Derbi'nin muhtemel ilk 11'leri
24.12.2023

1/12
FENERBAHÇE - GALATASARAY: 11 VS 11
Fenerbahçe ile Galatasaray, Süper Lig'in 18. haftasında derbi maçta karşı karşıya gelecek. Dev derbi öncesi iki takımın 11'lerini kıyasladık...

2/12
LIVAKOVIC - MUSLERA
Derbide iki takım için de belirleyici noktalardan biri kaleciler olacak. Fenerbahçe'nin sezon başında transfer ettiği Hırvat kaleci Dominik Livakovic, ilk kez Galatasaray derbisine çıkmaya hazırlanıyor. Hırvatistan Milli takımı ile büyük takımlara karşı gösterdiği performansla dikkat çeken Livakovic'in Galatasaray'a karşı nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu. Livakovic, bu sezon Fenerbahçe formasıyla çıktığı 13 Süper Lig maçında kalesinde 13 gol gördü. Tecrübeli eldiven, 6 maçta da kalesini gole kapatmayı başardı. Kutarış yüzdesi yüzde 59 olan Livakovic, 13 karşılaşmada 17 kurtarış sergiledi.

Galatasaray cephesinde ise kalede Muslera'nın forma giymesi bekleniyor. Galatasaray'a geldiği günden bu yana derbilere damga vuran Uruguaylı kaleci Sarı-kırmızılı ekibin yine en büyük kozu olacak. Fenerbahçe'ye karşı oynadığı son 2 maçta gol yemeyen Muslera, bu serisini sürdürmek istiyor. Tecrübeli file bekçisi bu sezon ligde çıktığı 15 karşılaşmada kalesinde 9 gol görürken 8 maçta da kalesini gole kapattı. Kurtarış yüzdesi yüzde 83 olan Muslera, şu ana dek çıktığı maçlarda 33 kurtarış yaptı.

3/12
OSAYI SAMUEL - SACHA BOEY
Fenerbahçe'de Galatasaray'a karşı sağ bek pozisyonunda Osayi Samuel'in forma giymesi bekleniyor. Nijeryalı oyuncu, Galatasaray'ın etkili kanat oyuncularına karşı görev yapacak. Gösterdiği hız ve dayanıklılık gücü sayesinde Fenerbahçe taraftarının sevgilisi olan Osayi'ye, derbide işin savunma ve hücum anlamında büyük iş düşecek. Osayi Samuel, rakipleriyle girdiği ikili mücadelelerde %71 top kazanma becerisine sahip oldu. Bu sezon ligde 12 karşılaşmada forma giyen Osayi Samuel, 2 gol ve 1 asistlik performans sergiledi.

Galatasaray'da sağ bekin vazgeçilmez ismi Sacha Boey, derbide de Sarı-kırmızılı ekibin çok şey beklediği isimler arasında. Özellikle Şampiyonlar Ligi'nde dev rakiplere karşı gösterdiği performansla dikkat çeken Boey'in Tadic karşısında neler yapacağı merak ediliyor. Fransız oyuncu, yaptığı bindirmelerle Galatasaray'ın hücum anlamında ekstra gücü olacak. Boey, bu sezon 16 lig karşılaşmasında 1 gol kaydetti. Boey, Avrupa'nın 5 büyük ligi ve Süper Lig'de rakip sahada en fazla (70) top kazanan yapan sağ bek oyuncuları arasında zirvede yer alıyor. Fransız oyuncu ayrıca, Süper Lig'de bu sezon en fazla yerde ikili mücadele kazanan oyuncular arasında da listenin başında yer aldı.

4/12
JAYDEN OOSTWERWOLDE - VICTOR NELSSON
Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki derbide iki takımın savunma hattında Jayden Oosterwolde ve Victor Nelsson'un forma giymesi bekleniyor.

İki oyuncu arasından Nelsson, savunmanın ortasında Oosterwolde'ye göre savunma ve pozisyon bilgisi anlamında bir hayli öne çıkıyor.

Fenerbahçe'ye sol bek olarak transfer edilen Oosterwolde, sakat ve cezalılar nedeniyle bu sezon daha çok savunmanın ortasında görevlendirildi. Hollandalı futbolcu, bu sezon Fenerbahçe'de 23 maçta sahaya çıktı.

Galatasaray'da geçen yıl takımın önemli isimlerinden biri olan Victor Nelsson, özellikle Davinson Sanchez'in transferi sonrası geri plana düşse de son dönemde yeniden forma bulmaya başladı. Danimarkalı savunma oyuncusu, bu sezon Galatasaray'da 20 maçta süre buldu.

5/12
ALEXANDER DJIKU - ABDÜLKERİM BARDAKCI
Bu eşleşme için iki oyuncuda takımlarının savunmadaki bel kemikleri diyebiliriz. Fenerbahçe, Djiku'nun yokluğunda savunmada bir çok zaaf gösterdi ve puan kaybedilen maçlar yaşandı. Djiku'nun dönmesiyle savunma performansı tekrar yükselen Fenerbahçe'de Djiku, derbi için en kritik isim konumunda. Galatasaray'da da Abdülkerim Bardakcı, Davinson Sanchez'in devam eden sakatlığıyla birlikte savunmada vazgeçilmez olan bir diğer isim. Milli oyuncu, özellikle büyük maçlarda gösterdiği performansla taraftarının gönlünü kazandı.

Alexander Djiku, bu sezon 11 lig karşılaşmasına çıkarken 1 gol kaydetti. Abdülkerim Bardakcı, 14 lig karşılaşmasına çıktı ve ağları 1 kez sarstı. İki oyuncunun da araya girme, uzaklaştırma, isabetli uzun pas yüzdesi ve top kazanma oranları eşit durumda. Kazanılan hava topu mücadelesinde Abdülkerim Bardakcı, rakibine göre %70'e 61 önde bulunuyor. Djiku'nun üçüncü bölgeye uzun isabetli paslarda rakibine göre %81'e 70 üstünlüğü mevcut.

6/12
FERDİ KADIOĞLU - BARIŞ ALPER YILMAZ
Derbide iki takımın sol beklerinde Fenerbahçe'de Ferdi Kadıoğlu, Galatasaray'da da Barış Alper Yılmaz'ın oynaması bekleniyor. Oyun içinde gösterdiği performansla taraftarlarının sevgilisi olan Ferdi Kadıoğlu'na derbide de büyük iş düşecek. Karşısında Ziyech gibi bir tehdite karşı nasıl bir oyun sergileyeceği merak konusu. Ferdi Kadıoğlu, bu sezon ligde çıktığı 15 karşılaşmada 2 asist kaydetti. Genç isim, ligde hücuma en çok çıkan sol bek oyuncusu konumunda yer alıyor. Ayrıca Ferdi, maç başına 2.53 başarılı dribbling yaparak bu istatistikte de ligin zirvesinde.

Galatasaray'da ise Angelino ve Kazımcan'dan istenen verimin alınmaması nedeniyle Barış Alper Yılmaz'a sol bekte oynama zorunluluğu doğdu. Sol bekte oynadığı 3 karşılaşmada teknik heyetten olumlu not alan Barış Alper'in işi bu kez derbide daha zor olacak. Bu sezon 16 lig maçına çıkan Barış Alper, gol katkısı yapamadı. Milli oyuncu, maç başına 0.6 şut pası ve 4.9 top kazanma oranlarıyla mücadele ediyor.

7/12
İSMAİL YÜKSEK - LUCAS TORREIRA
Derbinin en önemli yerleri şüphesiz ki her zaman orta sahalar olmuştur. Bu derbide de orta sahaların önemi büyük. Fenerbahçe'de savunmanın önünde İsmail Yüksek, Galatasaray'da Lucas Torreira olacak. İsmail Yüksek, bu sezon çıktığı 14 lig maçında 2 asistle oynarken, Lucas Torreira 15 karşılaşmada 1 asistle oynadı. Lucas Torreira'nın İsmail Yüksek'e karşı şut pasında maç başına 0.65'e 0.44, araya girme de maç başına 6.6'ya 5.26, pas arasında maç başına 4.38'e 3.48, üstünlüğü bulunuyor. İsmail Yüksek'in Torreira'ya karşı top kazanmada maç başına 11.71'e 11.23, isabetli uzun pas yüzdesinde %77'ye 67, üçüncü bölgeye isabetli pas yüzdesinde %88'e 84 ve yerde kazanılan ikili mücadele yüzdesinde %59'a 57 üstünlüğü bulunuyor. Derbide her iki oyuncu da özellikle izlenilmesi gereken oyuncular arasında.

8/12
MIGUEL CRESPO - KAAN AYHAN
Derbide orta sahada Fred'in kart cezalısı olması nedeniyle Fenerbahçe'de Miguel Crespo, Galatasaray'da da Kaan Ayhan'ın oynaması bekleniyor. Her iki isimde bu sezon takımlarında sonradan oyuna girerek takımlarına destek veren isimler oldu. Fenerbahçe'de Miguel Crespo'ya Fred'in yokluğunda büyük iş düşecek. Portekizli oyuncu, lig maçlarında girdiği ikili mücadelelerde %46'lık ikili mücadele kazanma başarısına sahip. Tecrübeli oyuncu çıktığı 14 lig maçında 1 golün pasını verdi.

Galatasaray'da Kaan Ayhan, özellikle Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Manchester United ve Bayern Münih maçlarında gösterdiği oyunla teknik direktör Okan Buruk'un beğenisini kazandı. Ligde oynadığı 15 maçta 1 asist yapan Kaan Ayhan, hava topu mücadelelerindeki başarısıyla dikkat çekiyor. Kaan Ayhan ayrıca, maç başına savunma arkasına 2.3 isabetli uzun pas ortalamasına sahip.

9/12
SEBASTIAN SZYMANSKI - KEREM AKTÜRKOĞLU
Derbide merakla beklenen eşleşmelerinden birindeyiz. Fenerbahçe'nin sezon başında transfer ettiği Sebastian Szymanski ve Galatasaray'ın başarılı ismi Kerem Aktürkoğlu. Ligde çıktığı 16 karşılaşmada 8 gol, 5 asist yapan Szymanski, orta saha oyuncuları arasında rakip kaleye çektiği şutlarda gol yüzdesi en yüksek isim konumunda. Saha içinde etkili oyunuyla dikkat çeken Polonyalı oyuncu, ayrıca ligde rakip ceza sahası içinde en fazla topla buluşan isim olarak da zirvede yer aldı.

Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu, geçtiğimiz sezon Kadıköy'de yaptıklarının bir benzerini tekrar gerçekleştirmek isteyecek. Bu sezon ligde 16 maça çıkan Kerem, 5 gol ve 6 asistlik performans sergiledi. Maç başına rakip kaleye 3.4 şut gönderen milli oyuncu, rakibin önlem alması gereken isimlerin başında yer alıyor. Kerem Aktürkoğlu'nun ayrıca, Sebastian Szymanski'ye göre ikili mücadele ve top kazanımlarında üstünlüğü bulunuyor.

10/12
İRFAN CAN KAHVECİ - HAKIM ZIYECH
Derbide iki takımında hücumdaki bir diğer silahları sağ kanatta oynayacak isimler olacak. Fenerbahçe'de sağ kanatta İrfan Can Kahveci, Galatasaray'da da Hakim Ziyech'in oynaması bekleniyor. Geçtiğimiz sezonlarda taraftarından büyük eleştiriler alan İrfan Can Kahveci, bu sezon bambaşka bir sezon geçiriyor. Çıktığı 16 lig maçında 6 gol, 5 asist yapan İrfan Can Kahveci, ligde bu sezon ceza sahası dışından en çok gol atan oyuncu konumunda. Galatasaray'da Hakim Ziyech, sezonun ilk bölümünde sakatlıkları nedeniyle fazla forma şansı bulamasa da sakatlığının ardından etkisini göstermeye başladı. Çıktığı 8 lig maçında 2 gol, 1 asistlik performans gösteren Ziyech, takımının en çok şut çeken üçüncü oyuncusu konumunda. İki oyuncuda hücum da etkili istatistikleriyle dikkat çekiyor. Maç başına toplam gol beklentisinde İrfan Can Kahveci 6.76, Ziyech 6.90, yaratılan gol fırsatında İrfan Can Kahveci 1.99, Ziyech 1.95, maç başına top kazanmada İrfan Can Kahveci 3.1, Ziyech 2.7, ceza sahasına isabetli ortada İrfan Can Kahveci 2.78, Ziyech 2.94 istatistikleri ile mücadele ettiler.

11/12
DUSAN TADIC - WILFRIED ZAHA
Derbide iki takımında sol kanatlarında birer dünya yıldızı mevcut. Fenerbahçe'de Dusan Tadic, Galatasaray'da Wilfried Zaha. Bu sezon 16 lig karşılaşmasına çıkıp 7 gol, 6 asist yapan Tadic, takımına büyük katkı sağladı. Zaha ise Galatasaray formasını 12 lig maçında giyerken 5 gol, 1 asist kaydetti. Tadic'in rakibi Zaha'ya göre maç başına şut pasında 1.83'e 0.90, rakip ceza sahası içinde topla buluşmada 5.74'e 3.90, gol fırsatında 1.12'ye 1.02, kilit paslarda 1.18'e 0.80 üstünlüğü bulunuyor. Zaha'nın rakibine karşı başarılı dribblingde 1.86'ya 1.42, top kazanımda 5.73'e 4.89 üstünlüğü bulunuyor. Her iki oyuncuda kariyeri boyunca birçok büyük maçta forma giydi. Derbide özellikle dikkat edilmesi gereken isimler olacaklar.

12/12
EDIN DZEKO - MAURO ICARDI
Derbide tüm gözlerin onlarda olacağı eşleşmedeyiz; Edin Dzeko - Mauro Icardi. Sezon başında Fenerbahçe'ye transfer olan Edin Dzeko, yaşı gereği birçok futbolseverin kafasında soru işaretleri oluşturmuştu. Ancak Boşnak golcü gösterdiği performansla tüm önyargıları kırdı. Bu sezon ligde 15 karşılaşmaya çıkan Dzeko, 12 gol ve 4 asislik performans sergiledi. Galatasaray'da geçtiğimiz sezon şampiyonluğun mimarlarından olan Icardi, bu sezon da kaldığı yerden devam ediyor. Birçok maçı sakat olmasına rağmen iğneyle oynayan Icardi, ligde çıktığı 16 karşılaşmada 12 gol, 5 asistlik katkı yaptı. İki oyuncunun da genel istatistiklerine bakıldığında toplam gol beklentisinde Dzeko'nun 11.43'e 11, gol fırsatında Dzeko'nun 3.94'e 3.1, kaleye çekilen isabetli şutta Dzeko'nun 2.14'e 1.52, rakip ceza sahası içinde topla buluşmada Dzeko'nun 7.67'ye 4.45, top kazanmada Dzeko'nun 2'ye 1.52, kazanılan hava topu yüzdesinde Dzeko'nun %42'ye 34, üçüncü bölgeye isabetli paslarda Icardi'nin %91'e %68 üstünlüğü bulunuyor.


22 Eylül 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!

Arrow

Fenerbahçemizin muhtemel ilk 11'i

Arrow

Mourinho: "Kontrolü elden bırakmamalıyız"

Arrow

Tarihin en pahalı derbisi..

Arrow

21 Eylül 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Fenerbahçe - Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta? Hangi kanalda?

Arrow

Mourinho'dan derbide o isme özel görev..

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.