Fenerbahçe'de Ali Koç'un seçim kozu Emre Belözoğlu! İşte o proje
27.04.2020

1/16
Fenerbahçe'de Ali Koç'un başkanlığında geçen ikinci yıl da beklendiği gibi gitmiyor. İlk sezon adeta kümede kalma savaşı veren, son haftalarda çıkışa geçerek üst sıralara tırmanan sarı-lacivertliler, bu yıl da şampiyonluk yarışından uzak kaldı. Haziran 2021'de yapılacak başkanlık seçimlerine şampiyon olarak gitmek isteyen Ali Koç'un en önemli projesi Emre Belözoğlu olacak. Futbola veda etmeye hazırlanan deneyimli kaptan, yeni sezon için geniş yetkilerle donatılacak ve kurulacak takımda söz sahibi isimlerin başında gelecek. İşte detaylar...

2/16
Fenerbahçe bugüne kadar 3 sportif direktör ile çalıştı. Bu görevi üstlenen ilk kişi Aykut Kocaman olurken, daha sonra ise sırasıyla Terraneo ve Comolli sarı-lacivertli ekipte direksiyona geçen isimler oldu. Ancak 3 futbol adamı da beklentilerin çok uzağında kaldı.

3/16
Gelecel sezon ise yeni bir başlangıç yapmayı planlayan Fenerbahçe yönetimi, Emre Belözoğlu'nu sportif direktör yapmaya hazırlanıyor. Diğer üç futbol adamından daha tecrübesiz olsa da, sarı-lacivertli camia deneyimli kaptana güveniyor.

4/16
Sezon sonunda futbolu bırakıp tam yetkili olarak sportif direktörlük görevine başlaması beklenen Emre Belözoğlu'nun, kulübün dinamiklerini ve takımı çok iyi biliyor olması büyük avantaj olarak görülüyor.

5/16
Terraneo ile Inter'de çalışan, Aykut Kocaman ve Damien Comolli'nin sportif direktörlüklerini bizzat futbolcu olarak tecrübe eden Belözoğlu'nun, bu isimlerin başarısız olma nedenlerini iyi tespit ederek farklı bir sportif direktör olarak görev yapması bekleniyor.

6/16
Deneyimli kaptan, Aykut Kocaman, Terraneo ve Comolli'nin yanlışlarını iyi analiz ederek aynı hataların tekrarlanmasına izin vermeyecek.

7/16
Hem takımın içinde bir futbolcu hem de yönetimin içerisinde bir yönetici gibi yer alacak.

8/16
2. ADAM OLACAK

Sportif direktörlük koltuğunda farklı bir yetkiyle çalışacak olan 39 yaşındaki futbolcu, geniş yetkilerle donatılacak.

9/16
Maçları protokol tribününden izleyeceği öğrenilen Belözoğlu'nun takım ve yönetim arasında bir köprü olacağı öğrenildi.

10/16
Takıma alınacak futbolcular konusunda da farklı bir profil çizmesi beklenen milli futbolcunun, hırslı, forma için oynayan, saygıya önem veren futbolcularla çok farklı bir kadro kurması hedefleniyor.

11/16
ALİ KOÇ SEÇİME ŞAMPİYON GİRMEK İSTİYOR

Hürriyet'in haberine göre, Ali Koç da Haziran 2021'de yapılacak başkanlık seçimine takımı şampiyon sokabilmek için Emre'yi geniş yetkilerle donatarak başarılı olması için her türlü desteği verecek.

12/16
23 YILLIK TECRÜBESİ VAR!

23 yıllık futbolculuk kariyeri başarılarla dolu olan Emre Belözoğlu şu ana kadar Fatih Terim, Lucescu, Hector Cuper, Mancini, Simone, Sam Allardyce, Graeme Souness, Bobby Robson, Daum, Şenol Güneş, Aykut Kocaman, Luis Aragones, İsmail Kartal, Abdullah Avcı, Ersun Yanal gibi teknik adamlarla çalışarak çok büyük birikimler elde etti.

13/16
EFSANELERLE ÇALIŞTI

Eski takım arkadaşlarıyla ve karşılıklı oynadığı yıldız futbolcularla da iyi ilişkilerini sürdüren Belözoğlu; Vieri, Cambiasso, Crespo, Zanetti, Obafemi Martins, Alan Shearer gibi dünya futboluna damga vurmuş isimlerle halen görüşerek dostluklarını sürdürmekte.

14/16
Bobby Robson, Fatih Terim, Hector Cuper gibi ünlü hocalar ve Crespo, Vieri, Shearer gibi yıldızlardan elde ettiği birikimleri kulübe aktaracak.

15/16
3 DİL BİLİYOR

Kariyerinde İtalya ve İngiltere ve İspanya'da futbol oynayan Emre Belözoğlu'nun yabancı dil bilgisi de avantajlarından biri

16/16
Emre Belözoğlu, İngilizce, İtalyanca ve İspanyolca konuşabiliyor.


Fenerbahçe, Jayden Oosterwolde'nin bonservisini belirledi

Arrow

İngiliz teknik direktörden Osayi-Samuel transferi için flaş açıklama geldi

Arrow

Ali Koç'un seçim vaadi gerçekleşiyor: Fenerbahçe'de stadyum için 3 proje

Arrow

Acun Ilıcalı: "İkisiyle de görüşüyoruz"

Arrow

12 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Arda Güler, Fenerbahçe'nin kasasını bir kez daha dolduracak: Rakam ortaya çıktı

Arrow

Fenerbahçe'den ocak ayının ilk transferi: Mario Branco 2 ismin daha peşinde

Arrow

Fenerbahçe'den tarihi anlaşma: Stat ismi rekor paraya değişiyor

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.