nin galibiyete ne kadar ihtiyacını olduğunu gördük. Açık farklı bir skor değil belki ama o kadar çok ihtiyacı var ki Fenerbahçe'nin... İkinci yarı Fenerbahçe için tamamdır diyorum. Benim izlediğim, uzun haftalardır oyun anlamında en iyi Fenerbahçe. Giresun'u da çok daha iyi bekliyordum. Santrforluk anlamında söylüyorum, bugün Fenerbahçe biraz Valencia'nın marifetiyle kazandı. Olmaz mıydı alternatif, tabii ki olabilirdi. Sol bek zaten ayan beyan belli bir eksik. Mali kriteri önüne koyunca, kupada da elendikten sonra seneye bırakmak transferi çok daha mantıklı.


Mourinho'dan Arda'ya transfer telefonu

Arrow

Rıdvan Dilmen'den Mourinho ve İrfan Can Kahveci için flaş iddia

Arrow

Fenerbahçe'de Mourinho'yu bekleyen zor karar!

Arrow

Twente - Fenerbahçe maçında Chris Kavanagh düdük çalacak

Arrow

İsmail Kartal dönüyor! Yeni takımı...

Arrow

2 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Acun Ilıcalı Galatasaray'ı hedef aldı!

Arrow

Acun Ilıcalı: 'Torreira'nın yumrukları Türk futboluna kalktı'

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.