Gürcan Bilgiç: "Erol hoca yanılttı"
09.03.2021

1/11
Gürcan Bilgiç, Fenerbahçe'nin deplasmanda Konyaspor'u 3-0 mağlup ettiği mücadeleyi A Spor ekranlarında değerlendirdi. İşte Bilgiç'in yorumları...

2/11
“30 DAKİKA KUSURSUZ“

İtalyan takımlarıyla oynarsın, top hep sendedir ve 'Maalesef maçı 2-0 mağlup bitirdik' derdi spikerler. Çok iyi oynadık, rakibi baskı altında tuttuk ama maalesef 2-0 mağlubuz. İlk 30 kusursuz fırtınaydı Fenerbahçe adına. Çok iyi baskı yaptılar, pas bağlantılarını kestiler. Geçiş oyunlarıyla pozisyonlar da buldu, gecikmiş bir ilk goldü Szalai'nin attı. Sonra Osayi'nin hızıyla 2. gol geldi.

3/11
“TOPU RAKİBE BIRAKIYOR“

Osayi ve Gökhan'n kanadı üzerinden o kadar etkili geldiler ki, Konyasporlu oyuncular sarı kart gördü. Beşiktaş da, Galatasaray da, Trabzon da öne geçtiğinde topu rakibe bırakıyor. Fenerbahçe'de şu sekans iyi değil, tamamen bırakıyor. Erol Bulut kazanan oyun modeli dedi, öne geçtiği maçlarda topu rakibe bıraktı, Göztepe maçı berabere bitebilirdi, Karagümrük, Hatay maçları berabere bitebilirdi.

4/11
“ÖNE TAŞIYACAK FORMÜL“

7 günde Trabzon, Antalya ve Konya oynadın, maçlar zor, seyahatler yapıyorsun. Vücut olarak takımın yıpranmış olabilir, sakatlık çıkmasın diyebilirsin. Baskı yediğinde oyunu önde tutacak, takımı oraya taşıyacak bir formüle de gitmek lazım. Fenerbahçe topu kapıyor, orta sahaya oynuyorlar, basıp alıyorlar ayağından. Çalıma girmek zorunda kalıyor, öne koşu atan yok. Bunun birçok nedeni olabilir.

5/11
“YANILTAN EROL HOCANIN 11'İ“

Mert Hakan bugün çok iyi oynadı, ilk golü yaptı adeta. Bence sezonun en iyi oyununu geçen maç oynadı. Taktik olarak, akıl olarak, oyunu çözme mücadelesi olarak, bence sezonun en iyi oyunuydu, oyun anlamında iyilerdi beraberliğe rağmen. Beni yanıltan, Erol hocanın 11'i oldu.

6/11
“MERT HAKAN - SOSA BEKLEMİYORDUM“

Gustavo dönmüşken, İrfan'ı test etmişken, Mert Hakan - Sosa orta sahası beklemiyordum. Forvet Thiam, ama o pozisyon Valencia'yı da, Pelkas'ı da gördük. Osayi Samuel dışında 3 oyuncu sürekli yer değiştiriyordu.

7/11
“GUSTAVO LİDERLİK YAPIYOR“

Gustavo çok önemli, akıllı, lider bir oyuncu. Oyun liderliği de, takım liderliği de yapabiliyor. Oyuncu grubunun saygı duyduğu bir karaktere sahip. Hem fizik olarak iyi oynayacaksınız, hem de tahmin edeceksiniz, hamle zamanlaması iyi.

8/11
“MESUT'UN DÖNÜŞÜ ÖNEMLİ“

Fenerbahçe, iki 10 numaralı oyuna dönebilir, 4-2-3-1 değil de, 4-3-2-1 olabilir sistem. Ben onu bekliyorum ama bu Mesut ile ilgili bir fikirdi, Mesut'un nasıl döneceği de önemli. Mesut gelmedikçe, bu sistemden çok vazgeçmeyecektir. Pelkas serbest oyuncu, forvet arkası olur.

9/11
“KOŞMAZSAN CEZAYI KESERLER“

Şimdi rakip Gençlerbirliği zayıf bir takım ama futbolda koşmayayım dediğin zaman cezayı keserler. Oyuncuların yorgunluğu, seyahat problemleri, zeminlerin kötü olması var.

10/11
“OYUNA İTİRAZ OLMALI“

Fenerbahçe, 28 haftadır şampiyonluğa aday, bence geçen hafta Antalya maçındaki oyunuyla da aday oldu. Yine de bu kadar topu bırakması şampiyon olacağım diyen bir takım için çok doğru değil, itiraz oranının daha fazla olması lazım.

11/11
“PELKAS'IN POZİSYONU NET KIRMIZI“

Pelkas'ın pozisyonunda Alper Ulusoy'un çağırması lazım. Bence net kırmızı kart, ayağını kaçırabilir oradan, dizini kaçırabilirdi. Çarpışmaya ayarladı kendini.


Fenerbahçe'den Levent Mercan için sürpriz karar

Arrow

2 kulüp Osayi-Samuel'i ikna etmeye çalışıyor

Arrow

7 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Aykut Kocaman'dan Jose Mourinho sözleri

Arrow

Mourinho'dan En-Nesyri'ye destek: "Sana güveniyorum"

Arrow

25 maçta 1 gol atan Szymanski'nin performansında sistem etkisi tartışılıyor

Arrow

6 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Mourinho'dan tam not aldı: İlk 11'de yeri artık garanti

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.