Fenerbahçe'de varlık içinde yokluk!
07.02.2022

1/8
Ligde zirve yarışına erken havlu atan Fenerbahçe adeta kendi kendini sıkıntıya soktu. Şu anda eksik olan bölgelerin oyuncuları sezon başında gönderildi, eldeki mevcut isimler de değerlendirilemedi.

FENERBAHÇE'DE VARLIK İÇİNDE YOKLUK

Kadıköy’de Başakşehir’e 1-0 yenilen Fenerbahçe’de kötü gidişat devam ediyor. Bu sezona da şampiyonluk hedefi ile giren sarı-lacivertliler bir kez daha erken havlu attı.

2/8
CİDDİ PROBLEMLER YAŞANDI

Bu sezona güçlü bir kadro ile girse de teknik ve idari açıdan yapılan hatalar sebebiyle ciddi problemler yaşandı. Ligin iyi ve tecrübeli bekleri Gökhan Gönül ile Caner Erkin ayrıldı. Bunda ana etken sezon başı teknik direktör Vitor Pereira’nın 3’lü sistem ile oynamak istemeseydi.

3/8
FAZLASIYLA ZORLADI

Ancak olası sistem değişikliği ya da teknik direktör ile yolların ayrılması gibi konular yönetim tarafından öngörülemedi. Bu bölgede yaşanan sakatlıklar ve cezalı oyuncular olması da kanatlarda sarı-lacivertlileri fazlasıyla zorladı. Caner Karagümrük’e, Gökhan da Çaykur Rizespor’a transfer oldu. Caner Erkin’in ayrılması ise sadece teknik bir karar değildi. Başkan Ali Koç’un futbolcuyu takımda istememesi de önemli sebeplerden biri oldu.

4/8
BEK ALAMADILAR

Sezon başı iki tecrübeli bek oyuncusunu gönderen sarı-lacivertliler devre arası çok uğraşsa da bek oyuncusu alamadı.

5/8
OZAN TUFAN TEKRAR TAKIMA DAHİL OLDU

Benzer bir durum orta saha için de yaşandı. Teknik direktör Vitor Pereira, Ozan Tufan’ın sistemine uymadığını ifade edince yıldız futbolcu Watford’a kiralandı. Pereira ayrılıp İsmail Kartal gelince, orta sahaya ihtiyaç duyuldu ve kısa süre önce gönderilen Ozan Tufan tekrar takıma dahil oldu.

6/8
SİSTEMİ BULAMADI

Bunların dışında Mesut Özil, Pelkas ve İrfan Can konusunda da sıkıntılar yaşandı. Bu kadar etkili üç yaratıcı oyuncu gerçek anlamda tam kapasitesi ile katkı veremedi. Vitor Pereira, Mesut Özil’i kullanacak doğru sistemi bulamadı. İrfan Can’ı da etkili olduğu bazı maçlarda oyundan aldı.

7/8
VARLIK İÇİNDE YAŞANAN YOKLUK

Pelkas’ı ise neredeyse hiç düşünmedi. Bu sezonki başarısızlıkta birçok etken önemli rol oynasa da ana sebep “Varlık içinde yaşanan yokluk” oldu. Sarı-lacivertliler kendi eli ile takıma katkı sağlayacak isimleri gönderdi. Takımdaki etkili isimler için de kendilerini göstereceği sistem ve düzeni kuramadı.

8/8
PEREIRA'SIZ DA KAYIP

Vitor Pereira ile yollarını ayırdıktan sonra 7 resmi maça çıkan Fenerbahçe yine dikiş tutturamadı. Zeki Murat Göle ve İsmail Kartal yönetimlerinde sahaya çıkan sarı-lacivertliler sadece 2 kez kazanabildi. Pereira’nın ardından 3’lü savunmayı bırakıp 4’lü savunmaya geçen Fenerbahçe’de sistemsel değişim de çare olmadı. Özellikle ligde ciddi kayıplar yaşandı. (Milliyet/Senad Ok)


Mourinho'dan Arda'ya transfer telefonu

Arrow

Rıdvan Dilmen'den Mourinho ve İrfan Can Kahveci için flaş iddia

Arrow

Fenerbahçe'de Mourinho'yu bekleyen zor karar!

Arrow

Twente - Fenerbahçe maçında Chris Kavanagh düdük çalacak

Arrow

İsmail Kartal dönüyor! Yeni takımı...

Arrow

2 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Acun Ilıcalı Galatasaray'ı hedef aldı!

Arrow

Acun Ilıcalı: 'Torreira'nın yumrukları Türk futboluna kalktı'

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.