Fenerbahçe Beko'daki 'çöküş'ün 5 esas nedeni
20.12.2019

1/6
FENERBAHÇE BEKO NEDEN BU DURUMDA?

Fenerbahçe Beko, EuroLeague'in kapalı lig sistemine geçmesi sonrası ilk kez 15 maçta 10 mağlubiyet aldı. Geçen sezon 15. hafta geride kaldığında 14 galibiyeti olan sarı lacivertliler, Nicolo Melli ve Marko Guduric'in yokluğunu kağıt üzerinde iyi doldurdu ancak bu bir türlü sonuçlara yansımadı. Takım, geçen sezon Final Four öncesi sakatlıklarla yaşadığı çöküşün önüne bir türlü geçemedi. (Haber-Yorum: Hakan Celep)

2/6
SAKATLIKLAR

Fenerbahçe'yi sezon başında sakatlıklar, şu an ise tek bir sakatlık çok kötü halde etkiliyor; Jan Vesely. Melli gittikten sonra adam değişmeli savunmayı uygulayabilecek tek uzun olan Vesely'nin yokluğunu Fenerbahçe bir türlü dolduramıyor. Geçen sezon MVP ödülünün sahibi olan Vesely, geçen sezon Final Four'da döndüğünde de, bu sezon döndüğünde de eski atletizmi, hızı ve patlayıcılığından çok uzaktı. Pota altında ortalama düzeyde bile bir savunmacısı olmayan Fenerbahçe, bu nedenle savunmada çok büyük sıkıntı yaşıyor.

3/6
POTA ALTI SAVUNMASI

Fenerbahçe'nin pota altı savunması çökmüş durumda. Ahmet Düverioğlu ve Vladimir Stimac, sert olsa da kapatamıyor. Derrick Williams ve Joffrey Lauvergne ise pota altında kısa oyuncuları bile durdurmakta, caydırmakta güçlük yaşıyor. Buna kısa oyuncuların savunmada kötü olması da eklenince Fenerbahçe Beko, rakiplerini durdurmakta güçlük yaşıyor.

4/6
KISA OYUNCU SAVUNMASI

Fenerbahçe'de Zenit maçında dikkat çeken bir nokta vardı. Zenit'in EuroLeague düzeyinde elit kısa oyuncusu olmasa bile Nando De Colo ve Kostas Sloukas sahadayken “-11“ sayı farkı oluştu. Yani, Fenerbahçe yıldız gard ikilisi sahadayken Zenit'ten 11 sayı fark yedi. Bu iki oyuncunun da savunmalarının çok kötü olması nedeniyle Fenerbahçe, pota altında da caydırıcı gücü olmadığı için atsa bile durduramaz oldu.

5/6
MENTAL ÇÖKÜŞ

Fenerbahçe üst üste aldığı moral bozucu mağlubiyetler nedeniyle mental bir çöküş içerisinde. Aynı zamanda, son yıllarda sürekli Final Four yapan ekip zihinsel olarak da büyük bir yorgunluk yaşıyor. Kadronun iskeletindeki birçok oyuncu aynı. Fakat, başarısızlığın nedenlerinden biri de toparlanma maçı olabilecek Zalgiris, Khimki, Panathinaikos ve Zenit maçlarında takımın son dakikalarda ve hatta son saniyelerde aldığı mağlubiyetler de işin tuzu biberi oldu.

6/6
FİKSTÜR YOĞUNLUĞU

EuroLeague'in 18 takımla olmasından en çok etkilenen takımlardan biri Fenerbahçe oldu. FIBA Dünya Kupası'nda birçok oyuncusu forma giyen Fenerbahçe, turnuva bittikten sadece 1 hafta sonra EuroLeague'e başladı. Arada boşluk olmadan giden Fenerbahçe, şayet 1 hafta - 10 günlük boşluğu olsaydı bile toparlanabilmek için bir fırsat yakalayabilirdi. Dur durak bilmeyen fikstür temposu, Fenerbahçe'ye ayağa kalkmak için fırsat vermiyor.


Tadic'e sürpriz teklif: Hiç düşünmeden kararını verdi

Arrow

Mourinho geri adım atmayacak: En büyük sıkıntı ortaya çıktı

Arrow

Ferdi Kadıoğlu'nun yerine transfer geliyor: İşte Mourinho'nun istediği isim

Arrow

Cengiz Ünder için sürpriz transfer ihtimali belirdi

Arrow

14 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Mourinho'dan yönetime rapor: Zam istedi ama kendisine değil

Arrow

Fred'den 'özel' hamle

Arrow

Jose Mourinho rotasyona gidiyor

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.