Fenerbahçe, Lucien Favre'ye 2 yıllık teklif!
13.06.2021

1/8
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, ekonomi basınıyla yaptığı toplantıda teknik direktör konusuna da değindi ve “Biz artık yabancı bir teknik direktörle anlaşacağız. 'Yabancı hocayla 15 yıldır şampiyon olamadı' diyeceksiniz.“ ifadelerini kullandı. Fenerbahçe'de teknik direktörlük konusunda öne çıkan bir isim var;

2/8
FAVRE İLE İLK GÖRÜŞME

Fenerbahçe Spor Kulübü'nde transfer operasyonlarını yöneten Selahattin Baki, başkan Ali Koç'un talimatıyla bizzat Lucien Favre ile görüşme gerçekleştirdi ve sarı-lacivertli kulübün projesinden bahsetti ve şartlarını sundu. Fenerbahçe, 2 yıllık teklifi masaya koydu. Favre ise gelen teklifi değerlendirmek için biraz süre istedi.

3/8
HÜCUM! HÜCUM! HÜCUM!

63 yaşında olan İsviçreli teknik adam, son olarak Borussia Dortmunda'da 2 yıl görev yaptı. Avrupa'da hücum futbol yapısının önderlerinden olan Favre, Dortmund'da 110 maçta 2.01'lik puan ortalaması yakaladı.

4/8
ALMANYA VE İSVİÇRE

Dortmund'un yanı sıra Almanya'da M'Gladbach ve Hertha Berlin'de de görev yapan Favre, İsviçre'de de Zürih ve Servette başta olmak üzere çeşitli takımlarda çalıştı.

5/8
16 YILDIR ŞAMPİYON OLAMIYOR

63 yaşında olmasına rağmen kariyerinde sadece 5 kupa kazanan Favre, bu kupalardan 4'ünü İsviçre Ligi'nde aldı. Almanya ve Fransa'da çalışan Favre'nin İsviçre Ligi dışında da kariyerinde şampiyonluk sevinci yaşamadı ve Favre, Fenerbahçe'ye gelir ve sarı-lacivertli takımı 8 yıl aradan sonra şampiyon yaparsa kariyerinde 16 yıl aradan sonra ilk kez şampiyonluk sevinci yaşayacak.

6/8
GÜRCAN BİLGİÇ NE DİYOR?

Kısa bir Favre tanıtım yazısından sonra yeniden Gürcan Bilgiç'in yorumlarına dönelim.

7/8
FAVRE İSMİ MASADA

Fenerbahçe'nin özelinde, güven verecek ve taraftarı umutlandıracak bir isim gerekiyor. Emre Belözoğlu Sivas maçını kazansa, “Şampiyon Hoca“ olacaktı. Bu durumda yollar ayrılıyorsa, “keşke“ denmeyecek bir kariyere ve performansa ihtiyacı var Fenerbahçe'nin. Benitez ismini duyduğumda “tamam“ demiştim. Ama yokmuş. Şu anda Lucian Favre ile ismi henüz gazetelere düşmeyen Portekizli bir isim arasında seçim yapılacağı haberi geldi.

8/8
FAVRE EN UYGUN İSİM

Favre, Almanya'da yıldızını parlattı, Dortmund'da da tecrübe kazandı. İsviçreli oyunculardan iskelet kurduğunda da, pahalı bonservisleri M.Gladbach'a hediye etti. Kim gelirse gelsin, şanslı olacak. Artık oturmuş bir kadro var çünkü. Ali Koç parlayan oyuncularını satmayacağını da söyledi. Yani; yarışa uyum problemlerini çok yaşamadan girecekler.


Mourinho'dan En-Nesyri'ye destek: "Sana güveniyorum"

Arrow

25 maçta 1 gol atan Szymanski'nin performansında sistem etkisi tartışılıyor

Arrow

6 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Mourinho'dan tam not aldı: İlk 11'de yeri artık garanti

Arrow

Fenerbahçe'nin 15 günlük arası başladı

Arrow

5 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Fenerbahçe Beko galibiyetle başladı!

Arrow

Fenerbahçe'nin 20 günlük arası başladı

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.