Spor yazarlarından Fenerbahçe - Rizespor değerlendirmesi
31.01.2021

1/11
Spor yazarları, Fenerbahçe'nin Çaykur Rizespor'u 1-0 mağlup ettiği karşılaşmayı köşelerinde değerlendirdiler.

2/11
“SANTRFOR OLMAZSA ŞAMPİYONLUK ZOR“

ÖMER ÜRÜNDÜL/SABAH: Dün geceki Rize gibi kenarları yardımlaşmalı kapatıp iyi yerleşimli alan savunması uygulayan takımlar karşısında F.Bahçe'nin hücum gücü kısıtlanıyor. En önemli sorun ileri uçta. Üç forvet de fizik olarak yeterli değil. Thiam'ın da eğer kenarda oynarsa Samatta'nın da kanat forvet özelliği hiç yok. Ozan da yapısı itibarı ile dar alanda oyunu okuyamıyor. Dün gece kenarlara alınan tedbirlerle Caner ve Sangare'nin de ofansif girişimleri sınırlandı. Bütün yük Pelkas'ın üstüne bindi. İkinci yarı aslında Erol Bulut için çok ciddi bir ders niteliğinde. Bana göre pazartesiye kadar santrfor transferi yapılmazsa Fenerbahçe'nin şampiyonluktaki işini zor görüyorum.

3/11
“BULUT, GÖZÜ PEK BİR TAKIM OLUŞTURDU“

GÜRCAN BİLGİÇ/SABAH: Fenerbahçe adına sahanın iki “müthişi“ Gustavo ile Szalai'ydi. Bir tane de yıldızını parlatacak olan girdi oyuna, Osayi Samuel... Nijeryalı genç, sağlam duruşu, temas aldığındaki ısrarı, baskı yediğinde aldığı sorumluluk ile takımın oyununu yukarı taşıyabileceğini gösterdi. Kazanma serisini getiren, ağır sahayı-sert rakibi kalitesiyle aşmayı başaran, kalesinin önünde kalabalık kalarak direnç yaratan oyunuyla yoluna devam ediyor Erol Bulut. Gözü pek bir takım oluşturdu ve tüm oyuncularından yüzde yüzü alıyor. Tek ihtiyacı olan pas kalitesi ile pas aklı. O da geliyor, az kaldı...

4/11
“SABAHA KADAR OYNANSA...“

ERMAN TOROĞLU/SABAH:
Bir tarafta 42 puanlı, şampiyonluğa oynayan F.Bahçe, diğer tarafta 25 puanlı bir şehir takımı Rizespor vardı. İddia ediyorum; bu maç sabaha kadar oynansa Rizespor bu sahadan puan çıkaramazdı! Bugün yine sahada bir hakem var bununla F.Bahçe'nin mağlup olması çok zordu. Şu net gözüküyor; F.Bahçe, Galatasaray ve Beşiktaş şampiyonluk potasında boğuşacak. Yayıncı kuruluş para kazanacak. Ama oynanan futbol 'orta oyunu' olacak. Bir tarafta Fenerbahçe, bir tarafta Rizespor. Peki, oynanan futbol bu kadar para farkını gösteriyor mu, hayır.

5/11
“DERBİDE DAHA İYİSİ GEREKİYOR“

OKTAY DERELİOĞLU/TAKVİM:
Dünkü maçta oyuna değinmeden sahanın zemini konuşmak gerekiyor. Anadolu'da kötü zeminlere çokça rastlıyoruz ama Fenerbahçe gibi büyük bir takımın sahası bu şekilde olmamalı. Yağmurun da etkisiyle ağırlaşan zeminde dün futbol adına zevkli bir maç izledik dersek yalan olur. Buna hakemin her iki takım için de verdiği orantısız kararlar da eklenince kısır bir maç seyrettik. Fenerbahçe pozisyon açısından sıkıntılı geçen maçta frikikten attığı golle altın değerinde bir 3 puan almayı bildi. Rizespor maçın ikinci yarısında daha atak olan taraftı ancak onlar da sonuca gitmeyi başaramadılar. Fenerbahçe'de sonradan oyuna giren Osayi Samuel hızı ile ileriki dönemlerde takıma katkı sağlayacağını gösterdi. Fenerbahçe sonuç olarak zorlansa da 3 puana uzandı ve zorlu maçlar öncesi haftayı kayıpsız geçti. Ama Fenerbahçe'ye haftaya oynanacak derbide daha iyi bir oyun gerekiyor.

6/11
“YORULMADAN KAZANALIM DEDİ“

İLKER YAĞCIOĞLU/TAKVİM:
Geçen hafta Kayserispor karşısında oynadığı futbolla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan ve sezonun en iyi oyununu ortaya koyan Fenerbahçe, dün Rize karşısında bu görüntüsünden uzaktı. Sarı-Lacivertli futbolcular ve Erol Bulut, zorlu Hatay ve Galatasaray maçları öncesi sanırım, “Bu maçta çok fazla yıpranmadan, yorulmadan, idare edecek bir oyunla 3 puanı alalım“ düşüncesindeydi. Nitekim bunu da başardılar. Dün Fenerbahçe'de takımın en iyisi her zaman olduğu gibi Gustavo'ydu. Brezilyalı yıldız maç fark etmeksizin aynı disiplinle sahada savaşıyor. Oyuna sonradan giren Osayi'nin de driplingleriyle takıma güç katabileceğini gördük.

7/11
“HER MAÇIN ÖNCELİĞİ 3 PUAN“

ALİ GÜLTİKEN/SABAH:
Bu tip havalarda topa sahip olmak ve istediğin gibi yönlendirmek zorlaşıyor. Fiziki mücadele biraz daha ön plana çıkıyor. Top kayıpları da normalin üzerinde oluyor. Bu tablo dün akşam Fenerbahçe'yi de etkiledi. İlk yarıda topa daha fazla sahip olan takım olsa da pozisyon zenginliğini aynı şekilde artıramadı. Bu şekilde sıkışan ve zorlanan oyunlarda uzaktan şutlar veya ölü vuruşlar işin anahtarı olur. İlk yarının sonlarına doğru Valencia attığı mükemmel frikikle dün gecenin en keyifli görüntüsünü ortaya çıkardı. Fenerbahçe her maçta kazanma serisini bir şekilde devam ettiriyor. Bu çok önemli. Oyun bazen iyi, bazen sıkıntılı, bazen de çok keyifli olabilir. Ama bu sene yarışın ligin ikinci yarısında çok daha zorlu geçeceğini biliyoruz. Üçlü bir şampiyonluk yarışı bizleri bekliyor. O yüzden her maçın önceliği üç puan.

8/11
“DÜN GECE HEPSİNİ UNUTTUK“

ERCAN GÜVEN/MİLLİYET:
Fenerbahçe topu koşturdukça görece olarak çözüldü Rizespor. Elbette bunun için usta ayaklar gerekirdi ve Fenerbahçe’de fazlasıyla vardı. Ama bu kez de usta ayakları durduran hava şartları olmuştu. Yağmurla ağırlaşmış zeminde gol atmak iki kat zorlaşmıştı oynamak ve gol atmak isteyen Fenerbahçe için. Fenerbahçe son on dakika özgüvenini yeniden kazanmış olabilir ama skora etkisi olmadı bu sürecin.Aslında geçen maçta kocaman bir adım atmıştı oyun anlamında Fenerbahçeā€¦ Yavaş ilerleyen, tuğla tuğla inşa edilen gelişimin patlama noktasıydı Kayserispor maçı.Artık oyunu ikinci bölgede kabullenen bir Fenerbahçe vardı. Kazandığı topları çabuk ve basit bir şekilde öne oynuyordu. Kanatlardan da maksimum yarara ulaşabiliyordu. O toplar öndeki yer değiştiren, dönerek oynayan, demarke kalmayı başaran forvetle buluşunca sorunlar ortadan kalkıyordu. Hepsini unuttuk dün gece!

9/11
“F.BAHÇE, DURURSA DÜŞER“

ERCAN GÜVEN/MİLLİYET:
Rizespor galibiyeti, üç puan ediyor ama Fenerbahçe’deki tüm bu olumlu adımların duraklaması veya bir başka haftaya ertelenmesi anlamına geldiği için “zarar” yazar takıma. Erol Bulut şüphesi düşer yine yüreklere. Haftaya zehir gibi Hatayspor deplasmanı, sonra Galatasaray maçı. Fenerbahçe’nin hep “koşması” lazım. Dün Kadıköy’de yaptığı gibi “durursa düşer”!..

10/11
“SUMUDICA'NIN HOCALIĞI YASAKLANSIN“

KEMAL BELGİN/TÜRKİYE:
F.Bahçe, en azından maç fazlasıyla liderlik koltuğunda bir keyif sürmenin maçında Sumudica’nın yeni takımı Rizespor’u buldu karşısında. Bu arada hemen unutmadan yazayım; TFF teknik olarak sürekli övdüğüm ama disiplin olarak facia bir adam olan Sumudica’ya teknik direktörlüğü yasaklamalıdır! Devre biterken gelen muhteşem bir frikik vuruşunun kaçarken direk ve kaleci tarafından ödüllendirilmesine şahit olduk. F.Bahçe’de Pelkas’ın görünen o ki lifi atması sonrası yerini yeni transfer Samuel’e bırakması acaba doğru bir tercih olarak yorumlanabilir mi? Ben böyle yorumlayamayacağım. 78’de oyuna giren Sosa acaba Pelkas çıktığında oyuna girmesi gereken isim değil miydi? Bu maçın en komik dokunuşları maçın sonlarında özellikle Rizespor’un -tabii ki F.Bahçe’nin de- yaptığı oyuncu değişiklikleriydi.

11/11
“GOLCÜ İHTİYACI BAĞIRIYOR“

ŞANSAL BÜYÜKA/MİLLİYET:
Fenerbahçe’nin Mesut başta, yeni transferleri takıma oturunca görüntü ve oyun değişebilir. Ama değişmesi gereken birinci iş; Fenerbahçe’nin bu ağır oyundan kurtulması... Fenerbahçe vasat futboluyla ligde çok iyi bir yere geldi. Ama daha çok uzun yolu var. O yolu en önde bitirmek için hızlanmalı... Fenerbahçe’nin çok iyi bir golcüye ihtiyacı adeta bağırıyor. Yakıp yıkan, fizik gücüyle dağıtan bir golcüye... Ya çok kısa sürede birini bulacaklar, ya da Samatta ve Thiam gibi golcülere, o bol gollü sezonlarını hatırlatacaklar. Bu santrforlarla, Fenerbahçe yarışı sonuna kadar sürdüreblir mi, açıkçası tartışılır. Rizespor’un iptal edilen golünde kaleci Altay’a faul var mı, sanki var gibi... Zaten pozisyon kalecinin dokunulmazlık alanında, yani kale sahasının içinde... Son dakikalardaki kaleci Gökhan-Osayi arasındaki sert çarpışmada, kırmızı bekleyenler oldu. Bana göre iki oyuncu da birbirine sert geldi ve kırmızı olmazdı.


Leonardo Bonucci'den Fenerbahçe ve Jose Mourinho sözleri

Arrow

Fenerbahçe'den İrfan Can Kahveci için son karar...

Arrow

Mourinho tahtaya ilk onların adını yazdı: 3 isim..

Arrow

8 Ekim 2024 ā€“ Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Fenerbahçe'den Levent Mercan için sürpriz karar

Arrow

2 kulüp Osayi-Samuel'i ikna etmeye çalışıyor

Arrow

7 Ekim 2024 ā€“ Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Aykut Kocaman'dan Jose Mourinho sözleri

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.