Ali Şen'den canlı yayında çarpıcı sözler
29.11.2019

1/11
Fenerbahçe'nin Eski Başkanı Ali Şen, sarı-lacivertlilerin gündemine yönelik çarpıcı sözler sarf etti. “Bu sene ve gelecek sene için şampiyonluğa açız“ diyen Şen, Ali Koç yönetiminin iyi bir kadro kurduğunu ve şampiyon olunamazsa bunun sorumlusunun teknik direktör Ersun Yanal olacağını ifade etti. Ayrıca Şen, Kosovalı golcü Vedat Muriç hakkında da övgü dolu sözler söyledi.

2/11
Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Ali Şen'in açıklamaları şu şekilde:

Ali Şen: “Fenerbahçe, yavaş oynayan bir takım olmaya başladı“

Damien Comolli sanırım benim dediklerimi okuyor (gülerek). Kadro olarak baktığımızda en iyi kadro Fenerbahçe'de. Başkan Ali Koç oyuncuları takıma kattı. Takımı çalışıracak olan Ersun Yanal. Eksiklerimiz neler? Normal zekadaki biri futboldaki eksikleri görür. Fenerbahçe yavaş bir takım olmaya başladı. Old Boys gibi, çok yavaş oynuyorlar. 60-70 dakikadan sonra güçleri bitiyor. Mental, vücut ve çabukluğun yansımaması... Dünya futbolunda herkes birçok maç izliyor, tüm ligleri görüyor. Süper Lig'in neresi Süper bilmiyoruz ama...

3/11
Ali Şen: “Fenerbahçe'nin iyi bir takım olmasını sağlayacak kişi Ersun Yanal“

Fenerbahçe'de en çok beğendiğim isim Vedat. Pozisyonu yaratmak için orta sahalara kadar geliyor. Zaman zaman gelip top çıkarıyor. Bu adamın yorulmaması mümkün değildir. Diğer futbolcular da Muriç gibi mücadele etmeli. Koşan, kendisini oyuna veren 7 oyuncu olsa yeter. Ama olmazsa bu takım gol de yer, karşı kaleye gitmekte de zorlanır. Bizim kondisyonerimizi tanımıyorum. Fenerbahçe'nin iyi bir takıma dönüşmesini teknik adam yapacak. Bu kadronun takım olması Ersun Yanal'a bağlı.

4/11
Ali Şen: “Vedat Muriç, benim için 1 numaradır“

Futbolcu dediğin zeki olacak. Yıllar önce 6 kilometre koşanlar yıldızdı. İkincisi güçlü olacaklar. Üçüncüsü yetenekli olacak. Kariyer yapmak için, kendisini yetiştirmek adına takımlarda oynayan futbolcular var. Fenerbahçe öyle bir takım olmamalı. Futbolcular yetişmiş olarak gelmeli. Tüm özellikleri kendisinde toplayabilmeli. Eksikler varsa tamamlanmalı. Fenerbahçe'de Vedat Muriç benim için 1 numaradır. Yanındaki arkadaşları da faydalı olursa, Fenerbahçe ligi açık ara birinci bitirir. Ancak; futbolcular 90 dakikayı bitirsek de gitsek düşüncesinde olmamalı. Sahada gücünü ekonomik kullanan futbolcular faydalıdır.

5/11
Ali Şen'den pozisyon bilgisi eleştirisi...

Yetenekli oyuncu, şampiyonluğa oynamak için mecbur olan bir takıma gider. Fenerbahçe'de pozisyon bilgisi konusunda yabancı oyuncular iyi durumda. Böyle görüyorum. Defans oyuncuları mesela nerede duracağını bilmeli. Nerede duracağını bilmeyen oyuncu takımına katkı sağlayamaz. Futbolcu saha içinde ne yapacağına kısa bir süre içinde karar vermeli.

6/11
“Ocak'ta transfer isteyen hocaya şüpheyle bakarım, kadro yeterli“

Erol Bulut, Sergen Yalçın gibi yeni antrenörler var. Böyle teknik adamlar cesur futbol oynatıyorlar. Fenerbahçe'nin kadrosu güçlü olmalı. Ben şu anda başkan olsam, antrenör benden Ocak ayında transfer istese o teknik adama şüpheyle bakarım. Bu kadro yeterli. Fenerbahçeli taraftarların hiçbir zaman kaş çatmayacakları futbolcu; sahada terinin son damlasına kadar koşacak, mücadele edecek futbolcudur.

7/11
Adil Rami için ne düşünüyor?

Adil Rami'yi çok tanımam. Ama Fransa Milli Takımı'nda yer aldı. Fransa'da oynayacak birçok futbolcu var. Fenerbahçe'de defansta eksikler var. Tecrübe, güç, güven, mental durumu... Bu çok önemli. Defans oyuncuları tecrübeli olmalı.

8/11
Ali Şen: “İstatistik her şey değil, Fenerbahçe'nin şampiyon gibi oynaması lazım“

Ali Koç'un Ersun Yanal'a, “Şampiyon yap, yoksa gidersin“ gibi bir şey dediğini sanmıyorum. Fenerbahçe puan olarak aşağıda değil. Fenerbahçe'nin futbolcularının kalite yönünden açık ara şampiyon olabilecek durumda olması lazım. Ali Koç oyuncuları aldı. Ersun Yanal en iyi takımı oluşturmalı. Sadece istatistik önemli değil. Bazen sizi yanıltır. Geçen sene kadro çok iyi değildi. Şampiyon olamazsak bunun ilk sebebi; sevdiğim, beğendiğim Ersun Yanal olur. Göztepe maçından başlayarak, Fenerbahçe'nin şampiyon gibi oynaması lazım. Galatasaray ve Beşiktaş da uzun yıllar şampiyon olamamıştı. Fenerbahçe taraftarları da şampiyonsuz geçen yıllara alışamaz.

9/11
Ali Koç: “Ali Koç'un Vedat Muriç gibi bir oyuncuyu bırakacağını sanmıyorum“

Vedat Muriç ile ilgili transfer haberleri var. Menajerinin çok iyi olması lazım. Vedat Muriç 10 üzerinden 9'u alır. Fenerbahçe'de tecrübe de kazandı. Fenerbahçe, Avrupa'da da başarılı olmak istiyorsa Vedat gibi oyuncuya ihtiyacı var. Kendisine pozisyon yaratan bir oyuncu olması değerli. Bu ender görülen bir yetenektir. Dünyanın en büyük takımları Vedat'a formasını verir. Ancak; Ali Koç'un böyle bir futbolcuyu satacağını sanmıyorum. Futbolcular süratli, güçlü olmak zorunda. Güçlü olmaları da teknik kadroya bağlı.

10/11
Merih Demiral için övgü dolu sözler...

Merih Demiral her zaman oyunun içinde. Bayıldığım bir oyuncu. Her şeyi santim santim takip eden bir oyuncu. Fenerbahçe altyapısında yetiş, Portekiz'de oyna şimdi ise nerelerde? Juventus, oyuncu seçerken dünyayı tarıyor. Merih nerede duracağını bilen bir oyuncu. Milli Takım'da çıkardığı topu hatırlıyoruz. İtalya'da A sınıf futbol oynanıyor. Avrupa futbolu bugün eskisi gibi değil. United'ı 40 yıldır yenilmez durumdayken yenmiştik. Ruh önemli.

11/11
Ali Şen'den şampiyonluk yorumu: “Şampiyonluğa açız“

Fenerbahçe'de as futbolcular olmalı. Avrupa'da herkes golcü arıyor. Golcü bulmak zor. Bu sene ve gelecek sene için açlık çekiyoruz. Şampiyonluğa olan açlıktan bahsediyorum. Devre arasında kimse gitmesin. Ersun Yanal, koşan, pres yapan bir takımı ortaya çıkarmak durumundadır. Çok iyi bir takım yapacaktır. Bunu yapsın derim.


Fenerbahçe'nin listesindeki 20'lik Arjantinliyi açıkladılar: Medina'nın alternatifi

Arrow

Fenerbahçe'de Cenk Tosun gelişmesi: Karar çıktı

Arrow

15 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Tadic'e sürpriz teklif: Hiç düşünmeden kararını verdi

Arrow

Mourinho geri adım atmayacak: En büyük sıkıntı ortaya çıktı

Arrow

Ferdi Kadıoğlu'nun yerine transfer geliyor: İşte Mourinho'nun istediği isim

Arrow

Cengiz Ünder için sürpriz transfer ihtimali belirdi

Arrow

14 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.