Başakşehir-Fenerbahçe: 10 şifre
19.04.2023

1/11
ZORLU MAÇ ÖNCESİ 10 ŞİFRE
Süper Lig'in 30. haftasında oynanacak olan Medipol Başakşehir-Fenerbahçe maçı öncesi dikkat çeken 10 istatistiği sizler için derledik.

2/11
3 MAÇIN 2'SİNİ KAZANDI
Fenerbahçe ile oynadığı son üç Süper Lig maçının ikisini kazanan İstanbul Başakşehir (1M), daha önceki dokuz karşılaşmada aldığı galibiyet sayısını geride bırakmak istiyor (2G 1B 6M).

3/11
SON MAÇI KAYBETTİ
İstanbul Başakşehir'e konuk olduğu son Süper Lig maçını 2-0 kaybeden Fenerbahçe, bu deplasmanda Mayıs-Ağustos 2016'dan bu yana üst üste iki yenilgi almıyor.

4/11
FENERBAHÇE'YE KARŞI YÜZÜ GÜLMÜYOR
İstanbul Başakşehir'in Süper Lig tarihinde en fazla mağlup olduğu rakibi Fenerbahçe (15). Buna karşılık sarı-lacivertli ekibi evinde dokuz kez mağlup eden Boz Baykuşlar, lig tarihinde hiçbir rakibi karşısında daha fazla iç saha galibiyeti alamadı (Kasımpaşa ile eşit).

5/11
YABANCI HOCALARLA KAZANAMADI
Bugüne kadar İstanbul Başakşehir karşısında kaydettiği dört dış saha galibiyetini de Türk teknik direktörler yönetiminde alan Fenerbahçe (Aykut Kocaman x2, Ersun Yanal & Emre Belözoğlu), yabancı çalıştırıcılarla çıktığı altı Süper Lig maçını da kaybetti.

6/11
EVİNDE ZOR KAYBEDİYOR
Evinde oynadığı son 18 Süper Lig maçının 12'sini kazanan İstanbul Başakşehir (2B 4M), puan kaybı yaşadığı altı karşılaşmada da gol atamadı ancak aldığı galibiyetlerin dokuzunda kalesini gole kapattı.

7/11
DEPLASMANLARDA BAŞARILI
Deplasmanda oynadığı son yedi Süper Lig maçının altısını (1B) ve son üç dış saha karşılaşmasını kazanan Fenerbahçe, bu sezon ilk kez üst üste dört galibiyet almak için sahaya çıkıyor.

8/11
GERİ DÜŞERSE DE MAÇI VERMİYOR
Bu sezon geri düştüğü Süper Lig maçlarından en fazla puan çıkaran takım olan Fenerbahçe (20), son üç galibiyetini de skor dezavantajı yaşamasına rağmen elde etti (2-1 vs Ankaragücü, 2-1 vs Fatih Karagümrük & 3-1 vs Alanyaspor).

9/11
BAŞAKŞEHİR'E PENALTI GOLÜ YOK
Bu sezon Süper Lig'de en fazla penaltı kullanan (16) ve penaltı golü atan (14) takım olan Fenerbahçe, lig tarihinde İstanbul Başakşehir'e karşı henüz penaltı golü kaydedemedi (29 maç).

10/11
20 ŞUT 0 GOL
Fenerbahçe'ye rakip olduğu üç Süper Lig maçında iki gol atan Joao Figueiredo'nun Türkiye kariyerinde filelerini daha fazla havalandırdığı tek rakibi Antalyaspor (3). Figueiredo, şu ana kadar İstanbul Başakşehir formasıyla çektiği 20 şutun hiçbirini gole çeviremedi.

11/11
VALENCIA TARİHE GEÇMEK İSTİYOR
Bu sezon Süper Lig'de 27 golü bulunan Enner Valencia, lig tarihinde Fenerbahçe formasıyla en yüksek sayıya ulaşan yabancı oyuncu olan Alex de Souza'nın rekoruna ortak olmak istiyor (2010/11'de 28).


Jose Mourinho'dan sağ bek talebi! Devre arası...

Arrow

Fenerbahçe için galibiyetin şifresi ortaya çıktı!

Arrow

Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'nde konuğu Union SG: Muhtemel 11

Arrow

Ali Koç'u şaşırtan sunum: Küçük dilimizi yuttuk

Arrow

26 Eylül 2024 – Gazetelerde FENERBAHÇE

Arrow

Jose Mourinho'nun ekibinde ayrılık; işte sebebi

Arrow

Fenerbahçe, A Milli Takım'a oyuncu göndermeyecek!

Arrow

Mourinho'dan flaş açıklamalar!

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.