Fenerbahçe'ye müjde, ünlü teknik direktör karar değiştirdi! Mesut Özil etkisi...
14.06.2021

1/16
Yeni sezon öncesi kadro planlamasını sürdüren sarı-lacivertli kulüpte 1 numaralı gündem teknik direktör konusu. Teknik direktör çalışmalarını hızlandıran Fenerbahçe'yi sevindiren bir haber geldi. Kanarya'ya doğrudan ‘Hayır’ diyeceği söylenen tecrübeli teknik adam, futbolcu yapısı ve kulüp koşullarını dinleyince karar değiştirdi. Görüşmede Mesut Özil ile ilgili dikkat çeken diyalog yaşandı. (Milliyet)

2/16
Sezonu üçüncü olarak tamamlayan Fenerbahçe'de teknik direktörlük konusunda sıcak günler yaşanıyor. Sarı lacivertli takımda Başkan Ali Koç 2. kez başkan adayı olacağı resmen açıkladığı an yabancı hoca sinyallerini vermişti.

3/16
EMRE İLE YOLLAR AYRILDI

Geçtiğimiz sezona sportif direktör olarak yaptığı transferlerla damga vuran Emre Belözoğlu, Erol Bulut'un ayrılması üzerine A Takım Futbol Direktörü olarak takımın başında sezonu tamamlamıştı. Belözoğlu ile Fenerbahçe geçtiğimiz günlerde yollarını ayırdığını açıklamıştı.

4/16
ALİ KOÇ ADRES VERDİ

Fenerbahçe'de başkanlık seçimi öncesi yeni teknik direktörün kim olacağı merak ediliyor. Başkan Ali Koç, yeni teknik direktörün Portekiz veya Alman ekolünden olacağını açıklamıştı.

5/16
FAVRE ÖN PLANA ÇIKTI

Fenerbahçe’de teknik direktör arayışında artık Lucien Favre ismi bariz bir şekilde öne çıkmaya başladı. Başkan Ali Koç ve yönetim, teknik adam konusunda detaylı bir çalışma yürütürken son aşamaya gelindi. Artık herkes Favre’den gelecek cevabı bekliyor.

6/16
HAYIR DEMEYİ DÜŞÜNÜYORDU

İsviçreli teknik adam, sarı-lacivertlilerle yaptığı iki görüşmede ‘direkt hayır’ cevabı vermeyi düşünürken ortaya konan projeler, kadro tanıtımı ve hedefler sonrası bir anda daha ılımlı yaklaşmaya başladı.

7/16
MESUT MARKA 'EVET' DEDİRTTİ

İlk toplantıda sarı-lacivertli taraf, 63 yaşındaki teknik adama detaylı bir kadro tanıtımı yaptı. Burada Mesut Özil gibi marka bir ismin olması avantaj oluşturdu. Ünlü teknik adam olumlu yanıt verdi

8/16
OZAN, İRFAN, PELKAS...

Ancak bununla beraber şu anda EURO 2020’de yer alan İrfan Can, Ozan Tufan, Altay Bayındır ve Attila Szalai gibi potansiyelli oyuncuların olduğu anımsatıldı. Yine kadroda Pelkas gibi, Bright Osayi-Samuel gibi, Enner Valencia gibi önemli futbolcuların olduğu belirtildi.

9/16
FAVRE ETKİLENDİ

Ayrıca tesisler ve stat hakkında da detaylı bilgiler verildi. Favre, beklediğinden daha potansiyelli ve güçlü bir kulüple karşılaştığını iletti.

10/16
DEVLER LİGİ DEZAVANTAJI

Ancak son dönemde hem Şampiyonlar Ligi’nden uzak kalınması hem de ligde başarılı olunamaması gibi dezavantajlı konular karşılıklı değerlendirildi.

11/16
'MESUT ÖZİL KALMALI'

Lucien Favre, Fenerbahçe görüşmelerinde Mesut Özil konusunu bizzat öne çıkardı. İsviçreli teknik adamın, Özil gibi bir yıldıza sahip olmanın önemine değindiği ve takımda kalması gerektiğini, ‘Kalacak değil mi?’ sorusuyla vurguladığı ifade edildi.İsviçreli teknik adamın ayrıca Almanya Bundesliga’dan tanıdığı tecrübeli futbolcular Jose Sosa ve Luiz Gustavo hakkında da bilgi aldığı kaydedildi.

12/16
ŞAMPİYONLUK İSTİYOR

Başkan Ali Koç’un da yeni bir seçime girerek 3 yıllık yeni bir döneme girildiği ve kalıcı projeler sunulacağı aktarıldı. İsviçreli teknik adamla altyapıdaki plan ve projeler de paylaşıldı. Normal şartlarda Avrupa’nın 5 büyük liginden kopmak istemeyen Favre, Fenerbahçe ile yeni bir sayfa açıp şampiyonluk kazanabileceği ve Şampiyonlar Ligi’ne gidebileceği durumlar üzerine ciddi anlamda düşünmek için süre talep etti.

13/16
EN SON 2007'DE

Çünkü kariyerinde son lig zaferini 2007’de İsviçre’de Zurich FC kulübünde yaşayan Favre de bu hasreti bitirmek istiyor.

14/16
ALMANYA'DA KULÜP YOK

Lucien Favre aslında Almanya Bundesliga’da çalışmaktan çok mutlu oluyor. 2007-2020 arası burada çalışan ve istikrar yakalayan Favre, şu anda kafasına uyan bir kulüp bulamadı. 63 yaşındaki çalıştırıcı, şu anda, Bundesliga’da zirveye oynayabilecek bir takımla görüşme halinde de değil... İsviçreli hoca ayrıca, Fransa’da da tanınan ve beğenilen bir isim. Ancak şu anda Ligue 1’den herhangi bir kulüple ciddi bir teması olmadı.

15/16
2 YIL ÜST ÜSTE ŞAMPİYONLUK

İsviçreli teknik adam Lucien Favre, kariyerinin büyük bir bölümünü Almanya’da geçirdi. Fransa ve İsviçre’de de başarılı dönemler yaşayan Favre, Aralık 2020’den bu yana herhangi bir kulüpte çalışmıyor. İsviçre’de Zurich FC ile 2 yıl üst üste şampiyon olan ve 2 İsviçre Kupası kazanan Favre, Borussia Dortmund ile de Almanya Süper Kupası kaldırmıştı.

16/16
ZAMAN DARALIYOR

Sarı-lacivertliler şu anda teknik direktör çalışmalarını hızlandırdı. Ancak bir yandan da zamanla yarış başladı. Zira 25-26 Haziran’da seçimli kongre olacak. Bununla beraber kısa sürede takımın 2021-22 sezonu hazırlıklarına başlaması gerekiyor. Kamp çalışmaları için bir program hazırlanması şart. Bu nedenle Fenerbahçe’de artık teknik direktör konusunu resmiyete dökmesi bekleniyor.


Mourinho'dan En-Nesyri'ye destek: "Sana güveniyorum"

Arrow

25 maçta 1 gol atan Szymanski'nin performansında sistem etkisi tartışılıyor

Arrow

6 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Mourinho'dan tam not aldı: İlk 11'de yeri artık garanti

Arrow

Fenerbahçe'nin 15 günlük arası başladı

Arrow

5 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Fenerbahçe Beko galibiyetle başladı!

Arrow

Fenerbahçe'nin 20 günlük arası başladı

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.