Tümer Metin: "Fenerbahçe'de isyan yok, ruh yok"
20.12.2020

1/16
Tümer Metin, Fenerbahçe'nin Gaziantep FK'ya deplasmanda 3-1 mağlup olduğu mücadelenin ardından TRT Spor'da değerlendirmelerde bulundu. İşte Tümer Metin'in yorumları...

2/16
“BU MAÇI GÖRÜYORDUK“

Gaziantep iyi mücadele etti, geçen senenin başından itibaren yükseliş ivmeleri devam ediyor. Bir oyunu tarif edebiliyoruz Gaziantep'te, ne oynayacağını tahmin edebiliyoruz. Gaziantep deplasmanında kolay kolay kazanırım diyen bir takım yok bu ligde. Kapanan, 5'li savunma olduğunu düşünürsek ve Fenerbahçe'nin de kapalı savunmayı açamadığını düşünürsek de maçı görüyoruz.

3/16
“OYUNU DEĞİŞTİRMEK LAZIM“

Erol hoca geçen hafta, gidişatı sorgulayacağız dedi. Bunu içeride yapmak zorundasın ve oradan bir sonuç çıkar. Oyuncuyu değiştirebilirsin ve mevcut iki kenar oyuncusundan vazgeçilerek Nazım ve Novak ile başlandı. Gökhan'ı ben yorgun gördüm, biraz yorgunluk var. Oyuncu değişikliği fayda etmeyince oyunu değiştirmek lazım.

4/16
“2-1 YENİKKEN SANTRFOR ÇIKMAZ“

En çok konuşulacak konulardan biri, Fenerbahçe 2-1 mağlupken santrforu oyundan çıkmaz. Bir sakatlık olur falan çıkarırsın ama 2-1 mağlupsun, 3-4 haftadır oyun olarak zayiattaysan ve verim alamıyorsan riski alırsın.

5/16
“SİSTEME BAĞLI KALIYOR“

Hatay ile 2. hafta oynadı Fenerbahçe, 9 kişi kalan Hatay karşısında da aynısını söyledik. Gerekirse stoperi yollar, doldur boşaltla çözersin. Erol hoca buralarda sisteme bağlı kalmaya çalışıyor. Thiam'ı soktum, Pelkas - Mert Hakan yaptım ve o yüzden yaptım diyebilir ama soktuğu oyuncu da Ademi, 3'lese belki başka bir şey olacak.

6/16
“LUIZ GUSTAVO VAZGEÇMİŞ“

Hafta içi konuşmalarda genelde ruh, ruh, ruh konuşulur. En son da, 'Beyler kötü oynasak bile tekmeye kafa sokalım, mücadele edelim' denir. Bunu gördük mü? 70. dakikada korner attı Fenerbahçe. Bunu gördüğüm bir tane futbolcu var. Biraz vazgeçmiş Gustavo, çabala çabala vazgeçmiş, yerini başkası almış.

7/16
“MERT HAKAN KADAR KONUŞMUYORUM“

Mert Hakan büyük transfer geldi, Mert Hakan'ın sahada bıdıbıdı yaptığı kadar biz programda konuşmuyoruz, ben bütün hafta konuşmuyorum. Önce ayaklar konuşacak, önce iş. Şu anda ihtiyacın olan şey konuşmaksa, önce ayaklar konuşacak, sonra çene olabilir, saha içi dizayn olabilir, onu anlarım.

8/16
“BÜYÜK TAKIM BUNU İSTER“

Fenerbahçe genelde hücumda işleri iyi yapar diye düşündük, defansif zaaflar çok öne çıkmaya başladı. Dakika 16'da bir pozisyon var, Fenerbahçe kenardan geldi, bir orta yaptı, Papy ceza alanı üzerindeyken, baskı altında tribüne vurmak ister gibi topu vurdu ve uzaklaştırdı. Bu büyük takımın arayıp bulamadığı bir şey. Rakibim stoperi dan diye vuruyorsa, bu aradığın bir şeydir. Benim 2 stoperim biraz çıkmışsa ve rakip santrforu bire bir paylaştıysa, topu alır ve bir atak daha yaparım, bu da rakibin direncini kırar. Papy'nin vurduğu top ne oldu? Dicko, Tisserand'ın önünden aldı, kenara oynadı, Gustavo veryansın ile geldi, son anda ayağının burnunu soktu, topu aldı ve bir bakışla Tisserand'a isyan etti. Aynı şeyi Lemos'a yapmıştı. Atak devamlılığı için bir takımın alanı kapatması lazım.

9/16
“ALEX YOKSA ÇİFT OYNARSIN“

21 puan yaptı Gaziantep, tebrikler, olağanüstü iş çıkarıyor Sumudica. Çok da janjanlı bir kadrosu yok, mütevazi bir kadroyla iyi iş yapıyor. Başlama düdüğünde Gaziantep'in santrasında 2 santrafor var, defansif zaaf verdi mi Gaziantep? Çift forvet oynuyor. Senin önde oynayan santrforun arkasında Alex'in ulaştığı rakamlara ulaşabilen bir 10 numaran yoksa, çift forvetten başkasını oynayamazsın ve en azından rakibin iki stoperini bağlarsın.

10/16
“BASKIYI POZİTİFE ÇEVİRECEKSİN“

Fenerbahçe forması kendi başına bir öz güven getirir. Kime giydirirsen giydir, bir havalı hissedersin kendini. Baskı bu işin fıtratında var, Gaziantepli oyuncuda da var baskı. Baskıyı nasıl yönettiğin de önemli. Tabii ki Fenerbahçeli oyuncunun baskısı fazladır ama onu pozitife çevireceksin, oradan besleneceksin.

11/16
“İSYAN YOK, RUH YOK“

Erol hocanın hafta içi değerlendirmesinden ne çıktı anlamadım. Görüntü böyle olmaz, ısırırsın. Gaziantep'e kim gitse kaybedebilir ama isyan yok, ruh yok.

12/16
“İLK GOL ŞANSSIZLIK DEĞİL“

Fenerbahçe'nin yediği ilk golü Erol hoca şanssızlık olarak değerlendiriyor, bu şanssızlık değil. Kalecin topu alamamış oyuncun hata yapmış, bu şanssızlık değil. Kalecin hata yapıyor, top direkten dönüyor, ikinci top için savaşman lazım. Şanssızlık olarak görülebilecek bir pozisyon değil bu.

13/16
“RAKİBİ BOZACAK HAREKET YOK“

İlk yarıda Fenerbahçe'nin tek pozisyonu gol. Mert Hakan iyi bir uzun top attı, Ferdi içeri gitti, bek dışarı gitti, Nazım tehlike bölgesine iyi bir top bıraktı. Fenerbahçe'nin biraz hareketlilikle bulduğu pozisyon bu. Yoksa alıyor Serdar Aziz, dönüyor Tisserand'a, o dönüyor Oytun'a. Önde herkes kucakta, hiç hareket yok, rakibi bozacak hareket yok.

14/16
“HOCA İKNA EDECEK“

Hoca beni ikna edecek, benim nasıl hücum yapacağımı, rakip kaleye nasıl gideceğime beni ikna edecek, maçtan önce hayal edeceğim, çalışacağım. Kalite üzerinden yorumlanıyor oyun, doğaçlama gidiyor.

15/16
“SADECE GUSTAVO UZAKTAN ATIYOR“

Fenerbahçe'de topa iyi vuran oyuncular varken, uzaktan şut teşebbüşü sadece Gustavo'nun aklında var. Bu kadar kapalı savunmayı uzaktan şutla da açabilirsiniz.

16/16
“ÇALIM ATAN KİMSE YOK“

Fenerbahçe'de 90 dakika bitiyor, 'Bu da ne güzel adam geçti' diyeceğimiz oyuncu yok. Fenerbahçe'de çalım atan kimse yok. Rakibin adımlarını, pozisyonlarını değiştirecek kimse yok. Fenerbahçe önce oynamayı düşünecek, ben mahkum edeceğim, Gaziantep kontra atakla gelecekse gelecek.


Fenerbahçe'de Osayi çıkmazı!

Arrow

Sadece 22 dakika sahaya çıktı: Fenerbahçe'den Oğuz Aydın kararı

Arrow

Mourinho üzerini çizdi: Fenerbahçe'den beklenmedik karar

Arrow

9 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Leonardo Bonucci'den Fenerbahçe ve Jose Mourinho sözleri

Arrow

Fenerbahçe'den İrfan Can Kahveci için son karar...

Arrow

Mourinho tahtaya ilk onların adını yazdı: 3 isim..

Arrow

8 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.