Fenerbahçe'nin derbi için Emre Belözoğlu planı
18.07.2020

1/10
Sezonun son derbisine hazırlanan Fenerbahçe’de kaptan Emre Belözoğlu ile ilgili plan belli oldu. Beşiktaş deplasmanında galibiyet isteyen sarı-lacivertlilerde farklı bir orta saha kurgusu olacak.

2/10
F.BAHÇE'DE HEDEF 3 PUAN

Fenerbahçe, Beşiktaş ile oynayacağı sezonun son derbisinden 3 puanla ayrılmanın hesaplarını yapıyor. Sarı-lacivertliler bu maçı kazanmak için güçlü bir orta saha oluşturmayı planlıyor.

3/10
FALETTE SEVİNDİRDİ

Her iki takımın da hedefleri doğrultusunda kazanmak zorunda olduğu karşılaşmada önceki maçlardan farklı bir orta saha söz konusu olacak. Simon Falette’nin iyileşmesi teknik heyeti en çok sevindiren konu oldu. Böylelikle savunma hattında orta saha oyuncusu kullanılmayacak.

4/10
ORTA SAHAYA YARADI

Daha önce bu sıkıntı sebebiyle Jailson, Gustavo ve Ozan Tufan gibi isimler stoperde görev yapmıştı. Savunmada işlerin yoluna girmesi en çok orta sahaya olumlu yansıyacak. Gustavo her zamanki gibi savunmanın önünde olacak. Brezilyalı futbolcunun önünde ise iki seçenek söz konusu. Ozan-Emre ya da Tolga-Ozan formülleri üzerinde duruluyor.

5/10
İLK 11'DE BAŞLAMA İHTİMALİ YÜKSEK

Bu iki ihtimal masada olsa da kaptan Emre’nin maça ilk 11’de başlaması bekleniyor. Genellikle deneyimli kaptan maçların ikinci yarısı oyuna girip etki ediyordu. Ancak bu maçın artık telafisinin olmaması sebebiyle ilk 11’de başlama ihtimali yüksek.

6/10
YARATICI OYUNCU EKSİKLİĞİ

Ayrıca orta alanda yaratıcı oyuncu eksikliği de söz konusu. Kruse’nin ayrılması, Zajc’ın bu bölgede düşünülmemesi ve Mehmet Ekici’nin sakatlığı sebebiyle orta sahadaki oyun kurucu görevini de Emre’nin üstlenmesi bekleniyor. Tecrübeli futbolcunun mücadeleci yapısı ve savunma özellikleri sayesinde orta sahanın daha dirençli hale gelmesi hedefleniyor.

7/10
DERBİ HEDEFİ

Gelecek sezon takımın sportif direktörlüğünü üstlenecek olan Emre Belözoğlu, Beşiktaş maçının önemi ile ilgili takımla toplantılar yapıyor. Sarı-lacivertliler şansları rakiplerine göre az olsa da Avrupa Ligi ihtimalini son maça kadar taşımak istiyor.

8/10
'EN İYİ YERDE BİTİRMELİYİZ'

Bunun yanı sıra ezeli rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş’ın ya üzerinde ya da en yakın yerde sezonu noktalama hedefi var. Bu çerçevede yapılan toplantılarda Emre, “Son iki maçı alarak sezonu en iyi yerde bitirmeliyiz” hedefini belirledi.

9/10
ATAKLAR FALETTE'DEN

Sakatlığı geçen ve takım çalışmalarına başlayan Simon Falette ilk 11’de yer alacak. Falette’in maç içinde tekrar sakatlık yaşama ihtimaline karşın Tolga Ciğerci bu pozisyon için hazırlansa da deneyimli futbolcunun antrenmanlarda hazır bir görüntü çizmesi teknik heyeti sevindirdi.

10/10
HÜCUM ÇALIŞMALARI YAPILDI

Savunma performansı dışında oynadığı son maçlarda hücuma katkı veren Gineli futbolcu asist yapıp bazı gollerin atak başlangıcında yer aldı. Yapılan son çalışmalarda da bu konu üzerinde duruldu. Falette’nin özellikle savunmadan topla çıkışlarıyla ilgili hücum çalışmaları yapıldı. (Milliyet/Senad Ok)


Arda Güler, Fenerbahçe'nin kasasını bir kez daha dolduracak: Rakam ortaya çıktı

Arrow

Fenerbahçe'den ocak ayının ilk transferi: Mario Branco 2 ismin daha peşinde

Arrow

Fenerbahçe'den tarihi anlaşma: Stat ismi rekor paraya değişiyor

Arrow

Ve İrfan Can Kahveci kararını verdi

Arrow

Hedef belirlendi: Fenerbahçe 2 transfer için harekat başlattı

Arrow

Jorge Jesus'un Oosterwolde kehaneti gerçek mi oluyor? Ocak ayında geliyorlar

Arrow

11 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Dünyanın en iyi takımları açıklandı: İlk 25'te tek Türk kulübü var

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.