Spor yazarları Fenerbahçe - Alanyaspor maçını yorumladı
08.01.2021

1/16
Spor yazarları, Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe'nin Alanyaspor'u 2-1 mağlup ettiği karşılaşmayı köşelerinde değerlendirdiler.

2/16
“TAM BİR TAKTİK SAVAŞI“

ERMAN TOROĞLU/SABAH:
Başından sonuna kadar tam bir taktik savaşı. Sebebi de F.Bahçe Teknik Direktörü Erol Bulut'un Alanyaspor'u çok iyi tanıması. F.Bahçe, maçı alacağım diye saldırmadı. Arka tarafını sağlama aldı. Topla oynamayı Alanya'ya bıraktı. Onlar da topla fazla oynadı ama ceza sahasında tehlike yaratmadı. F.Bahçe, rakibin üzerine daha az gitti ama tehlikeli gitti. Tamamen taktik savaşı oldu. Beraberlik kokan maçı Fenerbahçe kazandı.

3/16
“NET PENALTI“

ERMAN TOROĞLU/SABAH:
Alanya'da Babacar'ın kenarda oturup girmesini çözemedim. Sadık'ın penaltı pozisyonu bence net penaltı. Havadaki adamı bayağı şiddetli itiyor, rakibin iki ayağı yerdeyken itilmesiyle havada itilmesi farklıdır.

4/16
“KİMSE BU ORANI BEKLEMİYORDU“

GÜRCAN BİLGİÇ/SABAH:
Kimsenin ummadığı bir anda golü buldu Fenerbahçe. Sonrasında, “Gole kimin ihtiyacı varsa, riski de alır“ prensibi işledi. Erol Bulut, bunun işaretini daha ligin başındaki açıklamalarında vermişti. “Topu rakibe bırakacağımız anlar da olacak“ derken, iyi ile doğru oyun arasındaki dengeyi vurguluyordu. Ancak kimse 72'ye 28 gibi bir oran da beklemiyordu elbette.

5/16
“ÖZEL OYUNCULARA İHTİYACI VAR“

GÜRCAN BİLGİÇ/SABAH:
Böyle stresi yüksek maçların özel oyunculara ihtiyacı var. Dünün iki ismi, Ozan Tufan ve Valencia'ydı. Hızlı atakların komutanı Ozan'dı. Sinan'a aşırtma pası, Pelkas'a 'al da at' demesi ve Gustavo ile birlikte orta saha baskısını yönetmesiyle öne çıktı. Valencia bu takımın 'kalbi' olma yolunda. Sadece kazanma inadı değil, ağrılarına rağmen sahada kalması, taktik disiplinden sapmadan oynaması önemli.

6/16
“TEMEL İLKELER OLMUŞTU“

ÖMER ÜRÜNDÜL/SABAH:
Alanyaspor, maça öyle garip bir taktik anlayışla başladı ki, takımın tamamının oyuna konsantre olmaları mümkün değildi. İlk dakikadan itibaren on sekiz önünde Tzavellas topu alıyor, diğer stoper Caulker'e veriyor; Caulker duruyor, Tzavellas'a veriyor. Bu tabloda Fenerbahçe, takım presini ikinci bölgede başlatıyor, rakibine genişlik bırakmaya hiç niyeti olmadığını gösteriyordu. Sinan'ın erken jeneriklik golü de gelince bu maça iyi motive olmuş Fenerbahçeli futbolcuların direnci arttı. Devre ortasından itibaren oyuna girmeye başlayan Alanyaspor karşısında alan daraltan bir anlayışla savunma güvencesine özen gösterilip kontratak planlarını işlerliğe koymak Fenerbahçe için temel ilkeler olmuştu.

7/16
“İKİ OLUMLU GELİŞME“

ÖMER ÜRÜNDÜL/SABAH:
Erol Bulut açısından iki olumlu değişiklik dün sahaya yansıdı. Kasımpaşa maçında sezon başından beri gerçek yeri 10 numara olan Pelkas, dün de aynı görev yerinde Fenerbahçe'nin futbol aklıydı. Attığı gol de çok güzeldi. İkincisi ise her zaman vurguluyorum; Fenerbahçe'nin bu kadro yapısıyla riskli ofansif futbolda devamlılık zarar verir diye. Bu yanlış ta Bulut tarafından son iki maçta terk edildi. F.Bahçe'de kaleci Altay da 45. dakika ve son saniyede kurtardığı toplarla galibiyette pay sahibi oldu.

8/16
“DAHA İYİ BİR TAKIM İZLEME HAKLARI VAR“

ŞANSAL BÜYÜKA/MİLLİYET:
Fenerbahçe’ye gönül verenler, 90 dakika çektikleri işkencenin ve kan - ter içinde kalmanın ardından sonuçtan elbette mutlular… Ama galibiyetler, eksiklerin üstünü örtmesin… Fenerbahçe için sonucun ve ilk defa yaptığı hızlı hücumun dışında her şey kötü... Rakibe topu bu kadar teslim etmek kötü, bu kadar baskı yemek kötü, topu eline alanın penaltı atması kötü, son vuruşlardaki acemilikler kötüden de kötü… Fenerbahçe’yi tutanların, Fenerbahçe’yi sevenlerin daha iyi bir takımı izlemek, daha iyi bir takım görme hakları var...

9/16
“AĞIR BİR FARKLA YENEBİLİRDİ“

KEMAL BELGİN/TÜRKİYE:
Maçın başlama düdüğü çaldığında düne kadar futbolunu övdüğümüz Alanyaspor’un tuhaf biçimde stoperleriyle birlikte kalecisini de devreye sokarak üç beş metre içindeki paslaşmasına tanık olduk. Gerçekten tuhaftı. Buna karşılık F.Bahçe hani halk deyimiyle dolmuşa binmeden santraya yakın bir yerlerde rakibini izledi. Zaman zaman da rakibi kendi yarı alanının ortasını geçip de bu paslaşmaya devam ettiğinde de yalancı baskılar kurdu. F.Bahçe’nin bu uyanık oyunu diyeyim, Alanyaspor’u futbolun çook uzaklarına taşıdı. Şayet F.Bahçe, bu akılcı oyununu biraz daha Ozan’ın Pelkas’a attırdığı golde olduğu gibi akılcı ve isabetli paslarla zenginleştirebilseydi bu maçta ağır bir farkla Alanyaspor’u yolcu ederdi.

10/16
“DEPLASMANDA DA DEVAM EDER“

KEMAL BELGİN/TÜRKİYE:
F.Bahçe’nin bence akılcı ama öndeki eksik oyunu, sanırım iyiye benzeyen takımlar karşısında ya da deplasmanlarda da devam edecektir. Çünkü artık bugünkü F.Bahçe için sadece kazanmak önemlidir. Alanyaspor ise bu kaliteli kadrosuyla hatalı strateji ve kendi kalesinin yakınındaki pas komedisiyle çok üst derece bir kenara değer de kaybedecektir…

11/16
“SKOR SONRASI OYUN SIKINTILI“

İLKER YAĞCIOĞLU/TAKVİM:
İlk devre bittiğinde topla oynama %71'e %29 Alanyaspor lehineydi. Bu 2014'ten bu yana Fenerbahçe'nin topla ilk devrede en az oynadığı maç oldu. Açıkçası skoru aldıktan sonra Fenerbahçe'nin oynadığı oyun çok sıkıntılıydı. Sevindirici tarafı Efecan'ın devrenin son anlarındaki pozisyonu dışında ilk yarıda Alanyaspor'un net fırsat yakalayamamasıydı. Ozan Tufan oyunun genelinde Fenerbahçe'nin maçı en çok isteyen ve en çok mücadele eden oyuncusuydu..

12/16
“ÖNEMLİ OLAN 3 PUANDI“

İLKER YAĞCIOĞLU/TAKVİM:
İkinci devre biraz daha önde oynamaya devam eden Fenerbahçe, Pelkas ile harika bir gol buldu. Ama Babacar, Salih ve Pektemek'in oyuna girmesi Alanya'yı biraz hareketlendirdi. Geçen hafta Kasımpaşa maçında verilmeyen penaltının bir benzerini dün Sadık yaptı ve hakem penaltıyı gösterdi. Bu standartsızlık Türkiye'deki en büyük problemlerden. Sonuçta yoğun tempoda oyun kurgusu iyi olmayan Fenerbahçe 3 puanı almayı bildi. Önemli olan da buydu.

13/16
“SON DÖNEMLERİN EN KEYİFLİ MAÇLARINDAN BİRİ“

OKTAY DERELİOĞLU/TAKVİM:
Fenerbahçe ile Alanyaspor arasında oynanan maç son dönemlerin en keyifli mücadelerinden biri oldu. Maçın sonucunu belirleyen şey ise Fenerbahçe'nin pozisyonlarda sonuca gitmesi oldu. Sarı-Lacivertliler rakibine oranla bitiricilik konusunda daha iyi olan taraftı ve bunun karşılığını da 3 puanı hanesine yazdırarak aldı. Fenerbahçe'de Ozan Tufan orta alanda dinamizmi ile takımına önemli bir katkı sağladı. Pelkas da şık bir golle gecenin öne çıkan isimlerindendi. Alanyaspor topa daha çok sahip olan taraf olsa da bitiricilik konusunda daha gerideydi.

14/16
“DAHA ADAPTE OLDU“

OKTAY DERELİOĞLU/TAKVİM:
Sarı-Lacivertliler, Alanya maçını kazanarak son 3 maçından da galip ayrılarak çıkışını sürdürdü ve zirveye bir adım daha yaklaştı. Alanyaspor da mağlup olsa da oyunu ile keyifli bir maç izletti. Fenerbahçe hak ettiği bir 3 puan aldı. Erol Hoca da takımına daha da adapte oldu.

15/16
“BÜYÜK TAKIM BÖYLE OYNAR MI?“

REHA KAPSAL/FOTOMAÇ:
Fenerbahçe son iki maçta aldığı 6 puan ile moral ve motivasyonu yüksek bir şekilde Alanyaspor karşısına çıktı. Konuk ekip topa sahip olarak oynayan, saha içi organizasyonları, yerleşimleri konumlanmaları sahanın her bölümünde yardımlaşmaları başarıyla uygulayan bir takım. Ayrıca uzun süredir birlikte oynayıp oyun pratiğini geliştirmiş bir takım. Çağdaş hocayla da bunu bu sene daha da üst seviyeye taşıdılar. Fenerbahçe'yle oynadığı oyunun tanımı, 'büyük takım böyle oynar mı' olacaktır. Eğer rakibinizin oyunu sizden daha güçlüyse saha içinde bütünlükle hareket etmeniz gerekiyor.

16/16
“STRATEJİ ÇOK ÖNEMLİYDİ...“

REHA KAPSAL/FOTOMAÇ: Fenerbahçe'nin ikinci golü hem ikili oyun hem de hazırlanış açısından mükemmel ve birinci sınıf bir goldü. Sarı-lacivertlilerin saha içindeki organizasyonu şu anda istenilen seviyede değil. Mutlaka daha fazla savunma ve hücum planları olmalı... Mevcut oyuna taktiksel ve felsefe olarak daha fazla derinlik katması gerekir Erol hocanın... Böyle 3 gün arayla oynanan maçlarda oyunun da stratejisi çok önemli… Saha içindeki senaryolara göre, rakibe göre, skora göre eldeki oyunculara göre bunu çok doğru bir şekilde kurgulamak gerekir. Belki Fenerbahçe, oyun olarak Alanyaspor karşısında üstünlük kuramadı ama böyle maçlarda bir takım için en önemli unsur skoru bulup sahadan galibiyetle ayrılmaktı.


Leonardo Bonucci'den Fenerbahçe ve Jose Mourinho sözleri

Arrow

Fenerbahçe'den İrfan Can Kahveci için son karar...

Arrow

Mourinho tahtaya ilk onların adını yazdı: 3 isim..

Arrow

8 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Fenerbahçe'den Levent Mercan için sürpriz karar

Arrow

2 kulüp Osayi-Samuel'i ikna etmeye çalışıyor

Arrow

7 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Aykut Kocaman'dan Jose Mourinho sözleri

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.