Şansal Büyüka'dan derbi yorumu: "Atamazsan atarlar"
22.11.2021

1/10
Milliyet yazarı Şansal Büyüka, Fenerbahçe'nin deplasmanda Galatasaray'ı 2-1 mağlup ettiği maçı köşesinde yorumladı. Büyüka'nın yorumlarının tamamını okumak için Milliyet gazetesini satın alabilirsiniz.

2/10
“ÇOK UZUN YILLAR SONRA İLK KEZ“

Çok uzun yıllar sonra bir Galatasaray-Fenerbahçe maçının, “Aman gol yemeyelim” diye değil, “Aman gol atalım“ diye başladığını gördüm. Öyle olmasa, ilk yarıda gelen karşılıklı birer golde, iki savunma da ikişer adamla yakalanır mıydı?

3/10
“MESUT GİBİ AĞIR BİR OYUNCUYA YETİŞEMEDİLER“

Hadi, Fenerbahçe’nin yediği golde, ağır savunması, Türkiye’nin en çabuk adamı Kerem Aktürkoğlu’nu yakalayamadı. Ancak Fenerbahçe golünde Mesut Özil gibi ağır bir oyuncu, topu 50 metre sürmesine rağmen Galatasaray savunması yetişip müdahale edemedi.

4/10
“İRFAN CAN'IN ASİSTİ OLAĞANÜSTÜYDÜ“

Goller dediysek, Fenerbahçe golünden önce İrfan Can’ın Kerem’den müthiş sıyrılışı ve Mesut’a olağanüstü asisti, Türkiye’deki futbol standartlarının üstündeydi.

5/10
“BERKE'YE TAKILDI, KİM DUVARINA ÇARPTI“

Galatasaray gerçekten bir derbide yakalayamayacağı kadar pozisyon yakaladı. Ama Berke’ye takıldı, Kim duvarına çarptı, beceriksizliğini de yanına kattı.

6/10
“FATURAYI KENDİNE KESECEKSİN“

İlk yarıda bu kadar etksiz kalırsan, ikinci yarıda bu kadar gol kaçırırsan, bu kadar beceriksiz kalırsan hakemdi, rakipti, VAR’dı, yoktu konuşmayacaksın, yanlışı kendinde arayacak , özeleştiri yapacak, faturayı kendine keseceksin.

7/10
“İLK DEFA MESUT GİBİ OYNADI“

Fenerbahçe’de Mesut, en mesut olduğu dönemlerde bile bu kadar mücadele etmemiştir. İlk defa Mesut gibi oynadı... Genç kaleci Berke, “Ben buradayım, korkmayın” dedi. Kim Jae, “Süpermen“ gibi oynadı. Tombaladan çıkan Crespo, golü atıp “bingo” yaptı.

8/10
“NİYE BU KADAR PUAN KAYBETTİRDİN?“

Vitor Pereira‘ya sormak lazım; Başkan telkiniyle dörtlü savunmaya döneceksen, geride kalan 12 maçta üçlü savunmada inat edip Fenerbahçe’ye niye bu kadar puan kaybettirdin?

9/10
“BU SEZON BİR İLK YAŞANABİLİR“

Elbette Fatih Hoca… Şampiyonlukta son iki yılı ıskaladı…Tarihinde, kariyerinde, istatistiğinde şampiyonluğu üç yıl arka arkaya ıskaladığı yazmıyor… Ama bu sezon bir ilk yaşanabilir. Görüntü öyle…

10/10
“KAÇIRDIKLARIYLA KAYBETTİ“

Galatasaray maç sonu kaybeden her takım gibi “hakem“ dedi. Özellikle ikinci yarıda yakaladığınız beş net gol pozisyonundan en az üçünü atabilseniz gene “hakem” diyecek miydiniz? Maç bitti, yazıyı yazıyorum. Hakem otoritelerini daha dinlemedim. Ama Galatasaray hakemle mi kaybetti, akıl almaz fırsatları kaçırıp mı kaybetti derseniz..... Ben “kaçırdıklarıyla kaybetti” derim.


Yeni transfer geldiği gibi gidiyor…

Arrow

Hollanda basını Fenerbahçe'nin yıldızı Tadic'i konuştu!

Arrow

‘Borsa Ligi'nde Fenerbahçe uçuşta

Arrow

Fenerbahçe'de En-Nesyri’nin 7 maçtır golü yok

Arrow

Jayden Oosterwolde: Beraberlik adil bir netice oldu

Arrow

4 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Jose Mourinho'dan flaş açıklamalar!

Arrow

Sofyan Amrabat: 'Bana göre iyi bir iş çıkardık'

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.