Fenerbahçe'de 4 ayrılık 1 transfer! İmzalar atılıyor
26.01.2020

1/16
Süper Lig'de sezonun ikinci yarısına Gaziantep FK galibiyetiyle başlayan Fenerbahçe'de ara transfer çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Harcama limitini aşması sebebiyle transferde eli kolu bağlanan ve şu an için takviye yapamayan sarı-lacivertliler, 4 oyuncusuyla yollarını ayırmaya hazırlanırken, Frankfurt'tan kiralanan Gineli stoper Simon Falette'in ardından bir transferi daha bitirmeye hazırlanıyor. Fenerbahçe son dakika transfer haberleri...

2/16
Süper Lig'de Medipol Başakşehir maçıyla birlikte zorlu bir döneme girecek olan Fenerbahçe'de 31 Ocak'ta sona erecek olan ara transfer dönemi için çalışmalar devam ediyor.

3/16
TFF'nin belirlediği harcama limitini aşması sebebiyle şu an için takviye yapamayan ve yeni transferi Simon Falette'e lisans çıkaramayan sarı-lacivertliler için federasyon, 16 milyon TL'lik limit artırımı uygulasa da Fenerbahçe Kulübü'nden hala 19 milyon TL'lik bir limit aşımı bulunduğu açıklanmıştı.

4/16
Geçtiğimiz sezon Chelsea'den kiralanan Victor Moses'ın Inter'e transferinin ardından limit aşımını yaklaşık 4 milyon TL'ye indiren Sarı Kanarya, kadroda düşünülmeyen isimleri elinden çıkararak limit aşımı engelini ortadan kaldırmayı planlıyor.

5/16
Bu doğrultuda somut adımlar atmaya hazırlanan Fenerbahçe'de takımdan ayrılacak olan 4 isim kesinleşirken, ayrılıkların ardından ikinci transfer de imzayı atacak. İşte detaylar...

6/16
ADIL RAMI

Fenerbahçe, sezon başında 1+1 yıllık sözleşme imzaladığı ancak istenen performansı alamadığı Adil Rami ile yollarını ayırıyor. Falette'in transferinin ardından takımdan gönderilmesine kesin gözüyle bakılan Fransız stoperin de Fenerbahçe'de mutsuz olduğu ve menajerine kendisine kulüp bulması yönünde talimat verdiği öğrenildi.

7/16
MIHA ZAJC

Sarı-lacivertlilerin geçtiğimiz sezon ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Miha Zajc'ın ayrılığı sezon başında da gündeme gelmiş ancak Sloven oyuncu takımda kalmıştı. Yönetim, Zajc için sezon başında Leicester City, Genoa ve Zenit gibi takımların gündemine gelmiş ancak teklifler yetersiz bulunduğu için oyuncu takımda kalmıştı.

8/16
Son olarak Brescia'nın talip olduğu 25 yaşındaki orta saha oyuncusunun önümüzdeki günlerde İtalya'ya gitmesi bekleniyor. Moses ile yollarını ayırarak 2.5 milyon Euro'luk yükten kurtulan Fenerbahçe'nin Zajc'ı da 3.5 milyon Euro'ya İtalyan ekibine göndermesi bekleniyor.

9/16
TOLGAY ARSLAN

Fenerbahçe'nin limit aşımı sorununu ortadan kaldırmak için takımdan göndermeyi düşündüğü isimlerden birisi de Tolgay Arslan... Sarı-lacivertli takımın orta saha rotasyonundaki genişlik sebebiyle forma şansı bulmakta zorlanan Tolgay'ın adı Çaykur Rizespor ile anılıyor. 29 yaşındaki futbolcunun Fenerbahçe ile olan sözleşmesi 2022 yılına kadar devam ediyor.

10/16
ALPER POTUK

Sezon başında maaşında büyük bir indirime giderek sarı-lacivertlilerin takdirini kazanan ancak bulduğu şansı iyi değerlendirmeyen Alper Potuk da gönderilecek isimler arasında yer alıyor. Kadrosunu daraltmak zorunda olan Ersun Yanal, iyi bir teklif gelmesi durumunda Alper'in de elden çıkarılmasına onay verdi.

11/16
RODRIGUEZ TRANSFERİ BİTTİ

Geçtiğimiz haftalarda Eintracht Frankfurt'tan Simon Falette'i kiralayan ancak limit aşımı nedeniyle oyuncuya lisans çıkartamayan Sarı Kanarya, Gineli futbolcuya lisans çıkarmaya hazırlanırken, transferi için uzun süredir uğraş verilen Ricardo Rodriguez ile ilgili de sıcak gelişmeler yaşanıyor.

12/16
İtalyan gazeteci Nicolo Schira, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Fenerbahçe'nin Milan ve Ricardo Rodriguez cephesiyle anlaşmaya varıldığını açıkladı.

13/16
SATIN ALMA OPSİYONU 5 MİLYON EURO

Haberin detayında daha önce Rodriguez için 9 milyon Euro'luk zorunlu satın alma opsiyonu isteyen Milan'ın 5 milyon Euro'luk satın alma opsiyonunu kabul ettiği ve tarafların el sıkıştığı kaydedildi.

14/16
RICARDO RODRIGUEZ KİMDİR?

Tam adı Ricardo Ivan Rodriguez Araya olan futbolcu, 25 Ağustos 1992 tarihinde İsviçre'nin Zürih kentinde dünyaya geldi. Futbola Zürih altyapısında başlayan ve aynı takımla profesyonel futbol kariyerine adım atan Rodriguez, 2012 yılında 8.5 milyon Euro karşılığında Wolfsburg'a transfer oldu.

15/16
Alman ekibinde 5.5 sezon geçiren yıldız futbolcu, gösterdiği başarılı performansla Milan'ın dikaktini çekti ve 2017 yılında 15 milyon Euro'ya İtalyan devine gönderildi. Milan'da yeteri kadar forma şansı bulamayan ve bu sezon çıktığı 5 maçta 387 dakika süre alan İsviçreli futbolcu, gol ve asist katkısı üretemedi.

16/16
Aslen Şilili olan ve sol bekin yanı sıra stoperde de oynayabilen 1.80 boyundaki futbolcu, İsviçre Milli Takımı ile çıktığı 75 maçta 8 gol kaydetti. Kulübüyle olan sözleşmesi 2021 yılına kadar devam eden Ricardo Rodriguez'in güncel piyasa değeri ise 10 milyon Euro.


Tadic'e sürpriz teklif: Hiç düşünmeden kararını verdi

Arrow

Mourinho geri adım atmayacak: En büyük sıkıntı ortaya çıktı

Arrow

Ferdi Kadıoğlu'nun yerine transfer geliyor: İşte Mourinho'nun istediği isim

Arrow

Cengiz Ünder için sürpriz transfer ihtimali belirdi

Arrow

14 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Mourinho'dan yönetime rapor: Zam istedi ama kendisine değil

Arrow

Fred'den 'özel' hamle

Arrow

Jose Mourinho rotasyona gidiyor

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.