Yazarlardan Fenerbahçe yorumları
30.10.2023

1/10
YAZARLARIN YORUMLARI
Spor yazarları, Fenerbahçe'nin deplasmanda Pendikspor'u 5-0 yendiği maçı köşelerinde değerlendirdi. Yazıların tamamını paragraf sonunda adı geçen gazetede bulabilirsiniz.

2/10
“MHK, İSMAİL KARTAL'A ŞÜKRETSİN“
GÜRCAN BİLGİÇ/FOTOMAÇ
: Fenerbahçeliler'in “keyif maçları“ devam ediyor. Her bileği büken bir takımları oldu. Ama rakiplerini yenmek yetmiyor. “VAR“ diye bir şey var. İrfan Can Kahveci'nin defansa çarpıp ağlara giden golünü nasıl “ofsayt“ yaparız diye uğraşmadılar elbette ! Buz gibi golün, “gol“ olması için bekledi herkes… Boşuna demiyoruz “operasyon var“ diye. “Hakemi de yeneriz“ boş hükümdür. 10 hafta yenersiniz, sonra bir bakarsınız en önemli maçınız öncesinde sınırdaki oyuncularınız kart cezalısı olmuş. Dzeko üç gol atarak Pendik'teki Boşnakları selamladı bu sürede. MHK yatsın – kalksın İsmail Kartal'a şükretsin. Öyle bir takım yaptı ki, Fenerbahçe taraftarının istimi sınırda kalıyor.

3/10
“DENGEYİ BOZAN ADAM“
UĞUR MELEKE/HÜRRİYET
: 24 Eylül akşamı oynanan Alanya-Fenerbahçe maçında 0-0’ı bozan golde topu getiren adam İsmail’di. 8 Ekim’de Fenerbahçe bu kez Kasımpaşa deplasmanındaydı, dengeyi bozan ilk golde Dzeko’ya asisti İsmail yaptı. İkincide de penaltı öncesi Dzeko’ya pası veren oydu. Geçtiğimiz hafta Hatay karşısına çıkan Fenerbahçe, 0-0’ı yine İsmail’in kazandığı bir topun ardından Szymanski’yle bozdu. Dün de gelenek bozulmadı, dengeyi yine İsmail bozdu: 30’da İsmail’in karşı presle kazandığı topun sonucunda Samuel’in golü geldi. İsmail’in bir ön alan değil, 6 numara oyuncusu olduğu düşünülürse peş peşe yaptığı bu katkılar daha fazla anlam kazanıyor sanırım. 30’da Pendik çıkarken İsmail’in kazandığı bir top yine dengeyi bozan unsur oldu. Tabii ki İsmail’in yanına ikişer golün içinde olan Ferdi-Szymanski ile golcü Dzeko’yu da yazmak gerek.

4/10
“G.SARAY'A GÖRE DAHA BİR TAKIM OLMUŞ GİBİ“
ERMAN TOROĞLU/SABAH
: Bu sene iki takım ve diğerleri… İkisinde de iyi oyuncular var. Zaman zaman güzel işler yapıyorlar. Ama Fenerbahçe, zaman zaman Galatasaray'a göre daha bir takım olmuş gibi gözüküyor. Haliyle bu takımlar biraz daha kaliteli ekiplerle oynadıktan sonra ne olur diyoruz. Diyoruz da bunlarla baş edecek kaç tane kaliteli takım var? Ama şu gözüküyor: Birbirleriyle oynayacakları maçlar şampiyonlukta etkili olacak ama… Böyle deyince insanın aklına başka şeyler geliyor. Mesela geçen yıl Fenerbahçe, İstanbulspor ve Giresunspor'a kendi sahasında puan kaptırdı, şampiyonluk gitti. Bu sene zirvede yer alan Fenerbahçe ve Galatasaray'da böyle trafik kazası olur mu göreceğiz.

5/10
“KİMSE KARŞISINDA TUTUNAMIYOR“
AHMET ÇAKAR/SABAH
: Dün gece Türk futbolu için kara bir gece oldu. Tabii ki ironi yapıyorum. Türkiye Ligi'nde takımların yüzde 90'ı, belki de 2-3 takım dışında kimse Fenerbahçe karşısında tutunamıyor. Kara tablo bu. Makas anormal açık durumda. Düşük tempoda da oynasa, yüksek tempoda da oynasa, dışarıda da olsa evinde de olsa Fenerbahçe rakiplerini eziyor. Sadece skor olarak değil, oyun olarak, topa sahip olarak ve ikili mücadele olarak.

6/10
“FRED İÇİN DAHA ÖNCE UYARMIŞTIM“
ÖMER ÜRÜNDÜL/SABAH
: Haftalardır hem gazetemdeki köşemde hem de TRT'deki programlarımda sürekli Fred ve Tadic'in fizik açıdan düşüş içerisinde olduklarını belirttim. Hatta Tadic'in üstün kalitesiyle belli bir metrekarede oynadığını yazdım. Daha önceden tanıdığım Fred'in de Fenerbahçe'de çok az işler yaptığını söyledim. Bu konuda da önemli eleştiriler aldım. Ama yine haklı çıktım. Fred'in daha 6. dakikada kasığı attı. İsmail Kartal'ın idmanlara ağırlık vermesi, futbolcuları da dinlendirmemesi gerekiyor. Dün gece bu kadar kolay maçta 3 tane sakat verilmesi kesinlikle kabul edilemez.

7/10
“EN BÜYÜK PAY İSMAİL KARTAL'IN“
ENGİN VEREL/AKŞAM
: Geçmiş yıllarda kazandığı maçlarda bile çok acı çeken bir Fenerbahçe vardı. Şimdi elini kolunu sallaya sallaya kazanan bir Fenerbahçe var. Kuşkusuz bunda en büyük pay ve katkı Teknik Direktör İsmail Kartal'a aittir. 3 gol atan ve sahada takıma liderlik yapan Dzeko'yu, Tadic'i de burada vurgulamak gerekir. İki oyuncu da sahadaki oyun aklı ve skor üretim merkezi gibi çalışıyor. Haftaya Fenerbahçe güçlü rakiplerinden Trabzonspor'u konuk edecek. Kuşkusuz Trabzonspor'un durumu ne olursa olsun bu maçlarda farklı bir hava vardır. Fenerbahçe'nin sakatlıklara rağmen geniş bir oyuncu kadrosunun bulunması böyle zamanlar için çok değerli.

8/10
“NEDEN KONFERANS LİGİ'Nİ KAZANMASIN?“
OKTAY DERELİOĞLU/TAKVİM
: Fenerbahçe'de gecenin şanssızıkları da vardı. Fred maçın başında sakatlandı ve çıktı. Becao da devre arasında oyundan alındı. Sanırım riske edilmedi. Fenerbahçe'de hoca başarısı da var. Mesela Batshuayi ligde oynamıyor Avrupa'da oynuyor. Demek ki takımda bir denge kurulmuş. Bunu başaran da teknik patron İsmail Kartal. Fenerbahçe'nin geniş bir kadrosu var. Bu kadro ile neden Konferans Ligi'ni kazanmasın. Fenerbahçe maçı çok rahat bir şekilde çözdü. İsmail Kartal takımda dengeleri iyi kurmuş. Herkes ne yapacağını iyi biliyor..

9/10
“BU TAKIM ZOR YENİLİR“
İLKER YAĞCIOĞLU/TAKVİM
: Fenerbahçe'nin fazla zorlanmadan, tempoyu çok artırmadan maçı güle oynaya kazandığını söyleyebilirim. 19 maçta 19 galibiyet almak inanılmaz bir başarı. İsmail hocayı hem bu galibiyet serisinden hem de oynattığı oyundan dolayı tebrik etmek de herkesin boynununborcu olsa gerek. Kamuoyunda “Fenerbahçe daha zorlu rakiplerle oynamadı“ diye bir görüş var ama bence rakiplerden ziyade Fenerbahçe'nin oyunu önemli. Ben küçük büyük farketmeden bu takımın kolay kolay yenileceğini zannetmiyorum. Hem oynattığı oyundan hem de galibiyet serisinden dolayı teknik direktör İsmail Kartal'ı tebrik etmek gerekiyor.

10/10
“ASİMETRİK MÜCADELE“
ERCAN GÜVEN/MİLLİYET
: Rakip Pendikspor olunca sıkıntı çekmedi Fenerbahçe. Szymanski’nin asistini yaptığı Dzeko’nun attığı üçüncü Fenerbahçe golü, “atılmaması imkansız” goldü açıkçası. Yedi dakika sonra Dzeko’dan bir tane daha. 87’de bir daha. Dzeko bile gömülü savunmada duruyor, futbol oynanırsa gol atıyor yani. Sonuç; 19’da on dokuz. Ligde 10’da on… Geliştirilen rekor. Sağ olasın Pendikspor! Açık söylemek lazımsa, “asimetrik mücadelenin” rekabete, ahlaka ve hukuka uygunu bile tatsız oluyor.


22 Eylül 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!

Arrow

Fenerbahçemizin muhtemel ilk 11'i

Arrow

Mourinho: "Kontrolü elden bırakmamalıyız"

Arrow

Tarihin en pahalı derbisi..

Arrow

21 Eylül 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Fenerbahçe - Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta? Hangi kanalda?

Arrow

Mourinho'dan derbide o isme özel görev..

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.