İsmail Kartal'dan kaleci transferi için açıklama
14.08.2023

1/9
İSMAİL KARTAL'IN SÖZLERİ!
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Gaziantep FK maçının ardından açıklamalarda bulundu.

2/9
“KORKTUĞUM OLDU“
Aslında iyi hazırlanmıştık. Erken gelen gollerle, taraftarımızın müthiş desteğiyle güzel başladık. Kırmızı karttan sonra korktuğum oldu, 'Nasıl olsa rakip 10 kişi derken' oyun konsantrasyonunu kaybedip gol yedik.

3/9
“PANİK YAPTIK“
Takım, oynayacağımız futbolu ortaya koyamadı. Pas yapan, sabırlı oynayan anlayışımız varken panik yaparak istediğimiz oyunu oynayamadık. 10 kişi kalan takımlara karşı oynamak zordur. Bu akşam onlardan bir tanesi oldu. Penaltı var kaçan, goller var kaçan... Bunları konuşmacayaktık belki.

4/9
“İSTEDİĞİMİZ GİBİ DEĞİLDİ“
İstediğimiz gibi bir oyun oynayamadık. 3 puan için mutlu olduk. 3 puanla evimizden ayrılıyoruz. Bu bize çok önemli bir ders oldu. Türkiye Ligi'nin ne kadar sert olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Bu referansı değerlendirip yolumuza devam edeceğiz.

5/9
KALECİ TRANSFERİ
“Kaleci ve orta saha transferleri konuşuluyor.“

İsmail Kartal: “Transferle ilgili başkanımız ve yöneticilerimiz süreci yönetiyor. Bu konuyla ilgili bir şey söylemem doğru olmaz.“

6/9
BASIN TOPLANTISI
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan İsmail Kartal, “Maça iyi hazırlandık. Moral ve motivasyonumuz gayet iyiydi. Son 3 maçın 3'ünü de kazanarak moralli başlangıç yaptık. Erken bulduğumuz goller ve rakibin 10 kişi kalması sonrası maalesef istediğimiz oyunu ortaya koyamadık. Buna rağmen pozisyonlarımız, kaçan penaltımız vardı. 10 kişilik takıma karşı çok daha iyi oynamamız gerekiyordu. İlk maçlar zorlu geçer her zaman. Biz de bu sendromu yaşadık. Üç puanı aldığımız için mutluyum ama istediğimiz oyunu oynayamadık. Bu önemli bir referans. Bundan hep birlikte ders çıkaracağız. 2-0 öndeyiz ve rakibimiz eksik rahatlığıyla nasıl olsa kazanırız diye rehavete girdik. Daha ciddi olmalıyız. Futbolda ciddi olmazsanız cezayı keserler.“ değerlendirmesinde bulundu.

7/9
“HAZIR OLMAYAN OYUNCU VAR“
İstenilen oyunun ortaya konamamasının nedeni olarak sezonun başında Avrupa ve lig maçlarının üst üste gelmesinin gösterilebileceğini kaydeden Kartal, “Bu akşam birkaç oyuncumuzu dinlendirdik. Daha zinde oyuncularla mücadele ettik. Buna rağmen 3-4 günde bir oynanan maçlar, daha hazır olmayan, fizik olarak yükseltmeye çalıştığımız oyuncularımız var. Bu da etkenlerden biri olabilir.“ diye konuştu.

8/9
ALTAY BAYINDIR SÖZLERİ
Taraftarların eleştirdiği kaleci Altay Bayındır'a da değinen tecrübeli teknik adam, “Çok fazla bu işin üstüne gitmememiz lazım. Altay da değerli bir oyuncumuz, ona sahip çıkmak zorundayız. Kaybetmek kolay, önemli olan kazanmak. Altay'a destek çıkmaya devam edeceğiz. Sonuçta bizim kalecimiz. Bu akşam birkaç pozisyon hatası var gibi, yediği gibi tartışılır. Bunları kendi içimizde değerlendireceğiz.“ ifadelerini kullandı.

9/9
“KURALA GÖRE PENALTI DEĞİL“
Maçın son anlarında yaşanan ve Gaziantep FK'nin penaltı beklediği pozisyonla ilgili konuşan Kartal, şunları kaydetti:

“Yeni çıkan bir kurala göre kendi takım arkadaşının uzaklaştırmak istediği top takım arkadaşının eline çarparsa penaltı değildir. Kural böyle söylüyor. Biz futbol oynamaya çalışan bir takımız. Bazı pozisyonlarda hakem tercih hakkını biraz onlara biraz bize çalmış olabilir. Rakip ne kadar 10 kişi kalsa da kendi oyunumuzu oynayamadığımız için kendimizi eleştirmeliyiz. Kaçan goller, girdiğimiz pozisyonlar, kaçan penaltı var. Bunlardan biri gol olsa yine farklı bir skor olacaktı.“


22 Eylül 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!

Arrow

Fenerbahçemizin muhtemel ilk 11'i

Arrow

Mourinho: "Kontrolü elden bırakmamalıyız"

Arrow

Tarihin en pahalı derbisi..

Arrow

21 Eylül 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Fenerbahçe - Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta? Hangi kanalda?

Arrow

Mourinho'dan derbide o isme özel görev..

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.