Spor yazarlarından Yeni Malatyaspor-Fenerbahçe yorumu!
25.11.2019

1/21
Spor yazarları, Fenerbahçe'nin Yeni Malatyaspor ile 0-0 berabere kaldığı maçı değerlendirdi.

2/21
DAHA KÖTÜ OYNANMAZ(GÜRCAN BİLGİÇ)

Her geçen dakika “bundan daha kötü oynanmaz“ diye düşünerek seyrettik maçı. Rakiplerinin aldığı sonuçları görüp, maçı mental olarak kazanmadan sahaya çıkmışlardı. Fenerbahçe'nin sezon başında çok beğendiğimiz, ısrarcı ve agresif vücut dilinden de eser yoktu sahada. Tıpkı geçen iki maçta da olduğu gibi. Milli Takım arasının grubu etkilememesi mümkün değil. Muriqi ve ardından Mevlüt de sakatlanınca, Alper'in denendiği forvet hattı ile “Bakalım; ne olacak?“ düzeni çıktı ortaya.

3/21
HAKEMLER KÖTÜ, F.BAHÇE YARIŞTA(GÜRCAN BİLGİÇ)

Tolga Ciğerci dışında her yere koşan, bir şeyler için çaba harcayan yoktu. Ustaların maçı haline dönüşen son bölümü, Malatyaspor da Fenerbahçe gibi “berabere bitsin“ havasıyla oynamaya başladı. Sayılmayan golü, Mete Kalkavan'ın yanlış yorumlarından bir tanesiydi. Tıpkı Emre'nin penaltı atışını kurtaran Farnolle'ün çizgiye basmadan hareket ettiğini tespit edememesi gibi. Ya da Mina'nın en azından ikinci sarı kartlık tekmesinde VAR'ın da aynı seyirci aşamasında kalması... Hakemler kötü, Fenerbahçe de yarışın içinde.

4/21
ŞAMPİYON YAPMAZ(GÜRCAN BİLGİÇ)

Ersun Yanal'ın galibiyeti aklında uzaklaştırıp, “Bir puanın“ önemine odaklandığı süreç. Değişmeyen ilk on bir iskeletinin ciddi bir rekabete sokulması, bundan sonraki maçların farklılaşması için şart. Tehdit eden takımdan, mücadele eden haline dönüşüyorlar. Bu görüntü bir takımı şampiyon yapmaz.

5/21
FAYDA SAĞLAYAMIYOR(ÖMER ÜRÜNDÜL)

Çok önemli 2 puan daha kaybedildi. Ersun Yanal Rodrigues'i oyuna geç aldı. Moses fiziki yetersizlikten katkı sağlayamıyor. Neredeee o Premier Lig'deki driplingleri… İlk yarıdaki çok net fırsatı da değerlendirmedi. Alper çok uzun maç eksikliklerinden sonra sırıtmadı. Bu maç bir gerçeği bir kere daha ortaya koydu. Emre Belözoğlu önde oynadığında takıma fayda sağlayamıyor.

6/21
ÇOK SKANDAL BİR HATADIR(ÖMER ÜRÜNDÜL)

Ersun Yanal'a bir önemli soru var: “Bana bir tane takım göstersin ki, zorlu bir rakiple deplasmanda oynuyor. Skorda denge var. İlk 20 dakika 40 metre genişlikte çizgi halinde yakalanıp nasıl iki net pozisyon veriyor?“ Mete Kalkavan'ın kaleciye faul gerekçesiyle goldeki kararı yanlış. Penaltıda VAR komedisi yaşandı. Hakem çalıp verseydi 'ağır karar' derdim. Ama böyle bir pozisyona VAR'ın müdahalesi çok skandal bir hatadır. Penaltıda da kalecinin önde olmasından dolayı tekrar edilmesi gerekiyordu.

7/21
FUTBOL CAHİLİ KALKAVAN(LEVENT TÜZEMEN)

Malatyalı oyuncuların temaslı oyununda hakem Mete Kalkavan sert faullere göz yumdu ve gergin bir ortam yarattı. Temposu ve pozisyonlarıyla futbol adına gözümün pasını silen mücadelede maalesef “Futbol cahili“ hakem Mete Kalkavan kararlarıyla saç-baş yoldurttu. Fenerbahçe'nin penaltısında Kalkavan'ın VAR'a gitmesi ne kadar doğruysa Malatya'nın golünde VAR'daki Mustafa Öğretmenoğlu'na teslim olup VAR ekranına gitmeden “Faul var. Gol iptal“ demesi skandaldı. MHK maalesef FIFA hakemlerine yaptırım uygulayamıyor.

8/21
KORKAKLIK ÜRÜNÜYDÜ(AHMET ÇAKAR)

Ersun Yanal derdi ki, “F.Bahçe defans yapmaz, yaptırır. Biz rakipten korkacağımıza, rakipler bizden korksun.“ Ama dün gördük ki gerek ilk 11, gerekse taktik anlayış tam bir korkaklık ürünüydü. Eğer Fenerbahçe'de Muriqi ve Mevlüt sakatsa Rodrigues yedekte olup da Alper ilk 11'de başlıyorsa bunun başka açıklaması olamaz. Fenerbahçe dün pozisyonlar bulsa da asla iyi oynamadı. Bol miktarda defansif orta saha oyuncularıyla rakibi durdurmayı, açık vermemeyi düşündüler. Maça baktığımızda kötü futbol, her iki takımın da yakalayıp cömertçe harcadığı pozisyonlar ve maalesef çok kötü bir hakem yönetimi vardı.

9/21
OPERASYON YAPILIYOR(AHMET ÇAKAR)

İddia ediyorum, Türk futbolunda en büyük operasyon VAR hakemlerince yapılıyor. Hakemi ne zaman davet edip ne zaman davet etmeyeceklerini planlıyorlar, skora ve takımın büyüklüğüne göre yapıyorlar. Dün bunun en canlı örneğini Malatya'da yaşadık. İlk yarıda Malatya'nın attığı bir gol var. Kaleci Altay, kale sahasını terk edip topa kafayla vuracak oyuncuya hamle yapıyor ve oyuncu topa kafayla da dokunuyor. Ama hakem golü iptal ediyor. Dünyada bir kişi buna faul desin, ben bir şey bilmiyorum. Ama VAR'dan tık yok. Mete yanlış görmüş olabilir ama VAR bu pozisyonlar için var.

10/21
ZORLA PENALTI VERDİRİYOR(AHMET ÇAKAR)

Gelelim penaltıya... Bence penaltı değil. Kitabi olarak bakarsanız penaltı ama günümüz futbolunun doğal akışında penaltı değil. Ve nitekim Mete penaltıyı vermiyor ama ne hikmetse VAR, Mete'yi davet ediyor ve adeta zorla penaltı verdiriyor. Bırakın bu pozisyonun penaltı olmasını FIFA protokolüne göre bu tür pozisyonlarda VAR daveti asla ama asla kabul edilemez ve istenmez.

11/21
TERCİHİ SÜRPRİZ OLDU(OKTAY DERELİOĞLU)

Yeni Malatya ile Fenerbahçe arasındaki maç her iki takımı da gitti geldi ancak taraflar golü bulamadı. Ersun Yanal'ın Alper Potuk tercihi ise sürpriz oldu. Alper yerine Moses en uçta denenebilirdi. Dün iki takım da orta alanda birbirine diş geçiremedi. Fenerbahçe'de Ozan-Emre-Gustavo üçlüsüne ek olarak Tolga da sahada olmasına rağmen Sarı- Lacivertliler bir türlü istediği pas trafiğini kuramadı. Bunda Fenerbahçe'nin stoperleri Zanka ve Serdar'ın da iyi top çıkaramaması da etkiliydi. Fenerbahçe gibi büyük bir takımın stoperlerinin topla ilişkileri daha iyi olmalı..

12/21
YANAL İSTEDİĞİNİ ALDI(OKTAY DERELİOĞLU)

Ersun hoca sahaya çıkardığı kadro ile 1 puana razı olduğunu gösterdi ve bunu da elde etti. Oyunun hakkı da beraberlikti. Hakemin Fenerbahçe lehine VAR'a giderek verdiği penaltı kararı da doğruydu. Malatya'nın iptal edilen golü ise gri bir pozisyondu..

13/21
BAŞARILI YAPTI(İLKER YAĞCIOĞLU)

Maç öncesi Fenerbahçe'nin ilk 11'i belli olduktan sonra sosyal medya adeta yıkıldı. Ersun hocanın Alper ile maça başlaması Rodrigues'i yedek bırakması çok konuşuldu. Herhalde Ersun hoca Malatyaspor'un fiziksel gücünü göz önünde bulundurarak, aynı sertlikte bir takımla karşılık vermek istemiş. Bunda da bir nebze başarılı olduğunu söyleyebilirim. Malatyaspor'a sadece bir tek pozisyon verdi. İşin defansif kısmını dün gece Fenerbahçe başarılı bir şekilde yaptı.

14/21
BU SEZON ANLAYIŞINA TERS(İLKER YAĞCIOĞLU)

Fenerbahçe defansta ne kadar iyiyse rakip kaleye gitmekte de bir o kadar yetersizdi. F.Bahçe taraftarının Ersun hocayı bu kadar çok sevmesinin sebebi sürekli hücumü düşünen, gol yememeyi değil, 'daha çok nasıl atarım' diyen bir teknik adam olması. Ama bu sezonki uygulamaları bu anlayışa ters. Maçın hakemi Mete Kalkavan'ın F.Bahçe lehine verdiği penaltı doğruydu. Malatya'nın iptal edilen golü ise tam anlamıyla bıçak sırtı bir pozisyondu.

15/21
KAYBEDENE YAZIK OLURDU(ERMAN TOROĞLU)

Maç başladı, iki taraf iyi futbol oynuyor, tempo da var. Ama ortaya, yani sahneye hakem çıkıyor. Kötü bir idare etmesi maçı gergin bir havaya sokuyor. Aslında futbolcular kötü niyetli değil. Ama maç gerilince haliyle futbolcuların kontak noktaları atıyor. Bu maçı iki taraftan biri kazansaydı diğerine yazık olurdu. Çünkü iki tarafın da pozisyonları vardı. Ama iki ekibin de kafasında 'önce mağlup olmayayım, işi sağlama alayım sonra Allah Kerim' düşüncesi vardı.

16/21
NET GOLDÜ, PENALTI DOĞRU(ERMAN TOROĞLU)

Malatya'nın attığı gol, hakemin iptal ettiği. Net gol. Hiçbir şekilde faul yok. Topa bakarak kafaya çıkan futbolculara doğru koşan kaleci Altay. Topu tutamıyor, elinden kaçırıyor. Gol oluyor. Hakem yanlış bir kararla iptal ediyor. Neden verdiğini ben anlamadım çünkü Malatyalı futbolcular kaleciye gitmiyor, doğrudan topa bakarak yükseliyor ve topa müdahale ediyorlar. Kaleci ise hem kendini dağıtıyor hem ortalığı dağıtıyor. Fenerbahçe'nin kazandığı ise net penaltı..

17/21
NASIL ŞAMPİYON OLACAK?(EMRE BOL)

Ersun Yanal Fenerbahçe'yi “yapan“ değil, “bozan“ bir takım haline getirdi. Sahaya çıkan 11'de Emre dışında rakibi şaşırtacak ikinci bir isim yoktu. Bu kadar bozanın olduğu takımın kazanmayı değil, beraberliği düşündüğü çok net görülüyor. Peki beraberliği kazanç sayan Fenerbahçe nasıl şampiyon olacak? Ersun Yanal bir sorum var. Vedat ve Mevlüt'ün yokluğunda Alper'i tercih etmeni anlayabilirim. Kanatları bozmak istemediğini düşünmüştüm. Peki Rodrigues'i neden yedek soyundurdun? Rodrigues yedek kalacağına pekala Vedat'ın yerinde oynayabilirdi. Lütfen bana bunun mantıklı bir izahını yap. Varsa tabi.

18/21
KREDİSİ TÜKENİYOR(EMRE BOL)

Fenerbahçe yarım golle bile kazanmalıydı... Antalya ve Kayseri mağlubiyetleriyle zaten krediyi tükettin. Takım kalitesiyle ilgili bir endişem yok. Ancak Yanal'la ilgili çekincelerim var. Her geçen hafta şampiyonluğa taşıyabilecek bir hoca olduğu konusunda tereddütlerim var. Fenerbahçe'nin deplasmanlarda kazanmayı öğrenmesi gerekiyor. Yoksa winner bir teknik direktör gelip bunu yapar Ersun hoca. Kredin giderek tükeniyor. Benden söylemesi...

19/21
MALZEMEYİ KÖTÜ KULLANIYOR(SİNAN ENGİN)

Ersun Yanal elindeki malzemeyi çok kötü kullanıyor. Deniz ve Rodrigues'i koy kanatlara, Moses'ı da ileride oynat. Sonra keyfine bak. Niye macera arıyorsun?

20/21
15 PUAN KAYBEDER Mİ?(RIDVAN DİLMEN)

Fenerbahçe'nin bir numaralı düşmanı istatistiktir. Elinizi vicdanınıza koyun, bu kadar istatistikli bir takım 15 puan kaybeder mi? Fenerbahçe şutta 1, kornerde 1, taçta 1, tabloda kaç? 4. sırada. Her şey istatistik mi? Ali bey de televizyonda istatistik anlatıyor. Fenerbahçe'nin kadrosu kötü kadro değildir.

21/21
İLK FAUL GÖREMEDİM AMA...(RIDVAN DİLMEN)

Malatyaspor'un ağları bulan topunda ilk bakışta faul olduğunu görmedim ama al geri, ver ileri, Jahovic'in müdahalesini ve alttan Chebake'nin hamlesini gördüm. Penaltı pozisyonunda Moses vurduktan sonra top auta gitse, VAR'a gidilmeyecek. Top oyunda kaldığı için Öğretmenoğlu penaltıyı verdi. Kaleci kontrolsüz geliyor, Moses daha çabuk gidip kafayı vuruyor. Top auta gitse de ver o zaman penaltıyı.


Fenerbahçe'nin listesindeki 20'lik Arjantinliyi açıkladılar: Medina'nın alternatifi

Arrow

Fenerbahçe'de Cenk Tosun gelişmesi: Karar çıktı

Arrow

15 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Tadic'e sürpriz teklif: Hiç düşünmeden kararını verdi

Arrow

Mourinho geri adım atmayacak: En büyük sıkıntı ortaya çıktı

Arrow

Ferdi Kadıoğlu'nun yerine transfer geliyor: İşte Mourinho'nun istediği isim

Arrow

Cengiz Ünder için sürpriz transfer ihtimali belirdi

Arrow

14 Ekim 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.