Dev derbi öncesi Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın son durumu
22.12.2019

1/20
Fenerbahçe'de koltuğu sallanan Ersun Yanal, geleceğini belirleyeceği karşılaşmada rakibini devirip rahatlamak istiyor. En büyük avantajı tribünleri dolduracak 45 bin taraftarı... Peş peşe Avrupa, lig ve kupada üç maçını kaybeden Beşiktaş'ta ise Abdullah Avcı, zorlu deplasmanda kazanıp yeniden çıkışa geçmenin hesaplarını yapıyor.

2/20
SAMANDIRA'DA MORAL DURUMU

Fenerbahçe, derbi haftasına sorunlu başladı. Son dört deplasmanda kazanamayan sarı-lacivertli ekipte teknik direktör Ersun Yanal, ilk etapta kadroda bazı değişikliklere gitmeyi düşündü. Bu isimlerden ilki Max Kruse idi...

3/20
ÜMRANİYE'DE MORAL DURUMU

Üst üste yaşanan kayıplar sonrası Beşiktaş'ta en önemli konu moraldi. Teknik heyet, hafta boyunca bire bir görüşmelerle motivasyonu yukarı çekmeye çalıştı.

4/20
YANAL'DAN KRUSE SÜRPRİZİ

Ersun Yanal, Kruse'nin derbide kulübeden gelerek takıma katkı sağlayabileceğini düşündü. Hatta idmanlarda Krusesiz 11 üzerinde çalışıldı. Ancak Kruse, Yanal ile görüşüp formayı istedi.

5/20
RUIZ VE N'KOUDOU GERİ DÖNDÜ

Beşiktaş adına en sevindirici gelişme Victor Ruiz ve N'Koudou oldu. Çalışmalara başlayan iki oyuncunun dönüşüyle yedek kulübesi güçlendi.

6/20
GARRY RODRIGUES YERİNE TOLGA

Birebir görüşmenin ardından Yanal'ın fikri değişti ve Kruse'yi 11'e almaya karar verdi. Cezalı Rodrigues'in yerine ise Tolga Ciğerci sol kanada monte edildi.

7/20
AVCI'NIN İKİ DERBİ KOZU

Abdullah Avcı'nın özel olarak üzerinde durduğu isimler Caner Erkin ve Burak Yılmaz. Avcı, bu iki ismin tecrübelerine çok güveniyor.

8/20
VOLKAN VE EMRE, MENTAL OLARAK HAZIRLADI

Antrenör Volkan Demirel ve kaptan Emre Belözoğlu, hazırlıklarda aktif rol oynadı. Derbi havasının farklı olacağını anlatan tecrübeli isimler, Beşiktaş'ın zayıf noktalarıyla ilgili bilgilendirmeler de yaptı.

9/20
LJAJIC'İ ÖZEL HAZIRLADILAR

Ljajic'i adeta kampa alan siyah-beyazlı teknik ekip, derbide sorumluluğu üstlenmesini ve takımı yönlendirmesini istedi.

10/20
FENERBAHÇE'DE ÖDÜL VEYA PRİM YOK

Yönetim hafta içinde bir müdahaleden kaçınarak takımı kendiyle baş başa bıraktı. Bundaki amaç, derbinin diğer maçlardan farklı olmadığını göstermekti. Bu karşılaşmaya dair herhangi bir ödül ya da prim konulmadı.

11/20
İLK 11 SÜRPRİZİ LENS

Lens, devre arası yaklaşırken kendine geldi. Son maçlarda sonradan oyuna girip takıma büyük katkı veren Hollandalı, Diaby ile forma rekabetine girdi. Avcı da taktik idmanlarda Lens'i 11'de oynattı.

12/20
TARAFTAR, TAKIMIN YANINDA

Taraftar yine üzerine düşen görevi yaptı. Samandıra'ya giden sarı-lacivertli taraftarlar, Ersun Yanal ve takımın yanında olduklarını net şekilde gösterdiler.

13/20
ATIBA VE ELNENY'NİN SORUMLULUĞU BÜYÜK

Fenerbahçe'nin savunmada zafiyet yaşadığını düşünen Abdullah Avcı, rakibin savunma arkasına atılan toplarda başarısız olduğunu belirledi. Merkezde güçlü olan rakibi durdurmak adına Atiba ve Elneny'e de büyük iş düştüğü iletildi.

14/20
ERSUN YANAL BÜYÜK BASKI ALTINDA

Ersun Yanal, maç öncesinde üzerindeki baskı en fazla olan isim. Şayet bu maç kazanılırsa hoca nefes alacak. Aksi takdirde ise sadece Ersun Yanal değil, Comolli ve onun yaptığı transferler ciddi şekilde tartışmaya açılacak.

15/20
BURAK YILMAZ, KADIKÖY ZAFERİ İSTİYOR

Fenerbahçe'ye karşı Kadıköy'de galibiyet göremeyen Burak Yılmaz, derbiye bilendi. Kaptan, Kadıköy'de gol atıp zafer yaşamak istiyor.

16/20
ÖZEL KOREOGRAFİ GELİYOR

Taraftarlar özel bir koreografiyle derbiye damga vurmaya hazırlanıyor. Fenerbahçe sezonun en kritik maçlarından birine çıkarken, taraftarının gücünü iliklerine kadar hissedecek.

17/20
VIDA'YA ÖZEL MURIQI MARKAJI

En çok üzerinde durulan konu ise Vedat oldu. Kosovalı yıldızın topla sık buluşmasının önüne geçmek için Vida'dan Muriqi'i takip etmesi istendi.

18/20
KOÇ VE ÇEBİ, TANSİYONU İNDİRDİ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ile önceki gün bir araya gelerek maç öncesi tansiyonu indirdi. Hem Beşiktaş camiasına dostluk mesajı verildi hem de iki kulüp arasındaki gerilim sona ermiş oldu.

19/20
KARABORSADA 1000 TL'YE BİLET

Maça düşen tek gölge ise yine karaborsa oldu. Kale arkası biletlerinin derbi saatine kadar 1000 TL'ye kadar çıkması bekleniyor.

20/20
AVCI'NIN MOTİVASYON SÖZLERİ

Başakşehir'i çalıştırdığı dönemde Fenerbahçe'yi iki kez Kadıköy'de yenmeyi başaran Abdullah Avcı, beraberliğe razı olmamalarını istediği oyuncularına, “Son düdüğe kadar mücadele edeceksiniz“ talimatını verdi. [SABAH]


Tadic'e sürpriz teklif: Hiç düşünmeden kararını verdi

Arrow

Mourinho geri adım atmayacak: En büyük sıkıntı ortaya çıktı

Arrow

Ferdi Kadıoğlu'nun yerine transfer geliyor: İşte Mourinho'nun istediği isim

Arrow

Cengiz Ünder için sürpriz transfer ihtimali belirdi

Arrow

14 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Mourinho'dan yönetime rapor: Zam istedi ama kendisine değil

Arrow

Fred'den 'özel' hamle

Arrow

Jose Mourinho rotasyona gidiyor

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.