Rıdvan Dilmen: "Bir tiyatro izliyoruz"
15.05.2020

1/18
Rıdvan Dilmen, Süper Lig'in geri dönüşüyle ilgili süreci Star Ana Haber'e bağlanarak yorumladı. Dilmen, Cumhurbaşkanı ile Süper Lig'in başlangıcıyla ilgili arasında geçen sohbeti de anlattı. İşte Rıdvan Dilmen'in sözleri...

2/18
“FUTBOL, GÜNDEMDE OLMAMALI“

Öyle bir süreç yaşıyoruz ki, 82 milyonun değil sadece, bütün dünyanın yaşadığı, kimsenin ne zaman biteceği ön görülemeyen bir problem. Can kayıplarımız, hastalarımız var. Allah şifa versin, geçmişler olsun. Devletimiz de zaman zaman açıklamalar yapıp, üretimin artması için öneriler ve bir takım çözümler bulmaya çalışıyor. Futbol önemli bir sektör ama gündeminde olmamalı Türkiye'nin.

3/18
“BİZ KARAR VEREMEYİZ“

Biz karar verici merci değiliz, fikrimizi söyleyebiliyoruz. NTV, bu hafta stüdyoya gel dese, 'Ben gelmesem olur mu, iyi hissetmiyorum' diyebilirim. Federasyon, 12 Haziran'da başlayacağız dedi.

4/18
“BİR TİYATRO İZLİYORUZ“

Perde arkasında her şeyi söylüyor herkes. Medyada çıkıp da oynamak istiyoruz, istemiyoruz demiyorlar. İnsan sağlığı, ekonomik durum, bu ikisi arasında gidip gidenler var. Küme düşme, şampiyonluk ile ilgili de bir tiyatro izliyoruz aslında. AVM'lerden bir öneri gitti kapansın diye, şimdi de açılsın diye gitti. TFF'nin sağlık kurulu var, enfeksiyon hocalarından da görüş aldılar. Nihat bey, son noktayı koydu, 12 Haziran'da başlayacak diye.

5/18
“OYNAMAK İSTİYORUZ DİYE BAŞVURDULAR“

Bundesliga başlıyor. Maçların kora kor geçeceğini düşünüyorum ama sonrasında ne olacağını bilmiyoruz. Almanya Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği, oynamak istiyoruz diye devlete başvurdular. İtalya Futbol Federasyonu, oynamak istiyoruz diye hükümete başvurdu. Bizde yazılı bir durum yok.

6/18
“OYNAMAK İSTEYEN DE VAR, İSTEMEYEN DE“

Kulüp antrenörler arasında oynamak istemeyenler var, isteyenler var. Göksel Gümüşdağ, korkunç bir koronavirüs dönemi geçirdi, ağır geçirdi, Allah şifa versin. Fatih hocamız da ciddi rahatsızlık geçirdi. Göksel bey, ilk ertelendiği gün, 1 vaka varken, neredeyse hastalanmış olmasına rağmen, biz oynamaktan yanayız dedi. Yine bu vakayı ağır geçiren Fatih hoca, o da antrenmanlara çıkıyor. Galatasaray Divan Kurulu Başkanı, oynanmasın, playoff olsun dedi, Galatasaray sitesinden, bizim sözlerimiz geçerlidir dedi. Bu vakadan en çok sıkıntı yaşayanlar oynamak istiyor.

7/18
“BEN OLSAM '36 GÜN DİNLENİN' DERİM“

Hayatın devamlılığı, yeni normal hayatımız var, ekonomik de önemli ama insan sağlığı her şeyden önemli. Şu anda mental açıdan görüyorum. Beşiktaş karantinaya girecek, 28'ine kadar karantina. Antrenman yapmayacaklar, 10 gün sonra maç oynama şansları yok. Ben olsam, 20 Haziran'a kadar, 36 günlük dönemde bir dinlenin, kendinizi koruyun derim. Günümüzde azalmalar da var. Oyuncular mental olarak da toparlarlar. 20 Haziran'da karar alınır, Temmuz ortasında oynanabilir. Oynanmasın değil ama bu oyuncuların kafa olarak hazırlanması için zaman lazım. Kulüpler para alamıyoruz, bari oynasın çocuklar diyorlar.

8/18
“HERKES MİDESİNDEN KONUŞUYOR“

Liglerimiz Ağustos ortalarında başlıyor normalde. Burada kısaltılmış bir takvim yapılabilir. FIFA, 5 oyuncu değişikliği kararı da aldı. Futbolsuz da olmuyor, futbol da olmuyor. Kimse açık konuşmuyor, herkes midesinden konuşuyor, kulis yapıyor. TFF bir karar aldı ama yeniden irdelenebilir.

9/18
“BENİM DÜŞÜNCEME KİMSE HAYIR DEMEZ“

Selim Soydan, Şenol Güneş, toplayın 18 kişiyi, videokonferans yapın, takım kaptanları ile görüşün. Benim bu düşünceme kimse hayır demez. Vakayı görüyor oyuncu, eyvah diyor. Antrenörler de şikayetçi.

10/18
“BUNDESLİGA'NIN KARARI ENTERESAN“

Ben şimdi bile oynamak isterim. Bundesliga'da maç olacak, gol sevinçler, seramoni dışında, kıran kırana geçeceğini düşünüyorum. Oyuncu sahaya çıkınca kendini kaptırır. Bundesliga'nın kararı çok önemli. 13-14 oyuncuya kadar pozitif olanlar gitsin, kalan sağlar bizimdir deniyor. 24-25 kişilik kadrodan 11 kişi kalırsa, devam edeceğiz diyorlar, enteresan.

11/18
“CUMHURBAŞKANI İLE KONUŞTUM“

Sayın Cumhurbaşkanımız ile telefonda sohbet ederken, o da altyazıda görmüş. 12'sine mi karar verdiler dedi, evet dedim. Dışarıdaki algı, Cumhurbaşkanı karar verecek şeklinde, yok öyle bir şey. Cumhurbaşkanı, devlet görevlileri bu kaosla, sağlıkla uğraşıyorlar. Herkes karara uymak zorunda ama en doğrusunu yapsınlar inşallah.

12/18
“BİZ ŞURADA HATA YAPTIK...“

Biz şurada hata yaptık, fazla test yapılmadan sahaya çıktık. Sağlık Kurulu'nun da önem verdiği, bu test konusuydu. Biraz vicdanlı davranmak lazım. Sadece İstanbul'u da düşünmemek lazım. Temmuz sonunda oynatılması doğru ama küme düşürülmenin de kaldırılması gerektiğini düşünüyorum.

13/18
“KAOS ORTAMINDA SÜRÜKLENİYORUZ“

Bir alt ligleri 18 Temmuz'a atmalarının nedeni, olanaksızlıklar. Bu takvimi, her lig için uygulayabilirler aslında. Şu anda kaos ortamına sürüklendiğini görüyoruz. Karara 1 ay ara verdiğimiz zaman insanlar bir toparlar, biraz daha toparlar. Bazı kulüp başkanları ile görüşüyorum, Anadolu kulübünden başkan 25 milyon para bulmam lazım, oynamamız lazım demiş.

14/18
“TRABZON, ŞAMPİYONLUĞU İSTER“

Futbol sadece futbol değil. Ekonomiyi düşünüyor kulüpler, futbolcular sağlığını düşünürken ekonomi için aman diyor. Trabzonspor, bugün oynanmazsa şampiyonluğu isteyecektir. Fransa'yı emsal gösterecektir.

15/18
“BİZE KARIŞMAYIN BARİ“

Türkiye'de Şampiyonlar Ligi'ne gidince, 35-40 mliyon euroluk bir kaynak geliyor. Şampiyonluğa oynayan kulüp başkanları oynamak ister, oynanmayacaksa da Trabzonspor şartlı olarak oynanmasın diyor. Bu yanlış değil ama ne karar alınırsa alınsın, ortak alınması lazım. UEFA kendi liglerini istediği gibi iptal edebiliyor, bize karışmayın bari.

16/18
“OYNANSIN AMA TEMMUZ'DA“

Son gelişmeler önemli, Erzurum, Beşiktaş, Sancaktepe. Bir nefeslenmek gerek. Ben oynanmasından yanayım ama Temmuz ayında oynanmasından yanayım. Belki zorda kalırsanız 6 maçta bitirirsiniz, playoff oynatırsınız. Bunların hepsini istişare etmek için 36 gün zaman var. 36 gün çocuklara, antrenörlere bir es vereceksiniz, sağlıklı düşünecekler. Ülkemizde şükürler olsun toparlayan bir ortam var, benim görüşüm Temmuz sonu, karara saygı duyuyoruz.

17/18
“KULÜPLERİN BANKALARA BORCU VAR“

2 hafta sonra diyelim ki sayılar arttı, Merkel bir dakika der. Belarus'ta lig oynanıyor mesela, kimse bakmıyor, önemli bir lig değil. Fransa'da Macron iptal ettim maçları dedi devlet olarak. Kulüplere sormadı. PSG şampiyon, 2 kulübü de düşürdü. 2 kulüp de mahkemeye gitti, yok öyle bir şey dedi. Fransa hükümeti, 220 milyon euro yardımda bulundu, kredi verdi. Türkiye'de baktığımızda, bunun 3 katı devlet bankalarının kulüplere kredisi var. Türkiye'de kulüplerin bankalara 1 milyar dolara yakın borcu var.

18/18
“TÜRKİYE'DE FARKLI“

Avrupa'da bir oyuncuya fedakarlık yap dediğinde tamam diyor. Messi, Lewandowski kabul ediyor ama Türkiye'de taaaa Eylül'den beri alamamışlar paraları. O yüzden burada uygulaması zor.


Fenerbahçe, Jayden Oosterwolde'nin bonservisini belirledi

Arrow

İngiliz teknik direktörden Osayi-Samuel transferi için flaş açıklama geldi

Arrow

Ali Koç'un seçim vaadi gerçekleşiyor: Fenerbahçe'de stadyum için 3 proje

Arrow

Acun Ilıcalı: "İkisiyle de görüşüyoruz"

Arrow

12 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Arda Güler, Fenerbahçe'nin kasasını bir kez daha dolduracak: Rakam ortaya çıktı

Arrow

Fenerbahçe'den ocak ayının ilk transferi: Mario Branco 2 ismin daha peşinde

Arrow

Fenerbahçe'den tarihi anlaşma: Stat ismi rekor paraya değişiyor

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.