Fenerbahçe'de yeni sportif direktör belli oluyor
03.04.2020

1/4
Fenerbahçe'de geçtiğimiz sezonun başında sportif direktörlük görevine getirilen Fransız futbol adamı Damien Comolli 16 Ocak 2020 tarihinde görevinden istifa ettiğini resmen açıklamıştı. Corona virüsü (Covid-19) salgınına önlem amacıyla Süper Lig'e verilen arada teknik direktör arayışlarını sürdüren sarı lacivertli yönetim, Comolli sonrası sportif direktörlük görevine getirilecek ismi de netleştirmeye başladı.

2/4
2 hafta önce görüştüler

Ajansspor'un haberine göre; Koç, iki hafta önce, İtalyan futbol adamı Ariedo Braida ile görüştü. Braida, İtalyan bir futbol adamı. Sırasıyla önce Monza, ardından Milan ve sonra da FCBarcelona'da sportif direktör görevinde bulundu. Katalan kulübünde bir ara izleme ekibini de koordine etti. 12 Ağustos 2019'da Barcelona'dan bütünüyle ayrıldı.

3/4
Ali Koç'un temsil ettiği grup, Barcelona ile büyük bir sponsorluk anlaşmasına sahip. Koç, bu ilişki nedeniyle kulüp çevresindeki pek çok futbol adamıyla temasını koruyor. Braida ile Barcelona'daki iyi ilişkileri çerçevesinde temas kuran sarı lacivertlilerin başkanı, İtalyan futbol adamıyla birebir görüşerek, uzun süre fikir teatisinde bulundu.

4/4
Adı Beşiktaş ve Galatasaray ile de anılmıştı

Karşılıklı fikir alışverişinin ardından taraflar tekrar görüşmek kaydıyla toplantıyı sonlandırdı. Barcelona'da Andoni Zubizaretta'nın yerine, 2015-2016 sezonunda sportif direktörlüğe getirilen Ariedo Braida'nın bu görevi çok verimli ve uzun sürmedi. 73 yaşındaki Braida'nın adı, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile de anılmıştı.


Mourinho'dan yönetime rapor: Zam istedi ama kendisine değil

Arrow

Fred'den 'özel' hamle

Arrow

Jose Mourinho rotasyona gidiyor

Arrow

Fenerbahçe'den İsmail Yüksek için sürpriz karar

Arrow

13 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Fenerbahçe, Jayden Oosterwolde'nin bonservisini belirledi

Arrow

İngiliz teknik direktörden Osayi-Samuel transferi için flaş açıklama geldi

Arrow

Ali Koç'un seçim vaadi gerçekleşiyor: Fenerbahçe'de stadyum için 3 proje

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.