Son Eklenen Haberler!
11:50 | Ve Aziz Yıldırım'dan başkan adaylığıyla ilgili ilk açıklama geldi        -        11:45 | Hakan Safi'den Mehmet Ali Aydınlar'a mesaj!        -        11:43 | Fenerbahçe'den yayın hakları iddiası hakkında açıklama        -        08:57 | Fenerbahçe Başkan Adayı Barış Göktürk: Fenerbahçe için savaşmaya geliyorum        -        08:56 | Domenico Tedesco'dan ikinci açıklama: Fenerbahçe'ye dua edeceğim!        -        08:55 | Anderson Talisca'dan penaltı açıklaması! "Sorumluluk bana ait"        -        08:55 | MAÇ SONUCU: Fenerbahçe Beko: 89 - Zalgiris: 78        -        13:08 | Fenerbahçe'de seçim tarihi belli oldu!        -        10:11 | Fenerbahçe'de olağanüstü genel kurul kararı! Mehmet Ali Aydınlar'a eski başkanlardan destek        -        10:09 | İsmail Kartal'dan Fenerbahçe'ye yeşil ışık!
Parreira'dan Pereira'ya!
03.02.2016 - 05:42

Portekizli hocanın sistemi ve oyun anlayışı 1996 yılındaki Fenerbahçe'yi hatırlatıyor.

Portekizli hocanın sistemi ve oyun anlayışı 1996 yılındaki Fenerbahçe'yi hatırlatıyor.

O dönem sarı-lacivertli takımda 4’lü savunmayı oturtan ve pas futbolu kullanan Brezilyalı hoca, ligi sadece 68 gol atmasına rağmen şampiyon bitirmişti. Ligde 19 hafta sadece 1 kez yenilip, 32 gol atıp rakiplerinin aksine daha kısır bir görüntü veren Pereira’lı takım, 20 yıl öncesi ile büyük benzerlikler taşıyor.

Fenerbahçe’de Vitor Pereira ile elde edilen sistem Carlos Alberto Parreira’lı dönemi hatırlattı. 1996 yılında sarı-lacivertlilerde 4’lü savunmayı oturtan ve pas futbolu kullanan Brezilyalı Parreira, ligi sadece 68 gol atmasına rağmen şampiyon bitirmişti. O dönem lig takipçileri Trabzonspor 79, Beşiktaş 74 gol atmıştı.

Aynı şekilde 34 haftada sadece 2 kez kaybeden sarı-lacivertliler, tam 20 yıl sonra benzer bir görüntüyü kurdu. Ligde 19 hafta sadece 1 kez yenilip, 32 gol atıp rakiplerinin aksine daha kısır bir görüntü veren Pereira’lı takım, benzer bir sistemi benimsiyor. O dönem savunmada Högh-Uche tandemi ve orta alanda Kemalettin-Oğuz Çetin’li bir ikili yakalayan Parreira’nın takımı, Kjaer-Alves tandemi ve Souza-M.Topal orta ikilisiyle yine benzer bir noktada kesişti.

Rakiplerin kâbusu

Üç kulvarda yoluna devam edip, yenilmezlik serisinde 25 maça yükselen sarı-lacivertlilerde, başarının sistemi bir bakıma rakiplerde yatıyor.

Eylül 2015’ten beri tek forvetli sistem ve kalabalık orta saha ile oynayan Vitor Pereira’nın takımı, kullandığı sistemle rakiplerin hazırladığı planları işlemez hale getiriyor.

Maç başlar başlamaz topa sahip olup, her maçta rakiplerine ciddi üstünlük kuran Fenerbahçe, kısa paslarla oynuyor. Kalecilerin bile bizzat oyunun içinde olduğu sistemde sabırlı futbolu tercih eden Pereira’nın öğrencileri, rakip kim olursa olsun taktiğini bozmuyor.

Hem riski azaltan hem de rakiplerin hücum ve savunma anlayışlarını zora sokan sistemde sarı-lacivertliler, sezon genelinde yüzde 56’lık topa sahip olma ortalaması, maç başına 341 pas başarısı, yüzde 80’lik başarılı pas isabeti ve yüzde 55’lik ikili mücadele kazanma gibi üstün rakamlarla dikkat çekiyor.

35 maçta 3 yenilgi

Fenerbahçe’nin başında 35 resmi maça çıkan Vitor Pereira, sadece 3 karşılaşmada yenilgi aldı. Pereira iç sahada 1 kez kaybederken, deplasmanlarda 2 mağlubiyet yaşadı. (Skorer)


BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Etiketler:
Pereira
1996
Diğer Haberler
Ve Aziz Yıldırım'dan başkan adaylığıyla ilgili ilk açıklama geldi
Hakan Safi'den Mehmet Ali Aydınlar'a mesaj!
Fenerbahçe'den yayın hakları iddiası hakkında açıklama
Fenerbahçe Başkan Adayı Barış Göktürk: Fenerbahçe için savaşmaya geliyorum
Domenico Tedesco'dan ikinci açıklama: Fenerbahçe'ye dua edeceğim!
Anderson Talisca'dan penaltı açıklaması! "Sorumluluk bana ait"
MAÇ SONUCU: Fenerbahçe Beko: 89 - Zalgiris: 78
Fenerbahçe'de seçim tarihi belli oldu!
Gelecek maçımız
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2026 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    Yasal Uyarı    FB TV    İletişim    Reklam