Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde grup aşamasına yükseldi! Enner Valencia maçın önüne geçti
26.08.2021

1/10
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu rövanş karşılaşmasında HJK Helsinki'yi 5-2 mağlup etti. Karşılaşmada öne çıkan isim 3 gol atan Enner Valencia oldu. Fenerbahçe bu sonuçla birlikte UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasına yükseldi.

2/10
MAÇA HIZLI BAŞLADI

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Fenerbahçe oldu. Sarı-lacivertlilerin Ekvadorlu golcüsü Enner Valencia, 11'inci dakikada sahneye çıktı. Nazım Sangare'nin büyük çabasıyla ceza sahasında topla buluşan yıldız isim rakip fileleri havalandırarak Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.

3/10
3 DAKİKADA 2 GOL

Enner Valencia, 14'üncü dakikada ceza sahası dışından rakip ağları havalandırdı. Tecrübeli futbolcu attığı şık golle Fenerbahçe'yi 2-0'lık üstünlüğe taşıdı.

4/10
GOLLER ÜST ÜSTE

Karşılaşmanın 27'nci dakikasında sahneye çıkan isim Roope Riski oldu. Tecrübeli futbolcu takımını umutlandıran golü kaydetti. 27'nci dakikada skor 2-1'e geldi.

5/10
52'DE HAT-TRICK YAPTI

Fenerbahçe'nin Ekvadorlu golcüsü Enner Valencia, 52'nci dakikada rakip ağlara şık bir gol daha gönderdi. Tecrübeli futbolcu rakip fileleri havalandırarak skoru 3-1'e taşıdı.

6/10
MERT HAKAN GERİ DÖNDÜ

Fenerbahçe'de sezon başı kamp döneminde sakatlık geçiren Mert Hakan Yandaş, HJK Helsinki maçıyla birlikte formasına kavuştu. Tecrübeli futbolcu 62'nci dakikada Jose Ernesto Sosa'nın yerine oyuna dahil oldu.

7/10
FATİH YERİNE GİRDİ

Karşılaşmanın 80'inci dakikasında Fatih Şanlıtürk, Enner Valencia'nın yerine oyuna dahil oldu. 88'inci dakikada ise Riku Riski sahneye çıktı. Tecrübeli futbolcu skoru 3-2'ye getirdi.

8/10
FATİH GOLÜNÜ ATTI

Fatih Şanlıtürk, 90+1'inci dakikada rakip fileleri havalandıran isim oldu. Genç futbolcu farkı yeniden ikiye yükseltti; 4-2. Fatih golün ardından koşarak Vitor Pereira'ya sarıldı. Vitor Pereira, önce Muhammed Gümüşkaya'ya sonra Arda Güler'e en sonunda da Fatih Şanlıtürk'e forma şansı verdi. Bu üç oyuncu da oynadıkları dakikalarda skora katkı yaptı.

9/10
5-2'LİK FARKLI GALİBİYET

Karşılaşmanın son anlarında enteresan bir gol oldu. HJK Helsinki forması giyen Peltola, 90+5'te kendi filelerini havalandırdı. Bu golle birlikte Fenerbahçe sahadan 5-2'lik galibiyetle ayrıldı.

10/10
12 YIL SONRA İLK KEZ

Enner Valencia, HJK Helsinki deplasmanında yaptığı hat-trickle 12 yıl sonra Fenerbahçe adına bir ilke imza attı. Tecrübeli futbolcu 12 yıl aradan sonra Fenerbahçe formasıyla Avrupa'da hat-trick yapan ilk isim oldu.


Mourinho'dan tam not aldı: İlk 11'de yeri artık garanti

Arrow

Fenerbahçe'nin 15 günlük arası başladı

Arrow

5 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Fenerbahçe Beko galibiyetle başladı!

Arrow

Fenerbahçe'nin 20 günlük arası başladı

Arrow

Mourinho için Everton iddiası!

Arrow

Fenerbahçe'de Livakovic fark yarattı!

Arrow

Yeni transfer geldiği gibi gidiyor…

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.