Gol kralı gemileri yaktı! 'Bırakın, Fenerbahçe'ye gideyim'
06.01.2022

1/14
Avrupa'da yoluna Konferans Ligi'nde devam edecek olan Fenerbahçe'de bir yandan teknik adam arayışları diğer yandan kadroya takviye için transfer çalışmaları devam ediyor. Forvet bölgesinde bir türlü istenen seviyeye gelemeyen sarı-lacievrtlilerler gündemine sürpriz bir golcüyü aldı.

2/14
YENİ TEKNİK ADAM ARAYIŞI

Emre Belözoğlu’nun vedasından sonra Vitor Pereira 2 Temmuz 2021’de imzaladı. Vitor Pereira ise 20 Aralık 2021’de ayrıldı ve 1 Ocak 2022 itibariyle Fenerbahçe’nin hocası belli değil. Sarı-lacivertlilerde 10 Ocak Pazartesi günü ligde oynanacak Adana Demirspor maçına kadar bir teknik direktör belirlenmesi amaçlanıyor.

3/14
AĞRISI OLAN İDMANA ÇIKMIYOR

Yapılan testlerde ağrıları olan Mert Hakan, Kim, Mesut, Ferdi, Novak ve Serdar Aziz bireysel çalışmalarla daha düşük tempoda çalışıyor. Bu şekilde, ikinci yarı öncesi olası bir sakatlığın önüne geçiliyor. Sakatlıkları devam eden Gustavo, Berisha ve Altay’ın ise tedavileri devam ediyor. Artan koronavirüs vakaları, Fenerbahçe’yi de çok dikkatli olmaya itti. Sarı-lacivertliler, tatil dönüşü yapılan testlerin yanı sıra, iki günde bir ayrıca teste giriyor. Bunların sonucuna göre futbolcular antrenmana çıkıyor.

4/14
VEDAT MURIQI BEKLENİYORDU AMA...

Ara transfer döneminde kadrosuna bir golcü katacak olan Fenerbahçe, Vedat Muriç ile ilgileniyordu. Eski golcüsünü Lazio'dan geri kiralamak için görüşmelerini sürdüren Fenerbahçe ile ilgili flaş bir iddia gündeme geldi.

5/14
OLUNGA GÜNDEMDE

Vedat Muriç, Luuk De Jong, Artem Dzyuba... Golcü transferi için birçok yıldızla temasa geçen Fenerbahçe’de sürpriz bir isim gündeme gelmişti: Michael Olunga...

6/14
10 MAÇTA 10 GOL

Katar’da Al-Duhail forması giyen Kenyalı forvet, müthiş istatistikleriyle göz kamaştırıyor. Olunga, bu sezon Katar Ligi’nde 10 lig maçında 10 kez fileleri sarstı.

7/14
FENERBAHÇE'NİN İLGİSİ HEYECANLANDIRDI

Fanatik'in haberine göre; 27 yaşındaki oyuncu, özellikle son vuruşlardaki müthiş becerisiyle Sarı-Lacivertliler’in radarına girdi. Kenya ve Katar basınında çıkan haberlere göre Olunga, Fenerbahçe’nin kendisine olan ilgisi nedeniyle fazlasıyla heyecanlandı.

8/14
'TEKLİF GELİRSE BENİ BIRAKIN'

Sarı-Lacivertliler’e gelmeyi çok isteyen Kenyalı golcünün, Al-Duhail Yönetimi’ne, “Eğer Fenerbahçe’den teklif gelirse, bu benim kariyerim için büyük bir adım olacak. Bu nedenle sizden kolaylık sağlamanızı bekliyorum” mesajını gönderdiği kaydedildi.

9/14
109 MAÇTA 94 GOL 15 ASİST

Michael Olunga, son iki takımında, Kashiwa Reysol ve Al-Duhail’de çıktığı 109 maçta tam 94 gol atıp, 15 de asist yaptı. Yıldız futbolcu, maç başına 1 skor katkısıyla müthiş bir istatistik yakaladı.

10/14
6 MİLYON EUROYA ALINMIŞTI

Ocak ayınca Japon ekibi Kashiwa Reysol'dan 6 milyon euro karşılığında Ah Duhail'e transfer olan Kenyalı forvetin ayrılık kararı aldığı biliniyor. Olunga'nın 2023'a kadar sözleşmesi var.

11/14
GÜÇLÜ FİZİĞİ DİKKAT ÇEKİYOR

Olunga, güçlü fiziği ve bitiriciliği ile dikkatleri üzerine çekiyor. Katar Ligi'nde tüm istatistikleri altüst eden Kenyalı forvet milli takım forması altında da 46 karşılaşmada 19 kez ağları havalandırdı. Olunga birçok kulübün listesinde yer alıyor.

12/14
GOMIS'İ TAHTINDAN ETTİ

AFC Şampiyonlar Ligi'nde 9 gol atan Michael Olunga sezonu gol kralı olarak tamamladı. Galatasaray'ın eski yıldızı Gomis, Al-Hilal ile kupaya uzanırken gol krallığında 3. oldu. Öte yandan Gomis, AFC Şampiyonlar Ligi'nde 2019'da gol krallığı yaşadı.

13/14
PİYASA DEĞERİ 5 MİLYON EURO

27 yaşındaki Kenyalı forvetin 2023 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor ve güncel piyasa değeri ise 5 milyon Euro

14/14
2 SEZON AVRUPA MACERASI

Olunga, daha önce kariyerinde 1 sezon Djurgarden (İsveç) ve 1 sezon da Girona (İspanya) olmak üzere sadece 2 sezon Avrupa macerası yaşadı.


Fenerbahçemizin muhtemel ilk 11'i

Arrow

3 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Mourinho'dan Arda'ya transfer telefonu

Arrow

Rıdvan Dilmen'den Mourinho ve İrfan Can Kahveci için flaş iddia

Arrow

Fenerbahçe'de Mourinho'yu bekleyen zor karar!

Arrow

Twente - Fenerbahçe maçında Chris Kavanagh düdük çalacak

Arrow

İsmail Kartal dönüyor! Yeni takımı...

Arrow

2 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.