Fenerbahçe'de 3 transfer bombası birden patlıyor!
10.01.2020

1/11
Fenerbahçe'de ara transfer dönemi için çalışmalar son sürat devam ediyor. Teknik Direktör Ersun Yanal ve Sportif Direktör Damien Comolli, takımın ilk 17 haftadaki performansını analiz etti. Özellikle Hasan Ali Kaldırım'ın yaşadığı ağır sakatlık sarı lacivertlilerin başını ağrıtırken, milli oyuncu yerine Nabil Dirar'ın forma giymesine sebep oldu. Yanal, Hasan Ali yerine sol bek pozisyonunda Nabil Dirar'ı tercih etse de, istendiği verimi alamadı.

2/11
Öte yandan Fenerbahçe'ye geldiği günden bu yana attığı gollerle adeta taraftarın sevgilisi olan Vedat Muriç'in olası sakatlığı sonrası forvet hattında yaşanılacak aksaklık, şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe'ye ağır yara almasına sebebiyet verebileceği belirtildi.

3/11
3 POZİSYONA NOKTA ATIŞ

Fenrbahçe, son olarak Simon Falette'yi kadrosuna dahil ederk stoper bölgesini güçlendirirken, sıra sol bek mevkisine geldi. Sarı lacivertli kulüp, FFP kıskacından dolayı mali olarak pergelini açamasa da, kısıtlı bütçe ile doğru transferler yapmaya devam etmek istiyor.

4/11
Bu bağlamda savunmanın solu için arayışlarını sürdüren Sarı Kanarya'nın hedefindeki isimlerden birinin de şu anda Fransa'nın Troyes formasını terleten Pape Souare olduğu kaydedildi. Souare, tam 5 sezon boyunca Premier Lig ekibi Crystal Palace'da oynamasının ardından Troyes'a transfer olmuştu. Başarılı oyuncunun bu sezon Fransız temsilcisi ile sözleşmesinin sona ermesi, Fenerbahçe'nin bu konuda elinin güçlenmesine sebep oldu.

5/11
2. BOMBA BERISHA!

Transferde atağa kalkan Fenerbahçe'de bir diğer başlık forvet hattı için açıldı. Sarı lacivertliler, Muriç'in yokluğunu aratmayacak ve takıma kolay adapte olabilecek bir ismi dahil ederek sezonu kayıpsız atlatmanın planlarını yapıyor. Bu bağlamda Fenerbahçe, rotasını Mergim Berisha'ya çevirdi. Şu anda Avusturya ekibi Salzburg'da forma giyen 21 yaşındaki Alman forvet, 1,86 boyunda ve sağ ayağını etkili olarak kullanılıyor. Almanya'nın Berchtesgaden şehrinde dünyaya gelen golcü futbolcu, forvet hattının yanısıra 1 numara mevkiinde ve orta sahada da oynayabiliyor.

6/11
Kariyerine Salzburg altyapısında başlayan Berisha, U15, U16, U18 formalarını terletmesinin ardından 2015-16 sezonunda FC Liefering'e gönderildi ve aynı sezon yeniden Salzburg'a döndü. 2017-18 sezonunda LASK Linz'e kiralanan Berisha, daha sonra Alman ekibi 1.FC Magdeburg'a kiralandı. Ardından 2018-19 sezonunda SC Rheindorf Altach'a kiralanan 21'lik golcü, burada çıktığı 19 müsabakada 7 gol 4 asistlik performans sergileyerek dikkatleri üzerine çekti. Berisha, bu sezon ise Salzburg ile 20 müsabakada rol aldı ve 9 gol 6 asistle oynadı.

7/11
3. BOMBA PAPISS CISSE!

Fenerbahçe transfer gündeminin en sürpriz isimlerinden biri olan Senegalli golcü Papiss Cisse için sarı lacivertliler ciddi anlamda nabız yoklamaya başladı. Kariyeri boyunca Génération Foot, AS Douanes (Dakar), FC Metz B, FC Metz (A takımı), AS Cherbourg, LB Châteauroux, SC Freiburg, Newcastle United ve Shandong Luneng Taishan takımlarında forma giyen yıldız oyuncu son olarak Alanyaspor'a tansfer olmuştu.

8/11
2011-12 sezonunda Newcastle'a 12 milyon euro gibi hatrı sayılır bir rakam ödeten Cisse, adeta bir gol makinesi... Yıldız golcü, bu sezon Alanyaspor forması ile şimdiye dek 15 müsabakada forma giydi ve 12 gole imza attı... Bu istatistik, Fenerbahçe'yi transfer için en çok iştahlandıran etmenlerden biri oldu...

Öte yandan sarı lacivertli kurmaylar, “Yeni Webo'muz olur“ dediği transfer için çalışmalara başlarken, Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu'dan kolaylık yapması istenecek.

9/11
G.SARAY İDDİASI

Bir diğer yandan Papis Cisse için Galatasaray iddiası ortaya atılmıştı. Buna göre sarı kırmızılıların, ara transfer döneminde Mbaye Diagne'yi Brugge'den geri çağıracağı ve Cisse'yi kadrosuna dahil edebilmek için takas teklifinde bulunacağı belirtilmişti.

10/11
CISSE BEKLEMEDE

Cisse'nin ise bu gelişmeleri ilgiyle takip ettiği ve önce Alanyaspor, ardından kendisine gelecek transfer tekliflerini değerlendirmek istediği aktarıldı.

11/11
WEBO GİBİSİ GELMEMİŞTİ!

2012-13 sezonunun ara transer döneminde Başakşehir (Eski adıyla İstanbul BŞB) forması giyen Kamerunlu golcü Pierre Webo, 3 milyon euro bedelle Fenerbahçe'nin yolunu tutmuştu. Sarı lacivertli forma ile gösterdiği performansla Fenerbahçe tarihinin en iyi ara transferleri arasında yer alan golcü futbolcu, yarım sezonda 10 gol atma başarısı göstermiş, 2014'te de teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde şampiyonluk sevinci yaşamıştı.


Tadic'e sürpriz teklif: Hiç düşünmeden kararını verdi

Arrow

Mourinho geri adım atmayacak: En büyük sıkıntı ortaya çıktı

Arrow

Ferdi Kadıoğlu'nun yerine transfer geliyor: İşte Mourinho'nun istediği isim

Arrow

Cengiz Ünder için sürpriz transfer ihtimali belirdi

Arrow

14 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Mourinho'dan yönetime rapor: Zam istedi ama kendisine değil

Arrow

Fred'den 'özel' hamle

Arrow

Jose Mourinho rotasyona gidiyor

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.