Fenerbahçe'nin yeni Lugano'su: Rodrigo Becao
16.07.2023

1/14
Fenerbahçe, eksikliğini hissettiği stoper profiline kavuşuyor. Kulüp efsanesi Diego Lugano'ya benzetilen Rodrigo Becao, defansa duvar örmeye geliyor. Brezilya'nın futbolcunun bugün İstanbul'a gelmesi bekleniyor.

2/14
BECAO, FENERBAHÇELİ OLUYOR

Fenerbahçe, savunma hattına ikinci transferini de açıklamaya hazırlanıyor. Uzun süren ve git-gelli bir sürecin ardından Rodrigo Becao Fenerbahçeli oluyor.

3/14
İSTANBUL'A GELİYOR

Defansın göbeğini değiştirmek için harekete geçen ve bu bağlamda ilk olarak Djiku'yu kadrosuna katan Fenerbahçe, Becao'da da mutlu sona ulaştı. Anlaşılan Becao da bugün İstanbul'a gelecek.

4/14
4 YILLIK İMZA

Fenerbahçe, kontratının son senesindeki oyuncu için Udinese'ye 9 milyon Euro ödeyecek. Brezilyalı savunmacı, 1.8 milyon Euro garanti ücret üzerinden dört yıllık imza atacak.

5/14
F.BAHÇE'YE 'KAYA' GİBİ STOPER

Gelecek sezon için iddialı bir kadro kurmak isteyen Fenerbahçe, stoper arayışları doğrultusunda Udinese'de forma giyen Brezilyalı oyuncu Rodrigo Becao ile anlaşmaya vardı. Becao, darbeden kaçınmayan oyun anlayışı ile öne çıkıyor.

6/14
'ESKİ TARZ' SAVUNMA ANLAYIŞI

Rodrigo Becao, günümüz futbolunda değişkenlik gösteren savunmacıların aksine oyun kurma, uzun pas gibi özellikleri ile değil, sert ve agresif savunma özellikleri ile değerini katlamış bir oyuncu.

7/14
RAKİP FORVETLERİN BELASI

Udinese'de genellikle üçlü savunmanın sağında oynayan Becao, bu oyun sistemi ile modern stoperden beklenen oyun kurulumuna katkı yapma özelliğini de geliştirse de rakip hücumcularını adeta 'ısıran' ve top ile rahatça hareket etmelerini engelleyen bir anlayışa sahip.

8/14
DIEGO LUGANO'YU ANDIRIYOR

Tüm bu özellikleri gözü önüne alındığında futbol oynadığı dönemde Fenerbahçe taraftarının sevgilisi olan Uruguaylı stoper Diego Lugano'yu andıran Becao, mücadeleci bir lig olan Süper Lig'e de ayak uydurabilecek bir profil çiziyor.

9/14
ÖNDE OYNAMAYA YATKIN

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın tarif ettiği coşkulu ve rakip yarı alanda oynama üzerine oyun anlayışında rakip takımın yarı sahasından rahat çıkamaması adına agresif stoperlerin büyük önemi bulunuyor. Bu doğrultuda Luan Peres'in yanına Alexander Djiku'yu transfer eden Fenerbahçe, Becao ile birlikte birbirini yedekleyebilecek bir stoper rotasyonuna kavuşmuş oldu.

10/14
TAKIMDA YABANCILIK ÇEKMEZ

Brezilyalı oyuncu, Fenerbahçe'de Portekizce konuşan çok sayıda oyuncu olmasından dolayı takıma kolayca adapte olabilir. Fenerbahçe kadrosunda Lincoln Henrique, Luan Peres, Gustavo Henrique, Willian Arao, Miguel Crespo, Joao Pedro gibi Becao ile aynı dili konuşan birçok oyuncu bulunuyor.

11/14
SERIE A'DA İLK SIRADA

Geçtiğimiz sezon gösterdiği performansla birçok takımın transfer listesine giren Becao, İtalya Serie A'da ceza sahası içindeki şutlara en çok müdahale eden stoper oyuncusu oldu. Bunun dışında sezon boyu 112 ikili mücadele kazanan Becao, 10 müdahale ve 7 şut önleme ile öne çıktı.

12/14
KİŞİSEL BİLGİLER

27 yaşındaki oyuncu 1.91 boyunda ve Brezilya doğumludur. Sağ ayağını kullanan Becao, profesyonel kariyeri boyunca stoperden başka bir pozisyonda oynamadı.

13/14
3 TAKIMDA FORMA GİYDİ

Kariyerine Brezilya'nın Bahia takımında başlayan Becao, 2018-19 sezonunda CSKA Moskova'ya kiralandı. Burada geçirdiği bir sezonun ardından 2019-20 sezonunda Udinese, Becao'yu 1.6 milyon euro karşılığında renklerine bağladı.

14/14
KARİYER ÖZETİ

Profesyonel kariyeri boyunca 177 resmi maça çıkan Becao, bu maçlarda toplam 6 gol 3 asist kaydetti. Becao'nun, Brezilya Milli Takımı'nda ise herhangi bir maçı bulunmuyor.


Mourinho'dan 5 isme kesik! Scoutlar 3 ismi de beğenmedi

Arrow

Fenerbahçe'den İsmail Kartal açıklaması: Gerçek dışı

Arrow

Mourinho sonradan açılıyor! Dikkat çeken istatistik

Arrow

Fenerbahçe taraftarının İrfan Can isyanı!

Arrow

Osayi Samuel'den müjdeli haber! Union Saint Gilloise maçında...

Arrow

Sebastian Szymanski'nin gol orucu

Arrow

Jose Mourinho: 'Sıfırdan başlıyoruz!'

Arrow

Fred: 'Daha hiçbir şey bitmedi!'

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.