Fenerbahçe’nin kriterine Nenad Bjelica uyuyor!
30.04.2020

1/9
Hırvat teknik adam Nenad Bjelica, Fenerbahçe’nin kriterlerine yakın isim olarak dikkat çekiyor. Dinamo Zagreb’ten kısa süre önce ayrılan Hırvat teknik adam, geçen sezon UEFA Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe’yi kendi sahasında çok üstün bir oyun ile 4-1 mağlup etmişti.

2/9
Fenerbahçe’nin yeni teknik direktör adayları arasında gösterilen Nenad Bjelica’nın sarı-lacivertlilerin kriterlere uygun bir isim olduğu dikkat çekti.

3/9
Yönetim ile yaşadığı anlaşmazlık sebebiyle Dinamo Zagreb’ten kısa süre önce ayrılan Hırvat teknik adam, geçen sezon UEFA Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe’yi kendi sahasında çok üstün bir oyun ile 4-1 mağlup etmişti. Taraftar ilk olarak Bjelica’dan bu maçta etkilenmişti. Yönetim de şu an boşta olan başarılı teknik adam ile kısa süre önce temasa geçti ve resmen teklifini iletti.

4/9
Peki Bjelica nasıl bir teknik adam?

Hırvatistan’daki gazeteci ve futbol adamlarıyla konuştuğumuzda ortaya saha içi ve dışında etkileyici bir profil çıktı. Büyük bütçelerle çalışmayan, genç oyunculara şans veren, farklı taktiksel anlayışlar arasında geçiş yapan, tribünlerin de hoşuna gidebilecek tempolu ve hücum futbolu oynatan Bjelica birçok açıdan Fenerbahçe için uygun bir teknik adam olarak göze çarpıyor.

5/9
Rakibe göre sistem

Öncelikle Bjelica’nın rakibe göre sistemle sahaya çıktığını ifade etmek gerek. Dinamo Zagreb kendi liginin en güçlü takımı... Dolayısıyla Hırvat Ligi’nde oynarken topa tamamen sahip olup, bol pasla oyunu yönlendirip sonuca giden bir yapı vardı. Ancak daha zorlu rakipler karşısında sistem değişiyordu.

6/9
Buna en iyi örnek Atalanta ile bu sezon oynanan Şampiyonlar Ligi maçıydı. İtalyan ekibi bu sezon Şampiyonlar Ligi’nin en etkili takımlarından biri. Kısıtlı kadrosuna rağmen Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale kadar çıktı ve en iyi sekiz takım arasına girmeyi başardı. Ancak İtalyan ekibi ilk grup maçında Bjelica’nın Dinamo’su karşısında dağıldı. Sahadan 4-0’lık skorla mağlup ayrıldı.

7/9
İtalyanların bu maçtaki hayal kırıklığının sebebi, Bjlica’nın her zamankinden farklı bir sistemle sahada olmasıydı. 3’lü savunma ile sahaya çıkan Bjelica, bir anlamda İtalyanları kendi silahıyla vurdu. Bu sistemi rakibine göre çok daha iyi uygulayan Bjelica ve öğrencileri ilk yarıda üç gol bularak maçı kopardı.

8/9
Özellikle güçlü rakiplere karşı sistem değişikliğine giden Bjelica, ani ve şok baskılar yaparak rakibi de şaşırtıyor. Bunun yanı sıra takımı maç içinde geriye çekip rakibin öne çıkmasını sağlıyor. Arkadaki boşlukları da hızlı hücumcularla değerlendiriyor. Dinamo Zagreb’in etkili futbolunda Bjelica’nın sadece doğru taktikleri değil, futbolcularıyla da ilişkisinin de önemli rolü oldu.

9/9
İyi bir yetiştirici

Bjelica’nın en önemli özelliği, genç isimlere yer vermesi ve oyuncu yetiştirmesi... Bunun son örneği, Bjelica’nın öğrencilerinden 20 yaşındaki Dani Olmo’nun 20 milyon euroya Leipzig’e transfer olması...Mevcut ekonomik tabloda da sarı-lacivertlilerin planı, genç oyuncuları yetiştirmek, onları parlatmak ve önemli bonservis bedelleri karşılığında satmak... Bu nedenle yönetimin orta ve uzun vadeli planı da Bjelica’nın yetiştirici özelliğine uyuyor.


Fenerbahçe, Jayden Oosterwolde'nin bonservisini belirledi

Arrow

İngiliz teknik direktörden Osayi-Samuel transferi için flaş açıklama geldi

Arrow

Ali Koç'un seçim vaadi gerçekleşiyor: Fenerbahçe'de stadyum için 3 proje

Arrow

Acun Ilıcalı: "İkisiyle de görüşüyoruz"

Arrow

12 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Arda Güler, Fenerbahçe'nin kasasını bir kez daha dolduracak: Rakam ortaya çıktı

Arrow

Fenerbahçe'den ocak ayının ilk transferi: Mario Branco 2 ismin daha peşinde

Arrow

Fenerbahçe'den tarihi anlaşma: Stat ismi rekor paraya değişiyor

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.