Fenerbahçe'nin yıldızı Fred, başarısının sırrını açıkladı! İşte tüm ipuçları...
15.10.2023

1/8
BOMBA TRANSFER OLARAK GELDİ
Fenerbahçe, geçtiğimiz yaz transfer döneminde Manchester United'dan Frederico Rodrigues de Paula Santos’un (Fred) transfer ederek büyük bir heyecan yarattı.

2/8
BAŞARISININ SIRLARINI ANLATTI
Fenerbahçe’nin Brezilyalı yıldız orta sahası Fred, L1 Üçgen Youtube Kanalı’nda Ufuk Kaan Karacan ve Yusuf Kenan Çalık’ın konuğu oldu. İlk olarak SarıLacivertliler’deki günleriyle ilgili olarak konuşan başarılı oyuncu, “Ben Fenerbahçe’de olduğum için çok mutluyum. Burası çok büyük bir kulüp. Burada olmak harika hissettiriyor bana ama gittiğim her yerde mutlu oldum. Shakhtar’da da pek çok başarı elde ettim o ülkede yaşamaktan da çok keyif aldım. Milli takım formasın giymek bizler için her zaman büyük gurur harika. Biz tabi ki orda da kupalar kazanmak isterdim. Manchester’da da çok güzel arkadaşlıklar elde ettim güzel başarılar elde ettim. Gittiğim her yerde mutlu oldum. Buraya geldiğim ilk andan itibaren kendimi çok mutlu hissediyorum. Umarım uzun süreler burada kalırım ve başarılar elde ederim” dedi.

3/8
'FAZLA SU TÜKETİYORUM'
Oyun tarzından da bahseden yıldız isim, “Benim oyunum bu, ben her zaman sahada çok fazla koşmaya çalışıyorum. Yorulmamaya çalışıyorum. Takımıma yardım edebilmek için, bu şekilde görünüp bu şekilde adlandırılmak da beni mutlu ediyor. Sahada basmadık santimetre bırakmak istemiyorum. Takımıma her zaman yardım etmek istiyorum o yüzden oynadığım her maçta elimden gelenin en iyisini yapmayı, yüzde 100’ümü vermeye çalışıyorum. Maç durduğunda veya maç bitiminde çok fazla su tüketiyor olabilirim çünkü çok fazla koşuyorum ve benim için en önemlisi takımımın sahadan galip ayrılması” diye konuştu ve şunları ekledi:

4/8
'FUTSAL SAYESİNDE GELİŞTİM'
“Gençken çok fazla futsal oynama fırsatı buldum. Futsal da 2 ayağımı kullanmamda çok yardımcı oldu. Hem dedem hem babam bana 2 ayak kullanmanın kullanmanın ne kadar önemli olduğunu anlatırdı futbolda. Ben de bunun üzerine düşüp çalışmaya özen gösterdim. 2 ayağımı da kullanabiliyorum sağ ayağımı da baskın bir şekilde kullanabiliyorum. Bu da saha içinde işimi kolaylaştırıyor çünkü orta sahada oynadığım için 2 yöne de kolaylıkla dönmemi sağlayabiliyor. Her anlamda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.”

5/8
'HARİKA OYUNCULARA SAHİBİZ'
“Kariyerimde her zaman çok iyi takım arkadaşlarım oldu bu konuda kendimi çok şanslı hissediyorum. McTominay harika bir oyuncu. Son maçta 2 gol atarak onun galibiyette büyük bir rol oynadığını gördüm. Casemiro ile oynama fırsatı elde ettim. Kendisi çok iyi bir oyuncu. Matic de aynı şekilde. Hep iyi takım arkadaşlarım oldu. Burada da aynı şekilde. İsmail ile birlikte oynuyoruz. Kendisi harika bir gelişim gösteren oyuncu. Önü çok açık. Her gün kendini geliştiriyor. Harika oyuncular var takımımızda. Orta saha pozisyonunda da Crespo oynadığında keza zaman zaman oynuyoruz. Kim oynarsa oynasın bizlerin hepimizin hedefi Fenerbahçe’nin kazanmasına yardım etmek.”

6/8
'HEM SAVUNMADA HEM DE HÜCUMDA VARIM'
“Eskiden bazı oyuncular atak yaparken bazı oyuncular savunma yapıyordu. Ama günümüz futbolunda oyunun 2 yönünde çok iyi oynamanız gerekiyor ki ben de box to box tabir edilen bir oyuncuyum dolayısıyla takımıma hem atakta hem savunmada yardım etmem gerekiyor ki bunu da yaptığımı düşünüyorum. En azından takımıma yardım etmeye çalışıyorum. Takım olarak işimizi iyi bir şekilde yürütüyoruz. Bizim için en önemli şey takımın kazanarak yola devam etmesi. Bu yüzden takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Ben de onlara yardım etmeye çalışıyorum bu sene ki en önemli hedefimiz olan lig şampiyonluğuna ulaşabilmek.”

7/8
'UMARIM BÖYLE DEVAM EDER'
“Orta saha olarak hem savunma hem atak arası bağlantı oyuncusu olmaya çalışıyorum. Defansif anlamda da şu ana kadar çok iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyorum az gol yiyoruz aynı zamanda ofansif anlamda da çok gol atıyoruz demek ki işimizi iyi yapıyoruz. Umarım bu şekilde devam ederiz ben de takımıma yardım ederim çünkü günün sonunda hepimiz Fenerbahçe’nin kazanması için uğraşıyoruz.”

8/8
ORTA SAHANIN VAZGEÇİLMEZİ OLDU
Fred, takıma geldiği ilk günden itibaren kalitesini göstermeyi başardı ve Fenerbahçe'nin orta alandaki dinamolarından birisi oldu. Kanarya'da oynadığı maçların çoğunda orta sahada, İsmail Yüksek ve Szymanski gibi futbolcularla olan bağlantısı ve kalitesiyle dikkatleri üzerine çekti. Oyuna koyduğu akıl ve bitmeyen enerjisiyle taraftarın sevgilisi olmaya devam edecek gibi görünüyor...


22 Eylül 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!

Arrow

Fenerbahçemizin muhtemel ilk 11'i

Arrow

Mourinho: "Kontrolü elden bırakmamalıyız"

Arrow

Tarihin en pahalı derbisi..

Arrow

21 Eylül 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Fenerbahçe - Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta? Hangi kanalda?

Arrow

Mourinho'dan derbide o isme özel görev..

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.