Sözleşmeleri yenilenmedi, yoklukları Fenerbahçe'yi yaktı!
17.07.2020

1/16
Bu sezon lig ve kupa hedeflerinden savunmadaki plansızlığından kopan Fenerbahçe, eski yıldızlarını mumla arıyor...

2/16
Fenerbahçe’de üst üste 2. sezonda ilk 4 hattından uzaklaşmak ve yaşanan hayal kırıklığının etkileri devam ediyor. Özellikle savunma hattındaki çöküş takımı zora soktu.

3/16
Sezon başındaki planlamanın etkileri şimdiyi buldu. O dönem Damien Comolli’nin sportif direktör olduğu, Ersun Yanal’ın da teknik direktörlük koltuğunda oturduğu Fenerbahçe’de alınan kararlar olumsuz bir tablo yarattı.

4/16
Sözleşmesi biten Martin Skrtel’le süreç istenilen gibi gitmedi ve orta yol bulunamayarak yollar ayrıldı. Defans hattına transfer aranırken gündeme gelen Simon Kjaer de belindeki sakatlık riski nedeniyle teknik heyet tarafından sıcak bakılmadı.

5/16
O dönemde Damien Comolli’nin devreye girmesiyle Zanka ve Rami ikilisi geldi.

6/16
Zanka için Hudderfield’a 2 milyon euro bonservis verilirken, Rami bedelsiz gelse de imza parası ve maaş gibi detaylarla iki stopere 5 milyon euroya yakın para gitti.

7/16
Ancak şu an kadroda olmayan Martin Skrtel ve Simon Kjaer kariyerlerinde son derece olumlu bir dönemden geçiyor. Önce Atalanta’ya giden ama son günde Başakşehir’e imza atan Slovak yıldız Skrtel, şampiyonluğa giden turuncu-lacivertlilerin en önemli isimlerinden oldu.

8/16
Simon Kjaer de kiralık gittiği Milan’da istikrarlı ve başarılı bir oyun sergileyince İtalyan kulübü tarafından bonservisi alındı.

9/16
İstikrar yok

Milan, Danimarkalı Kjaer için Sevilla’ya 3.5 milyon euro ödemeyi kabul etti. 2016-17 sezonunda Fenerbahçe savunmasında yan yana oynayan Skrtel-Kjaer ikilisinin yeniden Fenerbahçe’de buluşma ihtimali değerlendirilmedi. Böylece Fenerbahçe son 2 senedir istikrar kuramadığı savunma hattında tamamen çöktü.

10/16
Hiçbir yerde tutunamadılar

Sezon başında Fenerbahçe’ye büyük umutlarla gelen Zanka ve Adil Rami ikilisi hiçbir yerde tutunamadı. Zanka, sarı-lacivertlilerde ilk 11’de başlasa da zamanla Ersun Yanal tarafından beğenilmedi. 16 maçta 2 gol atan Danimarkalı stoper, devre arasında Almanya’nın F.Düsseldorf takımına gitti ve küme düştü. Şimdi yeniden Fenerbahçe’ye dönmeye hazırlanan tecrübeli savunmacının akıbeti belli değil.

11/16
Adil Rami de Fenerbahçe’de ligde sadece 45 dakika oynarken, Galatasaray derbisi öncesi yollar ayrıldı. Rusya’ya Sochi’ye giden Fransız savunmacı orada da tutunamadı ve kulüpsüz kaldı.

12/16
Çok sevildiler

Sarı-lacivertli takımda 2016-17 sezonunda beraber savunmada oynayan Martin Skrtel ve Simon Kjaer, taraftarlar tarafından çok sevilmişti. 2015’te Lille’den gelen Kjaer ve 2016’da Liverpool’dan katılan Skrtel, tandemde beraber yer almışlardı. Kjaer-Skrtel döneminde şampiyonluk gelmese de birçok önemli maç kazanılmıştı.

13/16
Hem Avrupa’da hem de Süper Lig’de Fenerbahçe güçlü savunmasıyla kritik karşılaşmalardan galip gelmişti. Özellikle Avrupa Ligi’nde 2-1 kazanılan Manchester United karşısında Zlatan Ibrahimovic’e karşı ikili çok başarılı olmuştu. Galatasaray’a karşı Kadıköy’de kazanılan son derbide de Skrtel-Kjaer savunma hattı vardı.

14/16
Bu sezon istikrarlılar

Martin Skrtel ve Simon Kjaer ikilisi bu sezon takımlarında istikrarlı görüntü sergiledi. Skrtel, 27 resmi maçta 4 gol atıp 3 asist yaptı.

15/16
Simon Kjaer de Milan’da 20 resmi maçta bin 567 dakika oynadı. İki yıldız özellikle pandemi sonrası süreçte formda ve güçlü bir performans çizdi.

16/16
Başarının sırrı: stoper

Fenerbahçe’nin son şampiyonluklarında her zaman savunmadaki başarı öne çıkmıştı. 1995-96 sezonunda kazanılan şampiyonluktan itibaren zirveye çıkılan her sezonda düzenli bir tandem kurulmuştu.1995-96 sezonunda Uche-Högh ikilisi oynamıştı. 2000-01 sezonunda Mert Meriç-Zoran Mirkovic vardı. 2003-04 sezonunda Fabio Luciano-Tomas ikilisi yer aldı. 2004-05 sezonunda Luciano-Servet başarılı olmuştu. 2006-07 sezonundaki şampiyonlukta Lugano-Edu tandemi oynadı. 2010-11 şampiyonluğunda Lugano-Yobo ikilisi öne çıktı.2013-14 sezonundaki zaferde ise Bruno Alves-Egemen çok güçlü bir görüntü çizmişti. (Milliyet)


Arda Güler, Fenerbahçe'nin kasasını bir kez daha dolduracak: Rakam ortaya çıktı

Arrow

Fenerbahçe'den ocak ayının ilk transferi: Mario Branco 2 ismin daha peşinde

Arrow

Fenerbahçe'den tarihi anlaşma: Stat ismi rekor paraya değişiyor

Arrow

Ve İrfan Can Kahveci kararını verdi

Arrow

Hedef belirlendi: Fenerbahçe 2 transfer için harekat başlattı

Arrow

Jorge Jesus'un Oosterwolde kehaneti gerçek mi oluyor? Ocak ayında geliyorlar

Arrow

11 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Dünyanın en iyi takımları açıklandı: İlk 25'te tek Türk kulübü var

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.