İşte Fenerbahçe'yi zirveden uzaklaştıran o hatalar!
17.02.2020

1/10
Ligin ilk yarısında inişli çıkışlı bir grafik sergileyen Fenerbahçe, ikinci yarıya oldukça hızlı bir şekilde giriş yapmıştı. Gaziantep FK ve Medipol Başakşehir'i 2-0'lık skorlarla geçen Fenerbahçe, daha sonrasında ise adeta dağıldı.

2/10
20. haftada Trabzonspor ile deplasmanda karşılaşan Fenerbahçe, sahadan puansız ayrılırken sonraki hafta Alanyaspor ile sahasında 1-1 berabere kaldı. Kanarya son olarak deplasmanda ligin alt sıra takımlarından MKE Ankaragücü'ne 2-1'lik skorla mağlup oldu ve Galatasaray derbisi öncesi krizin eşiğine geldi. Peki Fenerbahçe'yi bu duruma getiren nedenler neler? İşte detaylar...

3/10
TRANSFER BAŞARISIZLIĞI

Milliyet'in haberine göre; Sarı-lacivertli ekipte sezon başında ve devre arasında sol beke transfer yapılmaması ve Hasan Ali Kaldırım'ın alternatifsiz bırakılması düşüşün en önemli sebeplerinden bir tanesi oldu. Öte yandan Vedat Muriç'e de gerçek anlamda bir alternatif bulunamaması ilerleyen haftalarda golcü futbolcunun düşüş yaşamasına yol açtı.

4/10
Sarı Kanaryalar, sezon başında kadroya önemli isimler dahil etse de en gerekli mevkilerden sol bek ve stoper pozisyonu için transfer yapmakta gecikti ve doğru tercihleri yapamadı.

5/10
Geciken transferler de Ersun Yanal'ın oyun planı kurmasına engel oldu. Bu problemlere sezon içinde çözüm üretmeye çalışan teknik heyetin denemeleri ise olumsuz sonuçlandı ve puan kayıpları da beraberinde geldi.

6/10
ANKARAGÜCÜ'NÜN FATURASI YANAL'A

Süper Lig'in 22. haftasında alınan 2-1'lik Ankaragücü mağlubiyetinin faturası ise teknik direktör Ersun Yanal'a kesildi. Yanal'ın sahaya sürdüğü kadro ve sistem büyük eleştirilere neden oldu.

7/10
Tecrübeli teknik adama yöneltilen eleştirilerin en önemlisi ise oyuncuların kendi mevkilerinde oynatılmaması. Merkezi orta saha oyuncuları Jailson stoperde şans bulurken, Tolga Ciğerci sol kanatta görev aldı.

8/10
Ersun Yanal, Brezilyalı oyuncuyu çabukluğu nedeniyle savunmada oynattığını ifade etsede 24 yaşındaki futbolcunun hataları bardağı taşırdı. Jailson'un son olarak Ankaragücü maçında Altay'ın hatalı çıkışında rakibin üzerine gitmek yerine ters yöne koşması goldeki ana sebeplerden biriydi.

9/10
Hücum özellikleri taşımayan Tolga Ciğerci'nin kanat bölgesinde oynaması da sarı-lacivertli ekibi atak organizasyonlarında bir hayli eksiltti.

10/10
Teknik heyetin, Zajc'a dayanıklılığı düşük diye kadroda yer vermemesi, ilk yarıda Mehmet Ekici'yi liste dışı tutması ve yerine listeye yazılan Alper Potuk'un takıma katkı vermemesi de Ersun Yanal'ın eleştirildiği diğer konular olarak öne çıktı. Ciddi hatalarına rağmen kaleci Altay'da ısrar eden Yanal'ın, Harun'a ligde hiç şans vermemesi de kayıplarda rol oynadı. (Sabah)


Mourinho'dan yönetime rapor: Zam istedi ama kendisine değil

Arrow

Fred'den 'özel' hamle

Arrow

Jose Mourinho rotasyona gidiyor

Arrow

Fenerbahçe'den İsmail Yüksek için sürpriz karar

Arrow

13 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Fenerbahçe, Jayden Oosterwolde'nin bonservisini belirledi

Arrow

İngiliz teknik direktörden Osayi-Samuel transferi için flaş açıklama geldi

Arrow

Ali Koç'un seçim vaadi gerçekleşiyor: Fenerbahçe'de stadyum için 3 proje

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.