Fenerbahçe'de sabırlar taştı Vitor Pereira için yolun sonu göründü! İşte yeni adaylar...
02.12.2021

1/11
Fenerbahçe'de kötü gidişatından ardında Portekizli teknik direktör Vitor Pereira ile yolların ayrılması artık an meselesi. Sarı lacivertli yönetim ayrılık sonrasında yeni teknik direktör için ilk hamlesini yaptı. İşte detaylar...

2/11
ALİ KOÇ AÇIKLAMIŞTI

Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç, yaklaşık 2 hafta önce Milli arada yaptığı açıklamada, “Pereira, Galatasaray derbisini kazansa da kazanamasa da kalacak” demişti.

3/11
SABIRLARI TAŞIRDI

Derbi kazanıldı ancak hemen ardından Avrupa Ligi’ne veda edildi ve Göztepe beraberliği geldi. Takımın kötü performansı, liderle farkın 12 puana çıkması, Portekizli’nin kadro tercihleri, her hafta bir oyuncuyla sorun yaşaması ve maç sonu demeçleri, birçok yöneticinin sabrını taşırdı.

4/11
ÇOĞUNLUK AYRILIKTAN YANA

Bu gelişmelerin ardından son yönetim toplantısında büyük çoğunluk, Portekizli teknik direktörün bir an önce gönderilmesi yönünde görüş bildirdi.

5/11
5 MAÇTA 5 GALİBİYET

Henüz Pereira’nın geleceğiyle ilgili karar verilmedi. Ancak en iyi ihtimalle, 53 yaşındaki çalıştırıcının ilk yarıda kalan 5 maçı da kazanması gerekecek. İlk kayıpta, yolların ayrılması muhtemel.

6/11
İLK ADAY FARIOLI

Karagümrük’ün genç çalıştırıcısı, Fenerbahçe’nin yurt içinden ilk tercihi konumunda. Francesco Farioli, başarıya aç olması, Karagümrük’e oynattığı güzel futbol ve elindeki kadroya oranla aldığı başarılı sonuçlarla ön plana çıktı. Ancak yönetim içerisinde İtalyan teknik adamla ilgili iki farklı görüş var. Destekleyen grup, “Genç yaşında kendisini kanıtladı. Futbolun gelişimini yakından takip eden, modern bir teknik adam” görüşünde.

7/11
Karşıt olanlar ise, “İlk tecrübesini Karagümrük’te yaşadı. Fenerbahçe’yi yönetmek çok başka bir durum. Bu baskıyı kaldıramaz. Üstelik Pro Lisans’ı da yok” diyerek Farioli’yi istemiyor. Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma ise hocasına teklif gelmesi halinde engel olmayacağını söyledi.

8/11
'NE YAPIP NE EDİP GETİRELİM'

Fenerbahçe’nin, Hırvat teknik adamla yaz döneminde her konuda anlaşmaya vardığı hatta onun tavsiyelerine göre bazı adımlar bile attığı iddia edilmişti. Ancak Bilic’in çalıştırdığı Beijing Guoan, ayrılmasına izin vermedi. Başarılı teknik adam, 1 Ocak itibarıyla boşa çıkacak. Bazı yöneticiler, 53 yaşındaki çalıştırıcı için bu kez imkanların sonuna kadar kullanılması gerektiği yönünde görüş bildirdi.

9/11
“Ne yapıp, edip Bilic’i getirelim” yorumu yapıldı. Eğer Beijing Guoan yine erken ayrılmasına izin vermezse, Hırvat teknik adam gelene kadar geçici bir çözüm bulunup, 1 Ocak’ta da takımın ona emanet edilmesi planlar arasında yer alıyor.

10/11
İSMAİL KARTAL GÜNDEMDE

Sarı-Lacivertli formayı uzun yıllar terleten İsmail Kartal, 2010-14 arasında yardımcı antrenör olarak kulüpte görev yaptı. 60 yaşındaki çalıştırıcı, 2014-15 sezonunda ise Fenerbahçe’nin başına geçti. Takım ligi çok iyi götürürken, 4 Nisan 2015’te Rize deplasmanı dönüşünde takım otobüsü Trabzon’da kurşunlandı. Bu olay, şampiyonluğun kaçırılmasında en önemli etkenlerden biriydi. Kartal ile ilgili iki senaryo var.

11/11
İlki, en azından sezon sonuna kadar takımın başına getirilmesi. Diğer alternatif ise Pereira sonrası geçici olarak İsmail Kartal’la anlaşmak ve teknik adam arayışına devam etmek. Ardından Kartal’ın, yeni gelecek hocanın ekibinde yardımcı antrenör olarak göreve devam etmesi.


Yeni transfer geldiği gibi gidiyor…

Arrow

Hollanda basını Fenerbahçe'nin yıldızı Tadic'i konuştu!

Arrow

‘Borsa Ligi'nde Fenerbahçe uçuşta

Arrow

Fenerbahçe'de En-Nesyri’nin 7 maçtır golü yok

Arrow

Jayden Oosterwolde: Beraberlik adil bir netice oldu

Arrow

4 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Jose Mourinho'dan flaş açıklamalar!

Arrow

Sofyan Amrabat: 'Bana göre iyi bir iş çıkardık'

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.