Süper Lig'de Galatasaray'ın ardından ikinci olan Fenerbahçe'de başkan Ali Koç ve Jose Mourinho arasında geçen görüşmenin perde arkası ortaya çıktı.
Trendyol Süper Lig’de sezonun 2. bitirilmesiyle oluşan taraftar baskısının ardından Teknik Direktör Jose Mourinho’nun Fenerbahçe’deki geleceği sorgulanmaya devam ederken, Portekizli çalıştırıcının Başkan Ali Koç ile Londra’da yaptığı toplantının ardından kalacağı öğrenildi.
TAZMİNAT DETAYI
Sarı-lacivertli yönetim daha önce bir kaç kez Mourinho ile masaya oturup yolları ayırmanın planını yapsa da tecrübeli hocanın tazminatını almadan gitmeye yanaşmamasının ardından bu hamlesinde başarılı olamamıştı.
Fenerbahçede Jose Mourinho ile devam kararının perde arkası Tazminat gerçeği
Ardından Başkan Koç-Mourinho-Futbol Direktörü Devin Özek-Futbol Koordinatörü Okan Özkan’ın Londra’da buluşup yeni transferler için görüşmelerde bulunması dünyaca ünlü teknik adamın kalacağı yönünde yorumlanmıştı.
DAHA KALİTELİSİNİ BULMAK ZOR
Hem yönetimde hem de camiada ise Mourinho’nun tazminatının kulübe zarar vereceği ve ondan daha kaliteli bir ismin hemen bulunup getirilmesinin çok zor olacağı görüşünde birleşildi.
Böylece başarısız geçen sezonun ardından özellikle kadroda ve sistemde sürekli değişiklikler yapması nedeniyle Fenerbahçeli taraftarların eleştirilerine maruz kalan Teknik Direktör Jose Mourinho’nun bir yıl daha Fenerbahçe’de görev yapacağı bildirildi.
Jose Mourinho’nun Fenerbahçe’si Trendyol Süper Lig’i 36 maçta 26 galibiyet, 6 beraberlik, 4 mağlubiyetle 84 puan toplayıp 2. bitirdi. Sarı-lacivertliler ayrıca Şampiyonlar Ligi’ne 3. turda, Avrupa Ligi’ne son 16 turunda, Ziraat Türkiye Kupası’na ise çeyrek finalde veda etti.
EN NESYRİ'NİN TALİBİ ÇOK
Fenerbahçe’de gönderilmesine kesin gözüyle bakılan Faslı golcü En Nesyri’yi birçok Suudi kulübünün istediği öğrenildi. Suudi Arabistan Pro Lig’e yükselen Neom’un yanı sıra Al-Qadsiah ile Al Nassr tecrübeli futbolcuyla yakından ilgileniyor.
Sarı-lacivertli yönetimin ise gelen resmi teklifleri değerlendireceği, yıldız forveti 35 milyon euronun altında bir ücrete satmayacağı bildirildi. En Nesyri geride kalan sezonda 52 maçta forma şansı bulurken 30 gol attı ve 7 asist yaptı.

TRANSFERDE İBRE MİTROVİC’E DÖNDÜ
Fenerbahçe Yönetimi, Londra’daki zirvenin ardından bir an önce golcü transferini bitirmek istiyor. Kolo Muani’nin Türkiye’de oynamayı düşünmemesinin ardından Vlahovic’i gündemine alan sarı-lacivertli idareciler, bugüne kadar Sırp futbolcuda da herhangi bir olumlu sonuç alamayınca rotayı bir başka Sırp forvet Aleksandar Mitrovic’e çevirdi.
Al-Hilal ile 1 yıl daha sözleşmesi bulunan ve güncel piyasa değeri 18 milyon euro alarak gösterilen tecrübeli futbolcuyla en kısa zamanda masaya oturulacağı öğrenildi. Öte yandan sarı-lacivertli yönetimin, Bayern Münih ile sözleşmesi sona eren Leroy Sane’ye de teklif sunduğu ve yıldız futbolcudan cevap beklediği bildirildi.
Kaynak: Milliyet - Senad Ok
FenerKolik © 2013-2025 Bütün hakları saklıdır.