Bir yıldız yükseliyor: Ferdi Kadıoğlu
16.12.2023

1/18
FENERBAHÇE'NİN YÜKSELEN DEĞERİ
Fenerbahçe'nin Spartak Trnava ile oynadığı maçta kilidi açan Ferdi Kadıoğlu, sarı-lacivertli forma altında 5.5 yıl içindeki yükselişiyle dikkat çekiyor. (Sporx)

2/18
VAZGEÇİLMEZ OLDU
Fenerbahçe'de ilk 3 sezonunda daha çok rotasyon oyuncusu olan Ferdi, son 2.5 sezonda ise takımın vazgeçilmez isimlerinden biri oldu.

3/18
PEREIRA İLE YENİ BİR KİMLİK
2018-2019, 2019-2020 ve 2020-2021 sezonlarında sırasıyla 1, 31 (14'ü ilk 11) ve 30 (9'u ilk 11'de) maçta şans bulan 24 yaşındaki oyuncu, 2021 yazında teknik direktörlük görevine Vitor Pereira'nın gelmesiyle birlikte bambaşka bir kimliğe büründü.

4/18
KANAT BEKİ OLDU
Fenerbahçe'de ikinci dönemine başlayan Portekizli Pereira, Ferdi Kadıoğlu'nu kanat beki (daha çok sol kanatta) olarak oynatmaya başladı. Ferdi, yeni görev yerinde iyi bir performans sergilerken takım için aynı durum söz konusu olmadı ve Fenerbahçe, 15. haftada Pereira ile bir kez daha yollarını ayırdı.

5/18
FERDİ İÇİN YENİ GÖREV
Fenerbahçe'nin Portekizli hocayla yollarını ayırması, Ferdi Kadıoğlu için de sahada içinde üstleneceği görev anlamında yeni bir değişiklik anlamına geliyordu.

6/18
YENİ BÖLGESİ SOL BEK
Sarı-lacivertliler, Pereira ile yolların ayrılmasının ardından göreve “Fenerbahçe'nin çocuğu“ İsmail Kartal'ı getirdi. İsmail Kartal, Pereira'nın aksine 3'lü savunmadan vazgeçerken, Ferdi de sahada yeni bir mevki kazandı; Sol bek.

7/18
TRANSFER OLMADI, FERDİ GÖREVE!
İsmail Kartal, Fenerbahçe'deki ikinci döneminde sistemi 4'lü savunma olarak değiştirirken, 2021-2022 sezonu ara transfer döneminde takımın sol bek ihtiyacı doğdu. Ancak sarı-lacivertliler istediği takviyeyi gerçekleştiremedi ve görev Ferdi Kadıoğlu'na verildi.

8/18
“FERDİ BENİM EVLADIM GİBİ“
İsmail Kartal, Ferdi konusunda o dönem yaşananları Beşiktaş ile oynanan derbi maçın ardından şu sözlerle anlatmıştı;

“Ferdi benim evladım gibi. Sol bek oynamasıyla ilgili 2 sene önce ben görevdeyken önce oynamayı kabul etmemişti. Sol bek transfer etmek istedik fakat bulamadık. Başkanımız bana ne yapacağımı sordu. 'Ferdi'yi ikna edeceğim sol bek yapacağım' dedim. O da inşallah dedi. Ferdi'ye ne yapması gerektiğini anlattım. Gelişimine katkı sağlayacağım, bek olarak daha iyi yerlere geleceksin dedim. 1 hafta müsaade istedi, ailemle görüşeceğim dedi. Sonra bek oynamayı kabul ediyorum dedi. Bugün geldiğimiz noktada Ferdi milli takımda ve Avrupa kulüpleri takibinde. Bu da beni mutlu ediyor. İnşallah daha da iyi olacağını düşünüyorum.“

9/18
TERCİHİ A MİLLİ TAKIM
Hollanda'da yetişen ve Hollanda'nın alt yaş kategorilerinde forma giyen Ferdi Kadıoğlu, 3 takımı seçebiliyordu; Hollanda, Türkiye ve Kanada. 24 yaşındaki futbolcunun 2022 yılındaki seçimi ise A Milli Futbol Takımı oldu.

10/18
PERFORMANSI DEĞİŞMEDİ
Fenerbahçe, İsmail Kartal yönetiminde 2021-2022 sezonunu ikinci sırada tamamlarken, sezon sonu Kartal ile yollar ayrıldı ve göreve Jorge Jesus geldi. Fenerbahçe'de teknik direktör sirkülasyonu bu şekilde devam ederken, bundan etkilenmeyen ve saha içindeki performansı düşmeyen isimlerden biri de Ferdi oldu. Başarılı futbolcu, ayrıca bu sürede CV'sine sol bekin yanı sıra sağ beki de ekledi.

11/18
İLK KUPASINI KAZANDI
Milli futbolcu, Jorge Jesus döneminde de yükselişini sürdürdü ve Portekizli teknik adam yönetiminde tamamlanan 2022-2023 sezonunda 48 maçta 4 gol, 4 asistlik performans ortaya koydu. Genç futbolcu, 2023 Haziran ayında Türkiye Kupası ile Fenerbahçe'deki ilk kupasını da kazandı.

12/18
TAKIMDA KALDI
Başarılı futbolcunun adı bu dönemde Avrupa'dan önemli ekiplerle anılırken, Ferdi takımda kaldı.

13/18
BU SEZON RAKAMLARI
Fenerbahçe'de tamamlanan sezonun ardından Jorge Jesus göreve devam etmezken, Ali Koç yönetiminin gittiği teknik adam yine İsmail Kartal oldu. Kartal, ikinci döneminde olduğu gibi üçüncü döneminde de Ferdi'den vazgeçmedi. Sezon başında transfer edilen ve “saha içi liderliği“ ile dikkat çeken Dusan Tadic ile sol kanatta iyi bir uyum yakalayan milli futbolcu, bu sezon çıktığı 22 karşılaşmada 2 gol, 3 asistlik performans ortaya koydu.

14/18
“MODERN BEK“
Fenerbahçe'nin son oynadığı Spartak Trnava karşılaşmasının kilidini açan ve özellikle ikinci yarıda ortaya koyduğu performansla, “Modern bek“ olduğunu bir kez daha kanıtlayan Ferdi Kadıoğlu için şimdiden ciddi transfer iddiaları gündeme geldi.

15/18
ADI GEÇEN TAKIMLAR
Başarılı futbolcunun adı daha önce Napoli ile anılırken, son dönemde Ferdi için adı geçen takım sayısı da bir hayli arttı; Ajax, Arsenal, Inter, Borussia Dortmund ve Bayern Münih.

16/18
“BU SENE, O SENE OLACAK“
Ferdi için babası Feyzullah Kadıoğlu, ekim ayında “Bu sene, o sene olacak. Fenerbahçe'yi şampiyon yapacağız ve gideceğiz.“ şeklinde bir açıklama yaparken, başarı futbolcunun bu performansını sürdürmesi durumunda bu hikayenin nasıl devam edeceği şimdiden büyük bir merak konusu haline geldi.

17/18
FENERBAHÇE RAKAMLARI
Fenerbahçe'nin 2018 yılında henüz 19 yaşındayken 1.4 milyon euro'ya Nijmegen'den kadrosuna kattığı Ferdi'nin sarı-lacivertli takımla sözleşmesi 2026 yılına kadar devam ediyor. Fenerbahçe forması altında şu ana kadar toplamda 170 maçta sahaya çıkan Ferdi, 16 gol attı ve 20 asist yaptı.

18/18
MİLLİ TAKIM PERFORMANSI
A Milli Takım tercihinden sonra Türkiye formasını da 15 kez giyen milli oyuncu, bir kez fileleri sarstı. Almanya ile oynanan maçta performansı ve o maçtaki golüyle dikkat çeken 24 yaşındaki futbolcunun, 2024 yazında Almanya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda da Türkiye'nin en önemli kozlarından biri olması bekleniyor.


22 Eylül 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!

Arrow

Fenerbahçemizin muhtemel ilk 11'i

Arrow

Mourinho: "Kontrolü elden bırakmamalıyız"

Arrow

Tarihin en pahalı derbisi..

Arrow

21 Eylül 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Fenerbahçe - Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta? Hangi kanalda?

Arrow

Mourinho'dan derbide o isme özel görev..

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.