Fırat Aydınus: "Zorbay Küçük'ten şuursuz yönetim"
05.11.2023

1/12
FIRAT AYDINUS: “ŞUURSUZ HAKEM YÖNETİMİ!“
FIFA kokartlı eski hakem Fırat Aydınus, TV8,5 ekranında yayınlanan 'Son Karar' programında Fenerbahçe - Trabzonspor maçının hakemi Zorbay Küçük'ün kararlarını değerlendirdi.

2/12
“HER İKİ TAKIM İÇİN BÜYÜK HATALAR“
Zorbay Küçük, her iki takım için de çok büyük hatalar yaptı. Standartı olmayan bir yönetim sergiledi. Verdiği, vermediği, veremediği kartlarda hatalar yaptı.

3/12
“ZORBAY, ŞUURSUZ YÖNETTİ“
Maç öncesindeki ortamın etkisini damarlarına kadar yaşadı, belli. Zorbay'ın gözlerinin içine baktığında şuursuz bir yönetimi vardı. Ne yaptığını bilmiyordu. O kadar dağınıktı.

4/12
“YAPAY ZEKA KINA YAKSIN“
Zorbay Küçük'e suç bulmuyorum. Neresine yakarsa yaksın, yapay zeka şimdi kınayı yaksın. Antalya - Galatasaray maçından sonra o performansla, her iki takım için de hatalar yapmışken cezadan sonra çıkıp bu maça verirsen ve maç öncesi bile bile verirsen, hiç hazırlamazsan yapay zeka olarak bu sonuca katlanırsın. Ben yapay zekaya söylüyorum, iki senedir yapay zeka atıyor ya maçlara... Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi.

5/12
“BU HAREKET FAUL“
Dakika 39: Denswil'in İrfan Can'a yaptığı hareketin ardından faul verilmeli miydi?

Fırat Aydınus: Denswil, topa vurduktan sonra aksiyon devam ederken futbolcunun kontrolsüz, dikkatsiz ve şiddet içeren bir hareketinin olduğuna inanıyor, görüyorsan topa vurmuş vurmamış hiçbir şeyi değiştirmez. Bunu ben değil, IFAB söylüyor. Eğitimi bu şekilde veriyor. IFAB'ın verdiği eğitime göre, Denswil'in İrfan Can'a yaptığı hareket faul.

6/12
“BURADA FAUL VAR“
Dakika 42: Trabzonspor'un Onuachu ile bulduğu ve iptal edilen golde karar doğru mu?


Fırat Aydınus: “Zorbay güzel bir uygulama yaptı. Pozisyonun devamından sonra faul verdi. Bir kesim diyecek ki 'Bu çekme, İsmail'i bozması ve yere düşürmesi için yeterli değil. Oynatacaksın' diyecek. Kimisi de 'Orası beni ilgilendirmez, oyun kurallarına göre Onuachu formayı çekiyor, forma sünüyor mu, etkilenme olasılığı var mı, var, faul' diyecek. Bu pozisyona bakıyorum, Onuachu formayı alıyor, çekiyor, forma sünüyor. Kararına saygı duyuyorum. Buna faul diyorum.“

7/12
“SYZMANSKI'YE YAPILAN PENALTI“
Dakika 45+1: Szymanski'nin Rayyan Baniya ile girdiği mücadele sonrası yerde kaldığı pozisyonda penaltı verilmeli miydi?


Fırat Aydınus: “Rayyan Baniya, sağ ayağıyla değil sol ayağıyla süpürüyor. Kontrolsüz bir şekilde giriyor. Topu engellemiş olsa da Szymanski'ye müdahalesi var. IFAB'ın açıklaması paralelinde bu pozisyon penaltı.“

8/12
“PENALTI ÖNCESİNDE FAUL VAR“
Dakika 59: Fenerbahçe'nin kazandığı penaltıda karar doğru mu?


Fırat Aydınus: Penaltı. Net penaltı. Tam formayı çıkartamamış falan diyeceğim, demek de istemiyorum. Onuachu'nun iptal edilen golünde çekme var, saygı duyutorum. Ona verip buna vermediğin zaman... Standarttaki bu kayma olmuyor. Olmuyor! Penaltı ama öncesinde net bir faul var, çekme var. Fazla da yoruma gerek yok.

9/12
“İLK SARI KART DOĞRU“
Dakika 67: İsmail Yüksek'in Bakasetas'a yaptığı faulde ilk sarı kart doğru mu?

Fırat Aydınus: Doğru

10/12
“İKİNCİ SARI KART YANLIŞ“
Dakika 78: İsmail Yüksek'in ikinci sarı kartı doğru mu?

Fırat Aydınus: El yüze pozisyonlarında kısmi, şiddetli, şiddeti düşük, kural dışı açarak kullandığında ve o kolu açış anı bir vurma gibi, şiddetli temas gibi olduğunda sarı kart verilsin. İkili mücadele sırasında İsmail, şu kolunu açıyor. Trezeguet'in omuz ve boyun kısmına koyuyor, kolunu açıp vurmuyor. Trezeguet pozisyona devam ederken, kol yüzle birleşiyor. İsmail Yüksek, sarı kartlık bir hareketlik yapmıyor. İsmail darbe için değil engelleme için omuza koymuş. Bu en fazla olmaz. Sarı kart olmaz. Sarı kart yanlış.

11/12
“PENALTI KARARI DOĞRU“
Dakika 86: Fenerbahçe'nin kazandığı ikinci penaltıda karar doğru mu?


Fırat Aydınus: Çelme var, penaltı kararı doğru.

12/12
“TEKRAR KARARI DOĞRU“
Dakika 88: Tadic'in kaçırdığı penaltıda tekrar kararı doğru mu?


Fırat Aydınus: “İçeri giren futbolcu Batista Mendy, sonrasında topa müdahale ediyor. Bu tür pozisyonlarda VAR, yeni talimata göre ekrana çağırmadan karar veriyor. Tekrar kararı doğru.


22 Eylül 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!

Arrow

Fenerbahçemizin muhtemel ilk 11'i

Arrow

Mourinho: "Kontrolü elden bırakmamalıyız"

Arrow

Tarihin en pahalı derbisi..

Arrow

21 Eylül 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Fenerbahçe - Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta? Hangi kanalda?

Arrow

Mourinho'dan derbide o isme özel görev..

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.