Spor yazarlarından Trabzonspor - Fenerbahçe maçı değerlendirmesi
02.02.2020

1/27
Spor yazarları Trabzonspor'un Fenerbahçe'yi 2-1 yendiği karşılaşmayı değerlendirdi. İşte spor yazarlarının yorumları...

2/27
F.BAHÇE İÇİN İKRAMİYE OLDU AMA..

GÜRCAN BİLGİÇ:
Böyle gergin bir maçın ilk dakikası dolmadan öne geçmek, Fenerbahçe adına büyük ikramiye gibiydi. Bu atmosferi yönetecek tecrübeye sahip oyunculara rağmen, Fenerbahçe'nin “acemi“ modu devreye girdi. Top kayıpları veya yanlış pas tercihlerinin üstüne, bir de pozisyon almadaki sıkıntılar geldi. 11. kez kaleyi tutan ilk topun gol olduğu bir “tekrar“ serisini de analiz defterine eklediler.

3/27
8 KORNERE TRABZONSPORLULUR VURDU

GÜRCAN BİLGİÇ:
“Neler oluyor“ demeye kalmadan baskıyı arttırıp, beraberliğin etrafında da gezmeye başladılar. Uğurcan'ın iki müthiş kurtarışı vardı bu devrede. Sekiz korner atışından gelen her topa Trabzonsporlu oyuncuların dokunması da Hüseyin Çimşir'in hafta içi tedbirlerinin ürünü.

4/27
ERSUN YANAL 60'A KADAR BEKLEDİ

GÜRCAN BİLGİÇ:
Ersun Yanal, Emre ve Deniz hamlesini yapmak için 60'a kadar bekledi. Skorun telaşına düşmüş rakibi karşısında oyunun akla ve sakinliğe daha önce ihtiyacı vardı aslında. Bir anda tek kale mücadeleye dönüştü oyun. Sadece Sörloth'un yapacaklarına odaklanmış Trabzonspor taktiği ve onu yöneten müthiş bir Sosa performansı. Akyazı'daki duvarda gedik açmanın peşine düşen bir pas harekâtına başladılar. Maça tempo getirmek ne çare iken, buna izin vermeyen, aldığı faulleri dakikalarla kullanan Trabzonspor tavrı vardı. Birilerinin sorumluluk alması, diğerlerinin yardımı gerekiyordu ama Gustavo'nun dilinden anlayamadılar. Stadın atmosferinde kolay hareketler bile zorlaştı.

5/27
LİGİN FALINA YENİDEN BAKACAĞIZ

GÜRCAN BİLGİÇ:
Büyük maçları ruhundan, dilinden en iyi anlayan takım, bu defansif direnci ve Uğurcan'ı bir türlü aşamadı. Zirve hesaplarında çok kritik bir yenilgi aldı Fenerbahçe. Beraberlik, dengeleri elinde tutmasını sağlayacaktı. Trabzonspor kalecisinin ellerinde, golcüsünün liderliğinde, Sosa'nın yönetiminde istediklerini aldı. Şimdi ligin falına yeniden bakacağız.

6/27
KAZANIN ALTINA ODUN ATANLAR...

ERMAN TOROĞLU:
İki takım için de korku filmi gibi bir maç. Son derece kontrolsüz hareketler var. İki takım da orta sahada pozisyon hazırlamada kaliteli işler yapmıyor, topu bir o kapıyor, kullanayım derken veriyor karşı tarafa; bu sefer de karşı taraf kaptırıyor. Hani devamlı diyorlar ki ben oynayamıyorum, al sen oyna! Futbol kalitesi düşük, heyecan dersen yüzde yüz... Tabii ki bu maça kadar olan 15 günlük olaylar işi bu raddeye getirdi. Kazanın altına odun atanlar, ellerini ovuşturuyorlardı.

7/27
DEMEK TOROĞLU BAŞARISIZ OLMUŞ!

ERMAN TOROĞLU:
Hatta bazı basın mensupları bile “Bu maçta olay çıkarsa müsebbibi Erman Toroğlu'dur“ dediler. İnanılır gibi değil! Olay çıkmadı, demek ki ben işimde başarısız olmuşum. Yazıklar olsun bana, herkesten özür dilerim. Olay çıkaramadığım için... Bunları yazan ve konuşanlar da kocaman kocaman adamlar, yuh be!

8/27
SERDAR AZİZ'İN PASSOLIG'I VARDI!

ERMAN TOROĞLU:
Hakem, genelde kötü maç yönetmedi. Hakemi bir tek eleştireceğim nokta var. Oyun başladı, Ndiaye'ye bir kart gösterdi ki, gösterilmezdi. Bundan evvel Ozan'ın pozisyona var, kart için daha net. Hadi diyelim ki az sarı, nasılsa! Bir şey dikkatimi çok çekti. Serdar Aziz ile hakem arasında bence bir büyü vardı. Üç tane net sarı kartı Serdar'a göstermedi. Ya büyü vardı, ya da sarı kartı karşı Serdar Aziz'in passolig'i vardı. Devamlı girip çıkıyordu rakiplerine.

9/27
UĞURCAN KALECİ DEĞİL AHTAPOT

ERMAN TOROĞLU:
F.Bahçe'de 90 dakika ayakta kalan tek adam var, Kruse... Ama o da arkadaşlarına ayak uyduramadı. Muriç top almak için çok geriye geliyor. Çünkü F.Bahçe orta sahasından iyi top çıkmıyor. Kruse inanılmaz çalıştı ve çok iyi işler yaptı ama tek kaldı. Trabzon'da da önce Sörloth sonra da Uğurcan'ı sayarım. Bu arada Uğurcan için bir kaleci değil de ahtapot demek lazım. Biraz da Ndiaye vardı. Yani 2.5! Ama iki takımda da herkes koştu. Yusuf Sarı ile başlamak büyük hata. Bu çocuk iyi bir oyuncu olabilir ama bu maça koyarsan onu ezersin. Çünkü henüz bu derbileri kaldırabilecek durumda değil. Zaten ufak tefek bir adam, ikili mücadelelerde eziliyor. Hakem de doğru olarak, düştüğü her pozisyonda faul çalmadı.

10/27
TRABZONSPOR'UN KAZANMASI...

ERMAN TOROĞLU:
Trabzonspor 45 dakika eksik oynadı. İkinci yarıda, takıma yeni gelmesine rağmen Guilherme'yi koyunca maç dengelendi. Guilherme'nin ayağına top gelince hep iyi kullanıyor. Trabzonspor için iyi bir transfer olduğunu gösterdi bence. Trabzonspor'un dün gece atanı da tutanı da iyi oynadı. Sörloth, direkten giden topu uzak köşeye vursa, üçüncü golü yapmıştı. Aslında bu maçı Trabzonspor'un kazanması yukarıda çok fazla bir şeye tesir etmedi. Çünkü herkes birbirine çok yakın. Bu tip işler şampiyonluğa oynayan diğer takımlara yarıyor. Bu kadar gerginlikten sonra futbolcular sahada son derece iyi mücadele ettiler. Bazı yöneticilerin kazanın altına odun atmalarına rağmen. Şu 'odunları' atmayın da 'doğalgaz' ile destek verin bari!

11/27
KIRILMA ANI: 15. DAKİKA

ÖMER ÜRÜNDÜL:
Fenerbahçe 45. saniyede attığı golle maça 1-0 galip başladı. 15. dakika maçın kırılma anı idi. Kruse önemli bir pozisyonda 2. golü kaçırdı. Trabzon da karşı atakta Sörloth ile skora denge getirdi. Kalesine gelen ikinci topta Fenerbahçe ikinci golü de yedi. Ardından devrenin sonuna kadar Fenerbahçe baskısı vardı, iki tane de gol fırsatı buldu ama birinde Dirar topu dışarı vurdu, diğerini Uğurcan kurtardı.

12/27
İLK YARIDA KAYBETTİ

ÖMER ÜRÜNDÜL:
İkinci yarı Fenerbahçe'nin baskısı vardı. Trabzonspor da skor avantajını göz önüne alarak 18'i önünde alan daraltan savunma kurgusuna geçti. Bu tabloda Fenerbahçe yoğun baskıya rağmen beraberlik golünü bulamadı. Fenerbahçe dün maçı ilk yarıda kaybetti. Çünkü Trabzonspor ilk 45 dakikada, maçın başında yediği gol yüzünden mecburen açık oynuyor, kaliteli orta sahasının pres yeterliliği ve devamlılığı olmadığı için de çok büyük boşluklar veriyordu.

13/27
FENERBAHÇE'NİN YETERSİZLİĞİ...

ÖMER ÜRÜNDÜL:
Fenerbahçe bu yarıda 4 net gol kaçırdı; 3 tane de çok önemli atak, yanlış pas seçimi ile değerlendirilemedi. İkinci yarıda ise futbolumuzdaki set oyunundaki genel yetersizlik Fenerbahçe için de gözler önüne serildi. Kapanan rakip karşısında yoğun baskıya rağmen sadece tek pozisyon bulabildiler, onu da Uğurcan kurtardı.

14/27
VEDAT YİNE ETKİSİZDİ

ÖMER ÜRÜNDÜL:
Bu tip oyunlar tam Vedat'ın istediği ortam. Ama Vedat aynı Başakşehir maçındaki gibi dün gece de beklenen performansının altındaydı. Ersun Yanal'ın yaptığı hamlelerden de hiçbir katkı gelmedi.

15/27
DÜNYADA BENZERİ OLMAYAN OLAY

ÖMER ÜRÜNDÜL:
Trabzonspor takım halinde iyi mücadele edip, disiplinli oynadı. Sörloth ve Uğurcan galibiyeti getirdiler. Dün gece belki de dünyada benzeri olmayan bir olaya şahit oldum. Bir gece önce şehre gelip imza atan, hiç idmana çıkmayan ve arkadaşlarını tanımayan Guilherme böyle kritik bir maçta ikinci yarıda görev aldı.

16/27
TOPU F.BAHÇE OYNADI AMA...

GÜRKAN KUBİLAY:
Topu oynayan F.Bahçe ama işi bitiren Trabzon oldu. Ekuban'ın ara pasında 3 defans adamının arasından vuran ve golü atan Sörloth, sadece o pozisyonda değil, birçok pozisyonda savunmacılara üstünlük sağlıyor, 42. dakikada da kenar ortasını direğe nişanlayıp, Trabzonspor'un gol dışında tek pozisyonunu buluyordu. Arada, olmayan ama verilen kornerden dönen topu, birçok kez yaptığı gibi kaptıran F.Bahçe, o top dönüşünde Novak'tan gol yiyordu. Gol sonrası ise F.Bahçe, Trabzon'u bunalttı. Ama gol pozisyonu öncesi tercih hataları çoktu. Yine de ara pası denedi, Vedat kaçırdı, aynı Vedat ve üstüne Tolga karşı karşıya Uğurcan'ı geçemedi.

17/27
FAUL YOKTU!

GÜRKAN KUBİLAY:
İlk yarının farkı Uğurcan olunca Trabzospor sevinendi. İkinci devrede benim gördüğüm en ezici maçlardan biriydi. F.Bahçe rakibin yarı alanından çıkmadı. En az 5 net gol pozisyonu kaçırdı. Kruse, Vedat 2 şer tane karşı karşıya golü atamadı. Uğurcan yine müthiş idi. Deniz ve Ferdi hamleleri de gol atmaya yaramadı. Vedat'ın attığı golde kaleciye faul yoktu ama autu korner veren Palabıyık, bu açık golü de yedi.

18/27
F.BAHÇELİLER ÜZÜLEBİLİR AMA...

GÜRKAN KUBİLAY:
Trabzon sadece skoru korumaya yönelik oyununun karşılığını şansı ve kalecisi sayesinde aldı. F.Bahçeliler için sadece gol beceriksizliği anlamında üzünülebilir ama rakibi hem de deplasmanda yıpratma konusunda pozitif şeyler söylenebilir. Ancak gol beceriksizliğinin de başa bela açtığı bir maçtı.

19/27
FENERBAHÇE OYUNU SOĞUTAMADI

İLKER YAĞCIOĞLU:
Fenerbahçe olabilecek en iyi senaryo ile maça başladı. 47. saniyede gelen gol Fenerbahçe'nin öz güvenini artırdı. Trabzon'u da ister istemez risk almaya zorladı. Golden sonraki periyotta Fenerbahçe'nin yapması gereken oyunu biraz soğutmaktı. Bunu da Gustavo-Ozan-Kruse üçlüsü kontrol etmeliydi. Fakat kenarda oynayan Rodrigues ve Tolga pas trafiğine çok katkı sağlamayınca orta sahası olmayan ve sürekli Fenerbahçe ile Trabzonspor ceza sahası önünde oynanan bir futbol izledik.

20/27
KAYBETTİ AMA EN İYİ DEPLASMAN MAÇI

İLKER YAĞCIOĞLU:
Trabzonspor maçı 1-0'dan 2-1'e getirdiyse bunu Sörloth'a borçlu. Öylesine etkili bir 45 dakika oynadı ki tek başına Fenerbahçe defansını dağıtan isim oldu. Oyun 2-1'ken Sörloth'un direkten dönen topu ve ilk devrenin son anlarında Vedat ile Tolga'nın kaçırdığı pozisyonlar maçın kırılma anlarıydı. İkinci yarıda Trabzon kendi sahasında bekledi. Böyle olunca da doğal olarak top Fenerbahçe'nin kontrolündeydi. Fenerbahçe oyuna hükmetmesine rağmen istediği pozisyonları üretmekte zorlandı. Fenerbahçe dün gece maçı kaybetti ama belki de bu sezonun en iyi deplasman maçını oynadı. Trabzon ise içeride herkesi yenebileceğini ve sonuna kadar mücadele edeceğini bize gösterdi.

21/27
TOLGA'NINKİ BECERİKSİZLİK

ENGİN VEREL:
Şampiyonluğa oynayan iki takım adına hayati bir maç oynandı. Kazanan yüzde 90 şampiyon olacaktı. Fenerbahçe, erken bir gol bularak avantajı eline geçirdi. Ama Fenerbahçeli futbolcular, pres yaparak top alma gibi bir eylemde bulunmadıkları için presi kendileri yedi. Trabzonspor oyuna ağırlığını koydu. Önemli bir ayrıntı var. Trabzon’un attığı ikinci golde stoper kafayla doldurdu, sol bekleri kafayla gol attı. Hani şu Fenerbahçe’nin yıllardır takviye yapamadığı sol bek mevkisinde oynayan adam! Ayrıca Fenerbahçe’nin savunma hattının tamamı ilk yarıda yenilen iki golde ortalarda yoktu. Trabzonspor’un yaptığı en büyük hata ise geriye gömülürken neredeyse kendi ceza sahasının içinde olmasıydı! Bu sebeple yüzde yüz 2 gol tehlikesi atlattılar. Muriqi’nin şutunu Uğurcan çıkardı ama Tolga Ciğerci’nin kaçırdığı pozisyon kaleci hanesine değil, “Beceriksizlik” hanesine yazılırdı.

22/27
SÖRLOTH İÇİN KAFALARINI DUVARA...

ENGİN VEREL:
Sörloth diye bir adam var... 3 Büyükler, onu bulamadıkları için kafalarını duvarlara vurmalılar... Norveçli forvet, bütün Fenerbahçe savunma hattını geziye çıkardı. Orta alana gelip oyun kurdu. Her şeyi fazlasıyla yaptı. Serdar Aziz’in ilk yarının sonlarında yaptığı “Kafa atma denemesi”ne kırmızı kart çıksa kim ne diyebilirdi? Takımın 2-1 gerideyken senin gözün bu derece dönüyorsa, mental olarak büyük sorunların vardır. İkinci devrede Trabzonspor neredeyse tamamen çekilip, kontrataklarla şans aradı. Nasılsa kalede gerçekten kalecileri de vardı! Uğurcan, ilk yarıdaki kritik kurtarışlarının yanına uzatmalardaki inanılmaz refleksini de ekledi.

23/27
YANAL NE ZAMAN MÜDAHALE EDECEK?

ENGİN VEREL:
Klasik olacak ama “Atanı ve tutanı iyi olan” Trabzonspor, istediğini aldı. Yüzde 90’lık şampiyonluk ihtimalini kimin yakaladığı da tabelada yazıyordu. Bütün istatistiklerde Fenerbahçe üstün olabilir. Başakşehir maçında da 29 şut çekip 2 gol atabilmişlerdi. Tabii Trabzon’a karşı 29 şut çekemeyeceğiniz için beraberlik golü gelmedi. F.Bahçe’nin bir maçta 3 gol atması için de sanırım 50 şut gerekiyor. Ersun Yanal, bu soruna ne zaman müdahale edecek acaba?

24/27
HÜSEYİN HOCA'NIN HATASI!

REHA KAPSAL:
F.Bahçe'nin 45. saniyede bulduğu gol motivasyonu yükseltmek yerine bozdu. Bundan sonraki süreçte tribünlerin yarattığı baskı ve yüksek enerjiyle beraber Trabzonspor daha coşkulu oynamaya başladı. Daha fazla öne çıktı, tam saha baskısını doğru yaptı. Fenerbahçe'nin bu golü maçın son 30 dakikasında gelseydi, kazanma şansı daha yüksek olabilirdi. Trabzonspor maça 4-3-1-2 diziliş ve baklava düzenli bir orta saha anlayışıyla başladı ve de ilk 25 dakikadan sonra 4-3-3 dizilişine geçti. Özellikle Sörloth performansı ve kalitesi yine ön plana çıktı. Uzun boylu olmasına rağmen çevik ve de golü koklayan bir oyuncu... Bu farkını da istikrarlı oyunu ile derbiye de yansıttı. Golünü de attı. Yusuf Sarı'yla maça başlaması Hüseyin hocanın hatasıydı. Hazır olan Giuilherme tercih edilmeliydi ilk 11'de...

25/27
NOVAK'IN GOLÜ ÇOK KRİTİKTİ

REHA KAPSAL:
Novak her zamanki gibi sürpriz golcülüğünü gösterdi. Yine önemli bir anda sahneye çıkarak Trabzonspor'un maçı kazanmasında önemli bir rol üstlendi. Tabii iki takımın kaleci performansı da öne çıktı. Ama Uğurcan, Altay'a göre daha fazla net kurtarışlar yaparak maça damga vurdu. Özellikle ilk yarı çok yüksek tempoda oynandı. Kaliteli bir oyun vardı sahada ve seyir zevki yüksekti. Dirar'ın orijinal mevki olmayan sol bekteki bireysel pozisyon hatasından sonra Trabzonspor'un golü bulduğunu söylemek gerekiyor. İkinci yarı Fenerbahçe oyuna ortak olmak adına risk aldı ve daha fazla öne çıktı. Trabzonspor da skoru koruma içgüdüsüyle kendi ceza alanında topu rakibine bırakarak savunma yapmayı tercih etti. Bunu bir bölümde yapsa doğru ama ikinci yarının genelinde yapmasının sıkıntısını da yaşayabilirdi.

26/27
ERSUN YANAL FARKLI BAŞLAYABİLİRDİ

REHA KAPSAL:
Tolga Ciğerci koşu mesafesi yüksek bir oyuncu... Yalnız beceri ve teknik eksikliği var. Ersun Yanal, Ferdi veya Deniz tercihiyle de maça başlayabilirdi. Topu rakip ceza sahası içine bu kadar getirmişken Deniz ve Emre değişikliğinden önce Mevlüt hamlesi gelebilir, Vedat'la beraber iki santrfora dönebilirdi. Emre ve Deniz hamlesinden sonra Ozan'ın sağ çizgide oynaması da çok yanlıştı.

27/27
FENERBAHÇE SIKINTI YAŞAYACAK GİBİ

REHA KAPSAL:
Fenerbahçe'nin son maçlarda deplasman sıkıntısı olmasa bile bu savunmasıyla böyle sert maçlarda sıkıntı yaşayacak gibi görünüyor. Bu savunma eksikliğini çalışarak ve doğru tercihlerle giderecek olan Ersun Yanal'dır. İki takımın arasındaki temel fark; Fenerbahçe'nin maçı kaybetmemeye çıkması, Trabzonspor'un ise kazanmak için sahada olmasıydı... Bu önemli iki anlayışın farkını da Trabzonspor kendi lehine çevirmesini bilerek sahadan 3 puanla ayrıldı..


Mourinho'dan yönetime rapor: Zam istedi ama kendisine değil

Arrow

Fred'den 'özel' hamle

Arrow

Jose Mourinho rotasyona gidiyor

Arrow

Fenerbahçe'den İsmail Yüksek için sürpriz karar

Arrow

13 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Fenerbahçe, Jayden Oosterwolde'nin bonservisini belirledi

Arrow

İngiliz teknik direktörden Osayi-Samuel transferi için flaş açıklama geldi

Arrow

Ali Koç'un seçim vaadi gerçekleşiyor: Fenerbahçe'de stadyum için 3 proje

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.