Son Eklenen Haberler!
10:57 | Fenerbahçe'de Tedesco'dan duygusal veda: Unutamayacağım anlar yaşadım        -        10:55 | Fenerbahçe'nin konuğu Başakşehir! İşte muhtemel 11'ler...        -        09:41 | Gözler Aziz Yıldırım’a çevrildi        -        09:39 | Fenerbahçe'ye Milan Skriniar'dan kötü haber!        -        09:38 | Kanarya’dan Final Four’a dev adım        -        09:36 | PFDK'dan Ederson'a 3 maç ceza! Derbide kırmızı görmüştü        -        09:35 | PFDK'dan Mert Hakan Yandaş'a 12 ay hak mahrumiyeti cezası        -        11:50 | Ve Aziz Yıldırım'dan başkan adaylığıyla ilgili ilk açıklama geldi        -        11:45 | Hakan Safi'den Mehmet Ali Aydınlar'a mesaj!        -        11:43 | Fenerbahçe'den yayın hakları iddiası hakkında açıklama
Pereira soru almıyor, çünkü...
30.12.2015 - 02:45

Fenerbahçe’de son dönemlerde bir konu çok sıkça gündeme geliyor.

Fenerbahçe’de son dönemlerde bir konu çok sıkça gündeme geliyor.

Teknik direktör Vitor Pereira’nın basın toplantılarında soru almaması tartışılıyor. Peki Pereira neden soru almıyor? Kendisi ve kulüp yetkililerinin yanıtı hemen hemen aynı: “Sürekli futbol dışı sorular soruluyor. Saygı duyulmuyor.” Bu bakış açısının altında yatan nedeni açıklamaya çalışalım...Basın toplantılarında teknik adamlar konuşurken, salon genellikle boş oluyor. Sadece ajans muhabirleri ve Beyaz Futbol, Telegol gibi programların muhabirleri içeride bulunuyor.

iKi SEÇENEK OLUNCA...

Çünkü, basın toplantılarıyla aynı dakikalarda futbolcular mixed zone (karma alan) olarak bilinen bölgeden geçiyor ve gazeteciler burada, kendilerine soru sorabilme olanağına sahip oluyor.Bu çakışma nedeniyle iki seçenek ortaya çıkıyor. Ya basın toplantısına gidilecek, ya karma alanda futbolcuyla konuşulacak. Tercih genellikle futbolcularla konuşma olunca, teknik adamın basın toplantısında, Fenerbahçe’yi sürekli izleyen muhabirler bulunmuyor. Onların olmayınca Pereira’ya daha çok gece yayımlanan TV programlarına konu olacak veya polemik yaratacak sorular soruluyor. O da futbolla ilgili soru istediği için çileden çıkıyor.

Ya haberalma hakkı?

Sorunun çıkış noktasını yanda anlattık. Ancak böyle bir problem var diye, soru yasağı haklı görülebilir mi? Gerekçe ne olursa olsun gazetecinin ve okurun haber alma hakkını gözardı etmemek gerekiyor. Pereira veya bir başka kişi, uygun bulmadığı hatta “saygısızlık” olarak nitelediği sorulara istemiyorsa yanıt vermemeli, herkesin soru sorma hakkını yok etmemeli, o da buna “saygı” duymalı... (Hürriyet)


BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Etiketler:
Vitor Pereira
Basin
Aciklama
Diğer Haberler
Fenerbahçe'de Tedesco'dan duygusal veda: Unutamayacağım anlar yaşadım
Fenerbahçe'nin konuğu Başakşehir! İşte muhtemel 11'ler...
Gözler Aziz Yıldırım’a çevrildi
Fenerbahçe'ye Milan Skriniar'dan kötü haber!
Kanarya’dan Final Four’a dev adım
PFDK'dan Ederson'a 3 maç ceza! Derbide kırmızı görmüştü
PFDK'dan Mert Hakan Yandaş'a 12 ay hak mahrumiyeti cezası
Ve Aziz Yıldırım'dan başkan adaylığıyla ilgili ilk açıklama geldi
Gelecek maçımız
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2026 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    Yasal Uyarı    FB TV    İletişim    Reklam