Emre Belözoğlu'ndan beklenmedik şart
31.05.2021

1/12
Fenerbahçe’de yeni teknik direktör ile ilgili artık resmi bir karar alınması bekleniyor. Başkan Ali Koç’un şu an için ilk tercihi yabancı bir isimle yola devam etmek olacak. Fakat bu durum gerçekleşse bile Ali Koç, Emre Belözoğlu’nun kulüpte kalmasını istiyor. Ancak Belözoğlu’nun bu karara nasıl cevap vereceği belirsiz.

2/12
1 YIL ERKEN BIRAKTI

Milliyet'ten Senad Ok'un haberine göre; Geçen sezondan bu yana aldığı kararlar da olaya Fenerbahçe açısından yaklaşan Emre Belözoğlu bu çerçevede futbol hayatına bir yıl erken son vermişti.

3/12
BULUT SONRASI KULÜBE

41 yaşındaki isim, teknik direktörlük hayallerini de erteleyerek Ali Koç’un isteği ve kulüp menfaati sebebiyle sportif direktör olarak sezona başlamıştı. Erol Bulut ile uyumlu çalışsa da hiç istemediği şekil ve zamanda teknik adamlık kariyerine adım attı. Kötü oyun ve sonuçlar sonrası Erol Bulut ile yollar ayrıldı ve ligde kalan 10 haftada görev Emre Belözoğlu’na verildi.

4/12
KARAR AÇIKLANMADI

Bu kısa süreç içinde takımın oyununda önemli bir değişim gözlendi. Son maça kadar da şampiyonluk şansı sürdü. Göreve kendisi ile devam edilmesi bekleniyor olsa da henüz bu gerçekleşmedi.

5/12
TEKNİK ADAMLIK DIŞINDA KABUL ETMEYEBİLİR

Bugün itibariyle sportif direktör olarak sözleşmesi sona erecek Belözoğlu’nun teknik adamlık dışında kendisine verilecek bir görevi kabul etmeme ihtimali olduğu öğrenildi.

6/12
PROFESYONEL KARAR AĞIR BASIYOR

Sportif direktör olarak devam etmek ya da yabancı bir teknik adamın yardımcısı olmaya sıcak bakmayan 41 yaşındaki Belözoğlu’nun önceki kararların aksine bu sefer profesyonel bir karar verme ihtimali çok daha fazla.

7/12
CAMİADAN BASKI

Özellikle camiadan yönetime Belözoğlu’nun teknik adam olmaması konusunda ciddi baskı var. Tecrübesiz olması sebebiyle başarı şansı az görülüyor. Sosyal medyada taraftarın da büyük bölümü benzer fikirlere sahip.

8/12
FAZLA KREDİSİ YOK

Bu nedenle başkan Emre Belözoğlu göreve getirilse de kredisi çok fazla olmayacak. Sezon bitimiyle kısa bir tatil yapan Belözoğlu ardından sportif direktör olarak mesaisine devam etti. Başkan Koç ile gidecek ve gelecek oyuncularla ilgili çalışmalar yaptı.

9/12
TARİHE GEÇTİ

Fenerbahçe’de Emre Belözoğlu artık kulüp tarihine geçti. Sarı-lacivertli takımda 2008-2012, 2013-2015 ve 2019-2020 olmak üzere 3 farklı dönemde forma giyen Belözoğlu, 2020-21 sezonunda da hem sportif direktör hem de teknik direktör olarak çalıştı. Belözoğlu, sarı-lacivertli kulübün tarihinde hem futbolcu hem idareci hem de antrenör olarak çalışan isimler arasına adını yazdırdı.

10/12
DOLU DOLU 1 YIL

Futbolculuk kariyerini 2019-2020 sezonu sonunda noktalayan Emre Belözoğlu, 2020-21 sezonunda çok farklı görevler üstlendi. İlk olarak kariyerinde ilk kez sportif direktörlük pozisyonuna adım atan Belözoğlu, 1 yıl boyunca 24 transferle dikkat çekti. Mesut Özil’den İrfan Can Kahveci’ye Mert Hakan Yandaş’tan Jose Sosa’ya kadar birçok flaş isimle anlaşma sağlandı. Belözoğlu döneminde Caner Erkin ve Gökhan Gönül, 4 yıl sonra Fenerbahçe’ye geri döndü. Sezonun son 10 haftasında ise Erol Bulut’un yerine yedek kulübesine geçen Belözoğlu, ilk kez teknik direktörlük deneyimi yaşadı. Futbolculuk sonrasında hem sportif direktörlüğe hem de teknik adamlığa çok hızlı bir geçiş yapıldı.

11/12
3 SENEDE 7 HOCA

Sarı-lacivertli kulüpte futbolculuk sonrasında sportif direktörlük ve teknik direktörlük yapan Emre Belözoğlu’nun rakamları da dikkat çekiyor. 1 yıl içerisinde iki önemli görevi yerine getirmeye çalışan 41 yaşındaki isim birçok alanda çalıştı.Önce sportif direktör olarak görev yapan Emre Belözoğlu, yaz döneminde 20 transfere imza atarken, ocak ayında da 4 yeni ismi daha kadroya dahil etti. Mesut Özil ve İrfan Can Kahveci isimleri dikkat çekti. İrfan Can da 7 milyon euroyla en pahalı transfer oldu.25 Mart 2021’den itibaren teknik direktörlüğe geçiş yapan Emre Belözoğlu, 10 lig maçına çıkarken yalnızca 1 kez yenildi. Belözoğlu ile 2 beraberlik 7 de galibiyet alındı. Emre Belözoğlu ayrıca Ali Koç döneminin 3 senede 7. hocası oldu.

12/12
SÖZLEŞMESİ SONA ERDİ

Emre Belözoğlu’nun Fenerbahçe ile olan sözleşmesi bugün (31 Mayıs 2021) itibariyle sona erdi. Geçtiğimiz sezon başında futbolu bıraktıktan sonra sportif direktör olarak 1 yıllık sözleşmeye imza atan Belözoğlu, 25 Mart 2021’de de Erol Bulut’la yollar ayrılınca teknik sorumluluk görevini üstlenmişti.Türkiye Futbol Federasyonu’nda yer alan bilgilerde de Belözoğlu’nun sözleşmesi bitti. Sportif direktör olarak seçimli kongreyi düşünen Ali Koç, 41 yaşındaki isimle 1 yıllık anlaşma yapıldığını deklare etmiş ve imza töreninde de ‘2020-21 sezonu için’ ifadeleri gösterilmişti.Bu nedenle artık tüm gözler Ali Koç ve Emre Belözoğlu ikilisinin vereceği karara çevrildi.


Aykut Kocaman'dan Jose Mourinho sözleri

Arrow

Mourinho'dan En-Nesyri'ye destek: "Sana güveniyorum"

Arrow

25 maçta 1 gol atan Szymanski'nin performansında sistem etkisi tartışılıyor

Arrow

6 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Mourinho'dan tam not aldı: İlk 11'de yeri artık garanti

Arrow

Fenerbahçe'nin 15 günlük arası başladı

Arrow

5 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Fenerbahçe Beko galibiyetle başladı!

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.