Spor yazarlarının Kırklarelispor-Fenerbahçe maçı yorumları
06.02.2020

1/12
Spor yazarları, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Fenerbahçe'nin Kırklarelispor'u 3-0 yendiği maçı değerlendirdi. İşte yazarların yorumları...

2/12
ŞAMPİYONLUK İÇİN ZOR PERİYOT!

İLKER YAĞCIOĞLU: Fenerbahçe ligde Başakşehir ve Trabzon'un ardından Alanya ile oynayacak. İki hafta sonra da Galatasaray'ı konuk edecek. Bu periyot lig şampiyonluğu açısından son derece önemli. Doğal olarak Kırklarelispor'a karşı 3 oyuncu hariç yedeklerle sahaya çıkan bir takım izledik. Rakipten ziyade hava ve saha şartlarının mücadeleyi çok zorladığına şahit olduk.

3/12
FENERBAHÇE TURLADI

İLKER YAĞCIOĞLU: Maçın başlarında Kırklareli iyi savunma yaptı. Ama Fenerbahçe kalesine de hiç gidemediler. Doğal olarak da dakikalar ilerledikçe yorulmaya başladılar. Bunun sonucunda da üst üste kalelerinde golleri görerek tura veda ettiler desek yanlış olmaz.

4/12
MEHMET VE MEVLÜT...

İLKER YAĞCIOĞLU: Mevlüt'ün attığı goller, özelilkle 2. goldeki becerisi önemliydi. Umarım ligde de aynı katkıyı sağlar. Mehmet Ekici çok çabaladı. Ama kolay değil. 6 ayı maç yapmadan geçirdi.

5/12
FALETTE'Yİ YORUMLAYAMAYIZ

İLKER YAĞCIOĞLU: Falette için bir şey söylemek, bu maça bakarak mümkün değil. Şimdi yarı finalde müthiş bir eşleşme bizleri bekliyor. Ligden sonra da kupa için Trabzonspor ile Fenerbahçe'nin büyük mücadelesine şahit olacağız.

6/12
MEVLÜT ÇOK KRİTİK!

EMRE BOL: Öncelikle iki takım oyuncularını da tebrik etmek gerek. Böylesine ağır bir sahada, yürümenin bile zor olduğu bir ortamda mücadele ettiler. Sezon başından bu yana Fenerbahçe'nin en büyük sıkıntısı ikinci bir santrforunun olmamasıydı. Vedat'ın yokluğunda ya da form grafiğinin düştüğünde hep Mevlüt dışında çareler arandı. Bunun sebebi Mevlüt'ün bir türlü istenilen seviyeye gelememesiydi. Ama zorlu maratonda Mevlüt gibi bir santrfora çok ihtiyaç var. O yüzden Kırklarelispor karşındaki performansını önemsiyorum. Bu istek ve arzusunu sahaya yansıtmaya devam ederse Fenerbahçe teknik heyetinin elini güçlendirir.

7/12
NE PANENKASI DENİZ?

EMRE BOL: En önemli noktalardan biri de Fenerbahçe dayanıklılığı çok yüksek bir takım. Bu kondisyon farkının artık lige de yansıması gerekiyor. Futbolcular bazen rahat maçlarda olmayacak hareketler denerler. Kırklareli karşısında Deniz Türüç de bu havada hiç olmayacak bir şey denedi! Panenka penaltısı... Rüzgar değil fırtına varken, yağmur sağanak yağarken, ağır sahada yapılacak iş mi bu Deniz kardeşim? Kariyerinde bir hareket yaparsın Panenka gibi ismin verilir. Dün atılan penaltıya ne diyelim? Panenka penaltısı diyemeyiz ayıp olur!

8/12
ZAJC OLMUYOR!

EMRE BOL: Zajc da bir türlü istenilen seviyeye gelemeyenlerden... Sürekli dikine oynaması ve hep takımı atağa çıkarmayı düşünmesi beni memnun etti. Ağır zemine rağmen neredeyse pas hatası yapmadı.

9/12
FENERBAHÇE BAHARI!

MURAT ÖZBOSTAN: Ziraat Türkiye Kupası'na renk getiren Kırklareli'ne öncelikle teşekkür edelim. Kupa maçlarının bazı kentlere getirdiği heyecan, mutluluk ve katma değer çok kıymetli… Kırklarelili futbolseverler bu sevgiyi dün fazlasıyla gösterdi... Çok kötü hava şartlarına rağmen şehir Fenerbahçe'nin gelişiyle baharı yaşadı. Kupanın en çok sevdiğim yanı da bu. Büyük takımları kentlerinde görmek isteyen futbolseverler bir oyuncuyla fotoğraf çektirmenin dayanılmaz hazzını yaşarken, hayata dair anlatacakları güzel hikâyeler biriktiriyorlardı.

10/12
BÜYÜK FİNAL VAR!

MURAT ÖZBOSTAN: Gelelim maça; Fenerbahçe güle oynaya kazandı. Kolay bir maç oldu. Trabzonspor, Erzurum'u yenerek yarı final yolunu açarken Fenerbahçe de bordo-mavili takıma eşlik edecek gibi. Önümüzde büyük bir final var. Ersun Yanal biraz ideal 11'den biraz da kulübeden isimleri sahaya sürdü... Oyuncular değişse de Fenerbahçe'nin oyun mantığı değişmedi. En büyük fark bu. Aynı düzen içerisinde müthiş bir rüzgâra rağmen F.Bahçe takır takır futbol oynuyor. Maçtaki en dikkat çeken şey sabırlarıydı.

11/12
YANAL'IN GÖZÜNE GİRMİŞTİR!

MURAT ÖZBOSTAN: Gol anını bekleyene kadar panik yapmadan, pas yaparak doğru sonuca gittiler. Mevlüt en dikkat çeken oyuncuydu. Sochaux, PSG, Rennes, St.Etienne, Hannover, Guingamp, Metz gibi ekiplerde forma giyip Türkiye'nin yolunu tutan oyuncunun golleri kendi adına da değerliydi. Ersun Yanal'ın gözüne girmiştir herhalde...

12/12
MEHMET EKİCİ ÇABALADI! RAMI...

MURAT ÖZBOSTAN: Göze girmeye çalışan bir diğer isim Mehmet Ekici idi. Bayağı bir çabaladı... Ve Adil Rami ancak bu maçlarda oynar...


Mourinho'dan yönetime rapor: Zam istedi ama kendisine değil

Arrow

Fred'den 'özel' hamle

Arrow

Jose Mourinho rotasyona gidiyor

Arrow

Fenerbahçe'den İsmail Yüksek için sürpriz karar

Arrow

13 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Fenerbahçe, Jayden Oosterwolde'nin bonservisini belirledi

Arrow

İngiliz teknik direktörden Osayi-Samuel transferi için flaş açıklama geldi

Arrow

Ali Koç'un seçim vaadi gerçekleşiyor: Fenerbahçe'de stadyum için 3 proje

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.