Spor yazarlarından Fenerbahçe - Galatasaray maçı öncesi değerlendirmeler
23.02.2020

1/18
Süper Lig'in 23. haftasında oynanacak Fenerbahçe - Galatasaray karşılaşması öncesinde yazarların görüşlerini bir araya getirdik.

2/18
“ERSUN YANAL'DA BASKI VAR“

(MEHMET DEMİRKOL) İki teknik direktöre sorsan, 'Kim mutlaka sahada olsun?' desen, Ersun Yanal, 'Gustavo olsun, gerisini düşüneyim' der. Fatih Terim, -Muslera'yı dışarda bırakıyorum- ''Lemina' der. Bu iki oyuncu olmayınca, bu teknik direktörlerin maçı oldu, oyunculardan ziyade. Emre'nin yerine birini koyarsın oraya. Emre etkisi vermeyebilir ama o günlük başkasını koyarsın. Lemina'nın yerine başkasını koymak için her yeri değiştirmek gerekiyor. Ersun Yanal, '20 küsur yıl sonra kaybeden' hoca olmak istemeyebilir. Böyle bir baskı var. Bir gün bunun bitmesi Fenerbahçe açısından esasında orta ve uzun vadede yararlı olacak. Çünkü elde bir tek bu kaldı. Bunun üzerinden dönüyor her şey.

3/18
“ERSUN YANAL GİDER“

(RIDVAN DİLMEN) Bir gerçek var ki Fenerbahçe, Galatasaray maçını kaybederse Ersun Hoca falan gider. Fenerbahçe, Galatasaray'ı yenemezse yüzde 50 gider. Fenerbahçe, Galatasaray'ı yenerse sezon sonuna kadar kalır. Bu kadar net. Temennim mi değil ama düşüncem bu, gerçek bu.

4/18
“TERİM ÖYLE DÜŞÜNÜYORDUR“

(RIDVAN DİLMEN) Fatih Terim hele hele Kadıköy'de kazanırsa Trabzonspor kadar şansı olur. Çünkü finalleri iyi oynamayı bilen bir takım. Ayrıca Galatasaray, Kadıköy'de kaybetse bile şansı devam edecek. Fatih Terim bu 6 maçlık serinin ardından Kadıköy'de 1 puan kötü değildir diye düşünüyordur. Galatasaray'ın buraya gelmesi bile başarıdır. Fatih Terim sözleşmesinde, Galatasaray'ın tüzüğünde her sene şampiyon olacak diye bir madde yok ama iyi iş çıkardılar.

5/18
“YİNE KRİZLE GELİYORLAR!“

(GÜRCAN BİLGİÇ) F.Bahçe, sezon boyunca olduğu gibi maça hızla başlamaktan vazgeçmeyecektir. Baştan söyleyeyim G.Saray için o sene bu sene de değil. 22. yılına girecek bir süreçten bahsediyoruz. Bunu taktik veya kadro ile açıklayamıyoruz. Oradaki ortam sahadakileri başkalaştırıyor. Derbiyi kazanmak taraftarı, yönetimi ve teknik heyeti rahatlatacaktır. Şampiyonluk için de 2011 mucizesinin gerçekleşmesi gerekiyor. Yine Galatasaray kazanmayacaktır. Çünkü geçen sene küme düşmeye oynayan kadro, yenik duruma düşüp; 10 kişi de kalmasına rağmen sahadan beraberlikle ayrıldı. Oradaki ortam sahadakileri başkalaştırıyor. Beşiktaş karşılaşmasında olduğu gibi yine krizle geliyorlar derbiye.

6/18
“GALATASARAY KAYBETMEZ“

(EVREN TURHAN) Fenerbahçe'nin derbilerde avantajı var. Son iki yıldır Galatasaray orada berabere kalıyor ve şampiyon oluyor... Ben derbide Galatasaray'ın yine kaybetmeyeceğini düşünüyorum... Bu tip maçlarda Henry Onyekuru ve Sofiane Feghouli ön plana çıkar. Sürpriz bir oyuncu da sahneye çıkabilir. Fenerbahçe kaybederse Ersun Yanal ile yollar ayrılır. Fenerbahçe yönetimi çok fazla yara almaz ama taraftarlar eleştirir.

7/18
“O SENE BU SENE DEĞİL!“

(İLKER YAĞCIOĞLU) F.Bahçe'nin galibiyete daha çok ihtiyacı var. En çok da Ersun Yanal'ın... Kredisi tükenmek üzere... 20 yılın ardından bir mağlubiyet yaşanırsa Ersun Yanal Fenerbahçe'nin başında kalamaz. Bir gün tabii ki Kadıköy'deki seri de bitecek. Ama o sene bu sene mi bence değil. F.Bahçe'nin kaybedeceğini düşünmüyorum...

8/18
“BU DERBİ MENTAL DERBİ“

(OKTAY DERELİOĞLU) F.Bahçe üst üste puanlar kaybetti. Baktığınızda şampiyonluk yarışına tutunulması için galibiyetten başka şansı olmadığını düşünüyorum. Kötü sonuçta teknik direktör Ersun Yanal gönderilir. Yönetime eleştiriler gelir ama büyük zarar görmez. Derbi sonuç olarak mental bir derbi... Yani kafa olarak hazır olan kazanacaktır diye düşünüyorum.

9/18
“RİSKİ F.BAHÇE ALMALI“

(LEVENT TÜZEMEN) Riski alması gereken takım Galatasaray değil, Fenerbahçe. Çünkü Fenerbahçe'nin puan farkından dolayı arayı kapatmaya ihtiyacı var. Fenerbahçe'nin ciddi gerisindeydi Galatasaray, şimdi 4 puan önünde. Galatasaray'da 2. yarıda kadro mühendisliğinin iyi işlediğini, 2. yarıdaki oyun anlayışının Fatih Terim'in takımlarına döndüğünü görüyoruz. 2 bekini de hücuma çıkarabilen bir Galatasaray görüyoruz ve Galatasaray rakip sahada oynamaya özen gösteriyor. Adem, Falcao ve Andone'nin yokluğunda gol yükünü üstlendi ama Onyekuru ile Falcao birlikte oyuna girince, ikisinin birlikteliği öne çıktı. Bence Galatasaray, bu maçı Onyekuru'suz oynayamaz, rakibin kanatlarından hızlı hücum etmeli.

10/18
“ERSUN YANAL DAR AĞACINDA“

(TANJU ÇOLAK) Fenerbahçe'nin Kadıköy'de kolay kolay kaybedeceğini zannetmiyorum. Bu derbilerde sonuç vermek çok zor! Favori olan genelde kaybediyor, iyi oyun pek de skora yansımıyor. Son dönemde de çok fazla beraberlik çıktı, bu maçın da az gollü geçebileceğini düşünüyorum. Fatih hocanın kariyeri, başarıları ortada, tecrübesi ortada; Ersun Yanal'a göre tabii ki bu derbilerin havasını çok daha iyi bilen bir Fatih Terim var. Fatih Terim ile Ersun Yanal'ı aynı şekilde değerlendirmek mümkün değil. Ersun Yanal için şu anda tehlike var, alınan bir kötü sonuçta her şey olabilir! Ersun Yanal şu anda dar ağacında ve beraberlik dahi Ersun Yanal'ın ipinin çekilmesine yol açabilir.

11/18
“YENİLİNCE HİÇBİR ŞEY BİTMEZ“

(HİKMET KARAMAN) 6-7 hafta önce Galatasaray'a herkes eleştiri getiriyordu, şimdi başka şeyler konuşuluyor; aynı şeyler Fenerbahçe için de geçerli. Fenerbahçe için hedefinden uzaklaştı deniyor ancak daha 12 hafta var. Galatasaray puan olarak önde ama Fenerbahçe'ye kaybederse ne olacak? Her şey tekrardan başlayacak. Fenerbahçe kaybetse ne olur? Her şey bitmez! Galatasaray, 11 puan gerideydi; şu anda nerede! Galatasaray kazansa bile Fenerbahçe için her şey bitmez, 11'de 11 yaparsa ne diyeceksin?

12/18
“G.SARAY YENERSE F.BAHÇE'DE DEPREM“

(ERMAN TOROĞLU) Fenerbahçe yendiği zaman sürpriz olmayacak zaten her zaman yeniyor olacak. Galatasaray yenerse ne olur? Fener'de deprem olur. Fenerbahçe yenilirse teknik adam gider. Futbolda her şey olur. O tip gergin maçlarda her şey olur. Türk futbolcular oynasa, diyeceksin ki Türkler geçmişi biliyor. İthal oyuncu var hep, millet onları havaya sokuyor millet geriliyor. Zorla havaya sokuluyor. Muslera falan değil de Fenerbahçe - Galatasaray rekabetini çok fazla bilen oyuncu da yok

13/18
“YARIŞ ATI İLE ÇİFTLİK ATI...“

(AHMET ÇAKAR) Derbileri önceden kimse kestiremez. Fakat tabii ki mistik bir gelenek var. G.Saray orada çeyrek asra yakındır kazanamıyor. Ama mevcut tabloda, şu takım favori veya şu kazanır diyebilmek kesinlikle mümkün değildir. Yanal ile Terim'i mukayese etmek yarış atı ile çiftlik atını mukayese etmek gibidir. Terim'in tecrübesi ve oyuncular üzerindeki hegemonyası Yanal'dan katbekat fazla. Ama bu da yetmez. Böyle maçlarda bırakın deneyimsiz hocayı, kenarda çaycı da olsa iş oyuncularda biter.

14/18
“ERSUN YANAL VE ALİ KOÇ GİDER“

(AHMET ÇAKAR) Sezonun futbol, puan, sosyal risk açısından bugüne kadarki en zor maçı Kadıköy'de oynanacak. Bir tarafta art arda puan kaybeden F.Bahçe, diğer tarafta Galatasaray'ın müthiş yükselişi… Üstelik inleyen, bağıran, hakemleri, TFF'yi ve arsızca bir medya kuruluşunu hedefe koyan Ali Koç var. F.Bahçe kaybederse sadece şampiyonluğu kaybetmez, Ali Koç'un ne karizması ne de başkanlıkta gücü kalır. Ersun Yanal, zaten gider ve Ali Koç belki de genel kurul kararı alır. Üstelik büyü de bozulmuş olur ki bu da F.Bahçe camiasını daha da yaralar.

15/18
“ERSUN HOCA İLE YOLLAR AYRILABİLİR“

(MUSTAFA DENİZLİ) Fenerbahçe kazanırsa yarışta iddia sahibi olur... Galatasaray kazanırsa Fenerbahçe'nin şansı azalır. Fenerbahçe kaybederse Ersun hoca ile yollar ayrılabilir. Fenerbahçe'nin kaybetmesi onlar için suların bulanması demek. Şampiyonluk yarışı 4-5 hafta 5 takımla devam eder. Ancak 5 hafta sonra yarışta iki takım da kalabilir. Hafta sonu oynanacak derbilerden sonra yarışın tablosu netleşebilir. Şampiyonluk yarışı daha da karışabilir, daha da netleşebilir.

16/18
“ZİRVEDE YALNIZ KALIRLAR“

(YILMAZ VURAL) Sivasspor'un korktuğu başına geldi, sakatlıklar oldu. Galatasaray son 5-6 haftasını kazandı. Fatih hocamızın ne yapacağı belli olmuyor, yarışın içinde. Başakşehir'de de bir istikrardan söz edemeyiz. Fenerbahçeliler kazanacaklarından çok eminler, kaç sene oldu... Tabii ki Trabzon'un kaybı ve Fenerbahçe'nin kazanması, yarışı ayağa kaldırır yeniden.“

17/18
“ŞANSI YAVER GİTMİYOR“

(FATİH ALTAYLI) Kadıköy’de de genel olarak Galatasaray - Fenerbahçe karşılaşmalarında da şans genelde Fenerbahçe’den yana olmuştur. Mesela Johnson’un vurup Emre’nin kıçından gol olan ve Fenerbahçe’nin sıfır atak yaparak kazandığı maç gibi. (O sırada Emre Galatasaray forması giyiyordu) Genelde şanslı bir takım olmasına rağmen Fenerbahçe’ye karşı şansı yaver gitmiyor Galatasaray’ın

18/18
“FAVORİ ELBETTE Kİ FENERBAHÇE“

(FATİH ALTAYLI) Bu yıl da favori elbette ki Fenerbahçe. Üstelik Fenerbahçe, Galatasaray’dan daha iyi futbol oynuyor bu yıl. Daha hızlı atak yapıyor. Oyuncu kalitesi olarak Galatasaray üstün ama oyun kalitesi olarak Fenerbahçe genelde daha iyi. Bir de Saraçoğlu’nun büyüsü eklenince iş zor. Beraberlik iyi skordur Galatasaray için. Beraberlik Galatasaray’ı şampiyonluğa götürebilir. Fenerbahçe kazanırsa Ersun Yanal yine Galatasaray’ı şampiyonluktan ettik mesajı verebilir. Galatasaray kazanırsa muhtemelen şampiyonluğa gider. Beraberlik halinde şampiyonluk umudu sürer. Yenilirse şampiyonluk zora girer. Fenerbahçe kazanırsa şampiyonluk umudunu yeniden canlandırabilir. Beraberlik şampiyonluktan uzaklaştırır. Yenilirse Ersun Yanal gider. Ali Koç basın toplantısı yapar.

Kaynak: Sporx


Mourinho'dan yönetime rapor: Zam istedi ama kendisine değil

Arrow

Fred'den 'özel' hamle

Arrow

Jose Mourinho rotasyona gidiyor

Arrow

Fenerbahçe'den İsmail Yüksek için sürpriz karar

Arrow

13 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Fenerbahçe, Jayden Oosterwolde'nin bonservisini belirledi

Arrow

İngiliz teknik direktörden Osayi-Samuel transferi için flaş açıklama geldi

Arrow

Ali Koç'un seçim vaadi gerçekleşiyor: Fenerbahçe'de stadyum için 3 proje

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.