Fenerbahçe - Beşiktaş: Kim kazanacak?
21.12.2019

1/7
Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında Kadıköy'de oynanacak derbi öncesi spor yazarları beklentilerini ve tahminlerini yazdı.

2/7
ÖMER ÜRÜNDÜL: “KOLAY GOL YEMEMEK“

İki teknik adamın da sezon başından beri önemli yanlışlarını izliyorum. Yanal, takımın yapısına uymayan bir sistemde ısrar ediyor, takım savunması ciddi arızalar gösteriyor. Ofansif, göze hoş gelen futbol başarı için günümüzde geçerli olmuyor. Kolay gol yememek temel ilke olmalı. Avcı, sistem hocası. Olumsuz sonuçlardan sonra sistemi değiştirdi. Ancak o da takım tertibi ve de maç içindeki hamlelerde hatalar yapıyor. Kasımpaşa maçında yaptığı yanlışlarla şanslı bir galibiyet elde etti. Aynı yanlışları Malatya'ya yapınca cezası ağır oldu. Bakalım derbide iki teknik adam taktiksel olarak ve hamlelerle neler yapacak ben de merak ediyorum. (SABAH)

3/7
GÜRCAN BİLGİÇ: “YANAL, AVCI'DAN ÖNDE“

Türkiye'ye antrenör takımı kavramını getiren, laboratuvarı antrenman sahasına sokan, bilim üzerinden performans üretmeye çalışan iki hocadan bahsediyoruz. Avcı ilk defa büyük bir takım çalıştırıyor ve hedeflerin baskısına yeni yeni alışıyor. Tecrübesi ve kırılma anlarındaki karar refleksiyle Yanal, Avcı'dan önde. İki analiz dehasının birbirleriyle oynadığı satrancı izleyeceğiz. Bize çok keyifli ve konuşulacak, çok detayın olacağı bir karşılaşma izleteceklerini sanıyorum. (SABAH)

4/7
İLKER YAĞCIOĞLU: “DERBİNİN SÜRPRİZİ OZAN“

Şu anda iki takım da sıkıntılı. Fenerbahçe iyi başladığı ligde özellikle deplasmanlardaki puan kayıplarıyla hedefinin gerisinde kaldı. Beşiktaş ise kötü başladığı ligde 6 maçlık bir seri yakaladı, geçen hafta Malatya'ya mağlup oldu. Taraftarın desteği iç sahada oynadığı maçlar göz önüne alındığında Fenerbahçe'nin geleneği bozmayıp kazanması daha olası. Yıllardır evinde derbi kaybetmediği için bunun oluşturduğu güven Fener'in en önemli kozu. Taraftar desteği de var. Fenerbahçe kolay pozisyona giriyor. Kaybettiği maçlarda da kolay pozisyon buldular. Fener'in zaafı ise hızlı hücumlara önlem alamaması... Muriç, Gustavo ve Emre'nin performansı önemli. Sürpriz isim Ozan. Derbiye damga vurabilir. Ersun hocanın taraftarın gözündeki büyük kredisi neredeyse bitti. Kendi evinde Beşiktaş'a kaybetmek Ersun hocanın sonu olabilir. Beşiktaş'ın Abdullah Avcı ise 6 maçlık serinin ardından taraftarla barışmıştı. Geçen haftaki mağlubiyetin ardından tribünler Sergen Yalçın diye bağırdı. Yani Beşiktaş tribünleri Abdullah Avcı'yı tam benimseyemedi galiba. (TAKVİM)

5/7
LEVENT TÜZEMEN: “BEŞİKTAŞ BİR ADIM ÖNDE“

Ersun Yanal ile Abdullah Avcı arasında belirgin bir fark yok. İki hoca geniş kadrolarını isabetli olarak kullanamadı. Ersun Yanal'ın Kadıköy'deki en büyük şansı F.Bahçe takımı, seyircisiyle birlikte çok coşkulu ve arzulu oynuyorlar. Abdullah Avcı'nın en büyük avantajı ligde son haftalarda Karius, Vida, Elneny, Atiba, Ljajic, Burak beşlisinden etkili bir omurga yaratması. Bu omurga Beşiktaş'ın Malatya maçı hariç ligdeki çıkışına etki etti. Yanal'ın derbideki en önemli kozu, Vedat Muriqi olacaktır. Ama F.Bahçe Rodrigues'in yaptığı hızlı hücumları arayacaktır. Kadıköy'de Beşiktaş'ı bir adım önde görüyorum. (SABAH)

6/7
OKTAY DERELİOĞLU: “SAVUNMALAR, BELİRLEYİCİ“

Derbilerin havası başka olur. Malatya mağlubiyetinden sonra tekrar hava bulmak adına Fenerbahçe'yi yenmek isteyecektir. En kötü yenilmek istemeyecektir. İki takım da yaralı.. İki takımın da çıkış maçı olabilir. İki hoca da çıkış maçı olarak görüyor. F.Bahçe'nin saha avantajı var. Beşiktaş'ın o baskıdan çıkacak oyuncuları var. O anki form grafiği sonucu belirleyecek. Ljajic Beşiktaş'ın en teknik oyuncularından. İstenileni veremedi. Rebocho'nun yerine Caner forma giyecektir. Abdullah hoca onda ısrar ediyor. Nkodou ile başlayacaktır Abdullah hoca. İki takımın da özel oyuncuları var. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın stoperlerinin performansı belirleyici olacaktır. Ancak iki takım da geriden oyun kuramıyor. Bu bölge belirleyici olabilir. Abdullah hocanın kredisi biraz daha fazla gibi. Ersun Yanal kaybederse Fenerbahçe ile yolları ayrılabilir. Beşiktaş kaybederse taraftarlardan yine sesler yükselmesi büyük ihtimal. Şunu da belirtmek gerek, eski derbilerin havası yok. Yabancı oyunculara özellikle derbinin önemini anlatmak zor. (TAKVİM)

7/7
SİNAN VARDAR: “ESKİ ERSUN YANAL YOK“

Ersun Yanal, benim yıllar evvel çok beğendiğim bir teknik adamdı. Çünkü Almanya'dan gelen Tevfik Köse, Selçuk İnan, Hakan Balta gibi oyuncuları keşfetti ama maalesef bu özelliğini kaybetti. Fenerbahçe'de o Ersun gitti, yerine başka bir Ersun geldi. Abdullah Avcı da benzeri… 17 yaş Milli Takımı'na bir ivme kazandırdı ancak Başakşehir'de Cengiz dışında genç bir ismi kazandırmadı. Bu nedenle benim için ikisi de kayıptır. Hayretler içindeyim! Açıkça söylemek gerekirse iki teknik adam da ülke futbolumuza gelecek adına katkı yapmıyor ve bu konuda ümit de vermiyor.(SABAH)


Tadic'e sürpriz teklif: Hiç düşünmeden kararını verdi

Arrow

Mourinho geri adım atmayacak: En büyük sıkıntı ortaya çıktı

Arrow

Ferdi Kadıoğlu'nun yerine transfer geliyor: İşte Mourinho'nun istediği isim

Arrow

Cengiz Ünder için sürpriz transfer ihtimali belirdi

Arrow

14 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Mourinho'dan yönetime rapor: Zam istedi ama kendisine değil

Arrow

Fred'den 'özel' hamle

Arrow

Jose Mourinho rotasyona gidiyor

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.