Yazarlardan Fenerbahçe yorumları
27.08.2021

1/9
Spor yazarları, Fenerbahçe'nin HJK Helsinki'yi eleyerek UEFA Avrupa Ligi gruplarına kaldığı mücadelenin ardından değerlendirmelerde bulundu. Yazar görüşlerinin tamamını, paragrafta ismi verilen gazeteleri satın alarak okuyabilirsiniz.

2/9
“ŞÜPHESİZ PEREIRA BAŞARISI“

UĞUR MELEKE / HÜRRİYET:
Fenerbahçe, Instat verilerine göre Süper Lig’in ilk iki haftasında sırasıyla 115 ve 113 kilometre mesafe kat etmiş. Üstelik son Antalya maçında rakip yarı alanda kazandıkları 24 topla bu kategoride haftanın lideri konumundalar. Yani mücadele departmanında da gelişen bir Fenerbahçe var şu sıralar. Dün kendi sezonunun ortalarını yaşayan HJK Helsinki takımı karşısında sadece kalitesiyle değil mücadelesiyle de fark yaratan bir Fenerbahçe seyrettik. Bu da şüphesiz ki bir Vitor Pereira başarısı.

3/9
“KALPLER TARAFTARLA BİRLEŞTİ“

GÜRCAN BİLGİÇ / FOTOMAÇ:
80'den sonra, Fatih'in (18) de oyuna girmesiyle, Fenerbahçe'nin ön tarafı Arda (16) ve Muhammed (20) ile 18 yaş ortalamasına geldi. Bu çocuklar bir tane kendileri attılar, bir tane de rakibe kendi kalesine attırdılar. Sadece beş gollü bir zafer gecesi değildi yaşanan, birbirini kucaklayan oyuncuların kalplerini taraftarla birleştirmesiydi. Üç resmi maçta kalesini gole kapatan takımın iki tane birden yemesi aslında sürpriz değil. Daha önceki maçların kahramanı Altay oluyordu. Bir bakıma “gol yememe“ serisi takımda baskı da yaratabilirdi. Bundan kurtuldular. Kazanmanın, tur atlamanın öne geçtiği bir maçtı bu. Sakatlar, eksikler, tamamlanmayan transfer hamleleri varken, iyi – kötü tartışılmaz.

4/9
“VALENCIA İYİ, SANTRFOR ŞART“

ÖMER ÜRÜNDÜL / SABAH:
Sahanın yıldızı hat-trick yapan Valencia sonra ikinci bir numaralı isim de Sangare'ydi. F.Bahçe'de iki tane çok önemli sorun var. Valencia çok iyi oynasa da bir santrfor şart ve hâlâ bulunamadı. İkinci de ülkemiz şartlarında yıldız futbolcu ayrıcalığıyla yeri garanti olan Mesut Özil'in fizik gücünde hiçbir olumlu gelişme olmaması!

5/9
“1 HAFTADA İKİYE KATLANDI“

ERCAN GÜVEN / MİLLİYET:
Helsinki’de de yendi… Ve görüldü ki, günde bir metre büyüyen bambu gibi bir haftada ikiye katlanmış, oturmuş, daha hızlı, daha önde, rakip sahaya kurulmuş bir oyuna evrilmişti Fenerbahçe. Hem de 7 eksiğine rağmen. Helsinki’de sadece Avrupa Ligi Play-off’un gruplarına kalmadı Fenerbahçe… Birincisi, Muhammed/Arda/Fatih şahsında gençleri kazandı… İkincisi; Helsinki’den neredeyse “transfer planlarını revize ederek” döndü!..

6/9
“MUHTEMELEN DÖNÜM NOKTASI“

ERCAN GÜVEN / MİLLİYET:
Gol sağanağında Fenerbahçe’nin kazanan taraf olması ne muhteşem değil mi? Helsinki deplasmanı muhtemelen dönüm noktası olacaktır Pereira ve sistemi hakkındaki eleştiriler, takıma ilişkin umutsuzluklar açısından. Bundan sonra endişelenmek isteyen varsa, “sola/öne/belki de orta sahaya muhtemel transferlerin takıma uyumu/verimi/yerine geldiklerinin ruhsal durumu/Periera’nın tercih zorluğu” potansiyel konulardır ve biçilmiş kaftandır pesimistler için. Hiç belli olmaz… Bu pazar Altay bile dehşete düşürebilir Fenerbahçelileri. Çünkü Fenerbahçe’nin İstanbul’da “şişirdiği” Helsinki aynı sıkletin takımı değildi.

7/9
“KAZANMA ALIŞKANLIĞI“

İLKER YAĞCIOĞLU / TAKVİM:
Benim düşüncem şu; Evet! Bir golcü lazım... Ama olmazsa da Valencia bu takımın birinci santrforudur. Bir birinden klas goller atan Valencia Samatta ve Serdar'ın çok önünde görülüyor. Bir diğer dikkat çeken isim de Nazım Sangare oldu. İlk golü adeta yoktan var etti. İnatçılığı ve top takibi mükemmeldi. Üçüncü golde de bir asist daha yaparak geceyi iki asistle tamamladı. Çok iyi bir alternatif olduğunu gösterdi. Sonuçta F.Bahçe gruplara kalmayı başardı. Kazanma alışkanlığı devam ediyor. Görünen o ki sezon sonuna kadar da her kulvarda iddialı olacak.

8/9
“MESUT ÖZİL'iN PAYI“

ENGİN VEREL / AKŞAM:
Helsinki karşısında Fenerbahçe'yi diğer maçlara oranla daha derli toplu ve organize gördüm. Bunda kuşkusuz Mesut Özil'in oyun liderliğindeki etkin rolü önemliydi. Mesut'un eski günlere dönüş sinyalleri veren görüntüsü, Fenerbahçe'de diğer oyuncuların da özgüvenini yukarı çekiyor. Dikkatimi çeken bir başka şey de, Avrupa'da yerli şartı olmamasına rağmen Pereira'nın ilk 11'e 4 yerli koyması, kulübedeki 7 oyuncusunun da yerli olmasıydı. Bu tablo Fenerbahçe'nin transferde geç kaldığının da kanıtıydı.

9/9
“EN BÜYÜK PAY PEREIRA'NIN“

HİLMİ TÜRKAY / CUMHURİYET:
Samatta’nın yerinde kim oynarsa gol atıyor. Tanzanyalı futbolcu takıma bir türlü adapte olamadı. Ben yine “Santrfor ne zaman gelecek” diye soruyorum. Vitor Pereira Fenerbahçe’ye farklı bir hava kattı, bu apaçık ortada. 3-5-2’ye devam. Sistem tuttu. Eleştiriler yersiz. Avrupa’da gruplara kalmak güzel. Bir de kasaya 3.6 milyon Avro para girecek. Genç Fatih’i de attığı golden dolayı kutluyorum. Muhammed, Arda ve şimdi de Fatih... Helal olsun size çocuklar! En büyük pay sahibi tartışmasız Portekizli teknik adam.


Mourinho'dan tam not aldı: İlk 11'de yeri artık garanti

Arrow

Fenerbahçe'nin 15 günlük arası başladı

Arrow

5 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Fenerbahçe Beko galibiyetle başladı!

Arrow

Fenerbahçe'nin 20 günlük arası başladı

Arrow

Mourinho için Everton iddiası!

Arrow

Fenerbahçe'de Livakovic fark yarattı!

Arrow

Yeni transfer geldiği gibi gidiyor…

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.