İngiltere Premier Lig'e damga vuran hoca listede! Emre Belözoğlu sonrası...
03.06.2021

1/8
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un, Emre Belözoğlu ile yollarını ayırdıklarını açıklamasının ardından gözler yeni teknik adamın kim olacağına çevrildi. Sarı-lacivertli ekibin başkanı Koç, 'Alman ya da Portekiz ekolü' bir hocayla anlaşmak istediklerini ifade etmişti. Kanarya'nın listesi de şekillenmeye başladı. Alman ve Portekizli teknik adamlarla temas halinde olan yönetim, alternatif isimleri de belirledi. Bu hocalardan biri de BBC tarafından İngiltere Premier Lig'de 'Yılın Menajeri' seçilen Marcelo Bielsa. İşte detaylar...

2/8
Süper Lig'i üçüncü sırada bitiren ve UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazanan Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıklarına başladı. Erol Bulut'un ardından 10 maçlık periyotta takımın başına getirilen Emre Belözoğlu, yeni sezonda Fenerbahçe'de herhangi bir görevde yer almayacak. Fenerbahçe, yeni bir teknik adam ve sportif direktör ile yola devam edecek. Geçtiğimiz günlerde Başkan Ali Koç'un 'Alman ya da Portekiz' ekolü bir teknik adama sıcak baktıklarını açıklamasının ardından listedeki isimler de netleşmeye başladı.

Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu döneminin resmen sona ermesinin ardından gözler yabancı adaylara çevrildi. Başkan Ali Koç, haziran ayının 3. haftasına kadar imza attırmayı planladığı ve kampa yetiştirme hedefinde olduğu hocası için yoğun mesaide.

3/8
Sarı-lacivertli yönetimin listesinde üst sıralarda yer alan isimler şöyle:

MARCO SİLVA


Sporting, Olympiakos, Hull City, Watford ve Everton kulüplerinde çalıştı. Everton'dan 5 Aralık 2019 tarihinde ayrıldı. O tarihten bu yana takım çalıştırmadı. Portekizli teknik adam 43 yaşında ve en güçlü adayları arasında yer alıyor.

4/8
MARCELO BİELSA

Başkan Koç, 'Henüz görüşmedik' dedi. Ancak 65 yaşındaki Arjantinli teknik direktör Bielsa'nın kariyeriyle ilgili kararının beklendiği öğrenildi. Leeds United ile sözleşmesi biten Bielsa, BBC hesabında yapılan oylamada %37 oy alarak Premier Lig'de 'Yılın Menajeri' seçildi. Tecrübeli hoca, bu sezon gösterdiği performansla Ada'ya damga vurdu.

5/8
NUNO ESPİRİTO SANTO

Kariyerinde Panathinaikos, Rio Ave, Valencia, Porto ve Wolverhampton'da çalışan 47 yaşındaki Portekizli hoca, Wolves'taki görevinden bu sezon sonunda ayrıldı. İngiliz ekibinde üçlü savunma tercihiyle fark yarattı. Ada'da dikkat çeken teknik adamlardan biri olmayı başardı.

6/8
LUCİEN FAVRE

63 yaşındaki İsviçreli teknik adam Hertha Berlin, Monchengladbach, Nice ve Borussia Dortmund kulüplerinde görev yaptı. 13 Aralık 2020'de Dortmund'daki koltuğundan ayrıldı. İsviçreli olsa da Başkan Ali Koç'un 'Alman ekolü' tanımlaması tabirine birebir uyuyor.

7/8
SERGİO CONCEİÇAO

Porto'nun hocası Sergio Conceiçao ciddi aday olarak görülüyor. 46 yaşındaki Portekizli hocanın kulübeyle sözleşmesi 30 Haziran'da sona erecek. Porto ile 2018-19 ve 2019-20 sezonlarında şampiyonluk yaşadı. Bu sezon da Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final görerek büyük bir başarıya imza attı.

8/8
SCHUSTER BOMBASI

İspanyol medyasının önde gelen kuruluşlarından Marca, Fenerbahçe için flaş bir iddia ortaya attı. Haberde, sarı-lacivertlilerin 2010-11 sezonunda Beşiktaş'ı çalıştıran Bernd Schuster'e teklif yaptığı belirtildi. Alman teknik adam en son 2018'de Çin Süper Ligi ekiplerinden Dalian Pro'da görev yapmıştı.


Aykut Kocaman'dan Jose Mourinho sözleri

Arrow

Mourinho'dan En-Nesyri'ye destek: "Sana güveniyorum"

Arrow

25 maçta 1 gol atan Szymanski'nin performansında sistem etkisi tartışılıyor

Arrow

6 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Mourinho'dan tam not aldı: İlk 11'de yeri artık garanti

Arrow

Fenerbahçe'nin 15 günlük arası başladı

Arrow

5 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Fenerbahçe Beko galibiyetle başladı!

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.