Önder Özen: "Fenerbahçe çift forvet oynayabilir"
10.11.2020

1/7
Önder Özen, Fenerbahçe'nin son durumunu değerlendirdi ve taktiksel açıdan önerilerini paylaştı. İşte Özen'in beIN Sports'ta yaptığı açıklamalar...

2/7
“HARİKA YA DA KÖTÜ DENMEZ“

Ligimizde harika ya da çok kötü futbol oynuyor demek mümkün değil. Diğer liglere de göz atıyoruz. Premier Lig'de bir değişiklik yok, herkes aynı oyuna devam ediyor. Liverpool, bildiğimiz kalitesinde oynuyor, City bildiğimiz gibi oynamaya çalışıyor, oyun kalitelerinde çok büyük sapmalar yok. İtalya'da Atalanta belki istediği sonuçları alamıyor ama aynı oyunu oynamaya çalışıyor, Inter aynı. Bizim ligde her olumsuz durumu tamamen pandemiye bağlamak doğru değil. Leverkusen - Gladbach maçına baktık, 7 gol var, yüksek skorları devam ediyor. Avrupa pandemi sebebiyle kırılıyor. İspanya'da, İtalya'da, Fransa'da, İngiltere'de çok vaka var.

3/7
“BİR KİMLİĞİNİZ OLSUN“

Şunu kabul etmiliyiz ki iyi durumda değiliz oyun kalitesi anlamında. Alanyaspor'un bu hafta berabere kalmasına rağmen ne oynadığını anlıyorum, Başakşehir aynı şekilde, birkaç takım daha var ama onların dışında kimlik arayışı içinde olan ekipler var, en üsttekiler de dahil. Zirveye yakın ekipler bir hafta harikulade, öbür hafta kötü. Olabilir ama bir kimliğiniz olsun. Temel problem, kimlikli oyunlar.

4/7
“BU OYUNDA ISRAR MI EDİLECEK?“

Fenerbahçe'de yaratıcı oyuncular var ama büyük oranda Caner'in atacağı ortalara bakar vaziyette. Bu yüzden kale önünde bir kısırlık var. Eğer bu oyunda ısrar edilecekse, Ademi ile başlamak daha mantıklı.

5/7
“VERMEDEN OYNAYABİLİR“

Fenerbahçe'nin stoperleri pas atabilen stoperler, iki bek de pasör oyuncular, kaleci de geriden oyun kurma konusunda istekli. Orta saha oyuncuları zaten pasör. Perotti orta saha kimliği taşıyan bir orta saha oyuncusudur. Thiam, Samatta ve Valencia pasör değildir ama üçü de kenar oyuncusu değil, üçü de ikinci forvet ama orada değiller. Pelkas da orta sahacı. Fenerbahçe vermeden oynayabilecek kaliteye sahip. Cisse varsa, Cisse başlar derim ben.

6/7
“ÇİFT FORVET OYNAYABİLİR“

Kemal Ademi'nin çok belirgin bir yüksek top hakimiyeti vardı, İsviçre'deki maçlarını izledim. 4 kalabalık orta saha ve önünde iki santrfor ile, bir kule ve bir hızlı forvet ile oynayabilirsiniz. Ozan ile Gustavo oynayabilir, Sosa'nın kontratında da oynayacak diye bir şart yoktur, dönüşümlü kullanabilirsiniz.

7/7
“ASİST TARİF EDİLEN OYUN SONUCUDUR“

Süper Lig'de asist sayılarının az olması neyi gösterir? Asistle ortaya çıkan goller, biraz daha tarif edilebilir oyunların altını çizer. Asistle oluşan gollerin oranı düşükse; tarif edilemeyen oyunlar, karamboller, rastlantılar vardır. Bir ligin genel karakteristiklerinde rastlantılar ne kadar fazla yer kaplıyorsa, kalite bakımından da o derece irdelenmeye muhtaçtır.


Fenerbahçe'de Osayi çıkmazı!

Arrow

Sadece 22 dakika sahaya çıktı: Fenerbahçe'den Oğuz Aydın kararı

Arrow

Mourinho üzerini çizdi: Fenerbahçe'den beklenmedik karar

Arrow

9 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Leonardo Bonucci'den Fenerbahçe ve Jose Mourinho sözleri

Arrow

Fenerbahçe'den İrfan Can Kahveci için son karar...

Arrow

Mourinho tahtaya ilk onların adını yazdı: 3 isim..

Arrow

8 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.